הבעיה של שינוי

הבעיה של שינוי

שאין לה עמדה בנושא המדיני-ביטחוני. איך יכולה להיות מפלגה מובילה שנמנעת בהצבעות על הנושאים הביטחוניים מדיניים? לדעתי מפלגה אשר ששואפת להיות 3 בגודלה ויש לה גם סיכויים ע"פ הסקרים, צריכה עמדה לדעתי

Gunz N Mozes

New member
יש לה עמדה

אסור לקיים משא ומתן עם ערפאת ויהיה משא ומתן רק אחרי הפסקת הפיגועים.

Moledet972

New member
אין לה שום עמדה בקשר למה שישראל

תוותר עליו. - דרך אגב, אתה תומך שינוי?

EverEve

New member
כי לא צריך לנהוג כמו ילדים קטנים

לא צריך להיות כמו מר"צ שמוכנים להחזר הכל ומצהירים על כך בפה מלא, לא צריך להיות גם כמו מולדת שמצהירים שלא רק שלא יחזירו מילימטר הרי שגם שואפים בליבם לכבוש ולהתפשט. שינוי תומכת במשא ומתן לשלום כאשר יהיה פרטנר אמיתי ורציני לשאת ולתת איתו (אנחנו לא גזענים חשוכים שחושבים שכל הערבים הם נאצים בפוטנציה שרוצים להשמיד אותנו ויודעים שגם בצד השני יש רבים הרוצים בשלום) שינוי תתמוך במו"מ ותסכים לויתורים טריטוריאליים תמורת שלום אמת (ממש כפי שעשינו עם מצריים). בינתיים לצערנו הארכי-טרוריסט ערפאת שולט שם ביד רמה בכל הרשות ולכן אין כרגע תכלית לשיחות שלום. כלל חשוב במשא ומתן הוא לא לחשוף את הקלפים ואת האסטרטגיה אבל נראה לי שלמרות שאתה יודע זאת בשם הדמגוגיה המולדתניקית שלך אתה מוכן להבליג ולוותר על האמת תמורת זה שתוכל לפלוט עוד משפט נגד שינוי.

Moledet972

New member
תגובה.

הבעיה היא - הכיצד ימצא מצע משותף לשני אנשים שונים לחלוטין בדעותיהם, כמו זנדברג ופריצקי? בכל מקרה, אינני ימני קיצוני, ואינני חושב שהערבים הם נאצים. הם לא! גם לא כל ערביי הארץ הם מחבלים. רובם הם לא! אך כל זאת אינו מונע ממני לרצות בהעברת אוכלוסין למען השכנת שלום קבע בארץ זו. אני לא תומך בשינוי מהסיבה שאתם תומכים בתשלום בשטחים תמורת הפסקת אש. שלום יכול לבוא רק בתמורה לשלום. בכל מקרה, ידידי, התוכל לספר לי על מקור היכרותנו במרשתת? יש לי את מספר הICQ שלך?

EverEve

New member
תגובה.

1. יש מצע משותף. למשל בנושא הגולן כל ח"כ בשינוי יצביע לפי אמונתו. 2. זכותך לתמוך במולדת וברעיונותיה. לא אמרתי מילה נגד זה. אני אישית לא מאמין בטרנספר אלא בפתרון של הסכמי שלום וחלוקת השטח. שינוי דרך אגב לא תומכת בעד שטחים תמורת הפסקת אש אלא בעד פשרה טריטוריאלית תמורת שלום אמת עם פיקוח אמריקאי עמוק וערבויות מתאימות. 3. אני פשוט כותב בפורומים הרבה זמן. כל פעם בשם אחר. רין לך את הICQ שלי מכיוון שאין לי ICQ.

Moledet972

New member
אם כל ח"כ יצביע לפי אמונתו זה

"מצע משותף"? זה חוסר מצע. 2.אם מעבירים לאויב שטחים ורק תמורת השטחים הללו האויב יחתום על שלום, אין מדובר בשלום אלא בהפסקת אש. 3. הבנתי. תשיג לעצמך ICQ בהקדם, תוכנה מומלצת.

EverEve

New member
אני לא מסכים איתך

1. כמעט בכל מפלגה מעניקים לח"כים חופש הצבעה בנושאים שונים לפי דרכם ואמונתם. 2. לפי דברייך אין לנו שלום עם מצריים. ודרך אגב - ההגדרה שלך היא לא ההגדרה המקובלת של שלום אלא פרשנות אישית (לגיטימית). 3. אין לי ICQ מטעמי אבטחת מידע ומטעמים נוספים השמורים עימי. בכל מקרה אינני רואה תרומה בשיחות בICQ בנושאים שכאלה מפני שכל התרומה של הכתיבה בפורומים היא פומביות הדברים והבאת הדו שיח לכדי רב שיח.

Moledet972

New member
תגובה.

1. לא בנושאים מהותיים. אי אפשר להגיד שיש לכם "מצע" אם לכל ח"כ יש זכות בחירה. 2. עם מצרים אין שלום. יש הפסקת אש(לא מלאה לצערי).

zoharj

New member
לגבי שאלתך

ש"ס מעולם לא הגדירה מהי עמדתה המדינית, אז למה זה לא מפריע לך או לאף אחד? וזאת למרות שהיא מפלגה גדולה יותר? כי ברור שש"ס שמה פס ארוך על כולנו, וכל מה שמעניין אותה זה איך להשיג עוד כמה גרושים למקורבי הרב עובדיה או למשתמטים ולבטלנים. אז אם באמת מעניין אותך לדעת על הקו המדיני של שינוי, שהוא קו ריאלי ופרגמטי ולא דמגוגי ומתלהם, אז כנס בבקשה ל- Shinui.org.il ותקרא אותו. הוא כתוב בשפה ברורה ועונה על שאלתך. ------------

ronen1981

New member
העמדה המדינית של שינוי.

שינוי תומכת בתהליך השלום. עראפת איננו פרטנר לשלום אך צריך לנהל מו"מ עם חוגים פלסטינים מתונים. הפסקת הטרור היא תנאי בל יעבור לכל התקדמות במו"מ המדיני. את המאחזים הבלתי חוקיים יש לפנות לאלתר. במסגרת הסדר השלום ישראל תצטרך לפנות גם את ההתנחלויות הפזורות בלב האוכלוסיה הפלסטינית, אולם ישראל לא תפנה את גושי ההתנחלויות, שייכללו בתחומי המדינה. בין ההתנחלויות הקטנות ובין גושי ההתנחלויות יש התנחלויות גדולות שיהוו נושא למו"מ. אנו מחייבים את הקמת גדר ההפרדה שתשמש מגן חלקי מפני חדירות של מחבלים. בירושלים נצטרך למצוא, בסוף תהליך השלום, מודוס ויוונדי, שיאפשר לשני הצדדים לחיות בצוותא בשלום, תוך כיבוד המקומות הקדושים לשלש הדתות. מדינה פלסטינית תקום רק אחרי שהפלסטינים יוותרו על זכות השיבה. שינוי תמכה בפועל בפעולות הסיכול הממוקד שינוי לא תמכה בהצעות אי האימון של הערבים ומרצ ונתנה גיבוי לא קטן בנושא המדיני לשרון וממשלת האחדות . שינוי הראשונה שהמועצה שלה הצביעה בעד הקמת גד הפרדה.

EverEve

New member
הבעייה שלך היא ש...

אתה כמו אדם שאומר לא הייתי במצריים ולא ראיתי את הפירמידות ולפיכך אני מצהיר בזאת כי הפירמידות אינן קיימות. למפלגת שינוי יש עמדה מובהקת בכל נושא מהותי ואתה מוזמן לקרוא את מצע המפלגה ולראות את הצעות החוק שהציעו חברי הכנסת של שינוי. אם אתה לא יודע איך להגיע לאתר שינוי גש לפורום שינוי ותקבל מייד סיוע.

למעלה