hungry penguin
New member
הבעיה שלי עם שינוי
תשמעו, היום אני יושב בין ליכוד לאיחוד הלאומי. ליכוד, בגלל הקטע הלאומי, ובגלל נתניהו ושטייניץ´, שאני מעריץ. איחוד לאומי, כי הוא בעצם שינוי ניצי ובגלל ליברמן האיכותי. עכשיו מה שאני ממש מעריך בשינוי, שלא רואים בשאר המפלגות (למעט ישראל אחרת), זה התמיכה בכלכלת שוק גלובליסטית ובמעמד הביניים. ישראל נהפכה לה למדינה סוציאליסטית, ומגזרים חלשים (עניים, חרדים, ערבים) סוחטים את החזקים יותר ועוצרים את המדינה. חוץ מזה אני מאמין היום שהקטנת גודל הכיתות והעלאת משכורת המורים זה הדבר הכי חשוב לעתיד הלא-כל-כך רחוק של ישראל, ושינוי מעמידה את כל זה במצע שלה. גם אני ממש אוהב את טומי, שמאוד קרוב לדעות שלי. ניכר שהוא שמרן מתון, טיפה´לה גזען, ניצי וקפיטליסט - בדיוק כמוני
ובגלל שהיום גם ככה תעלה ממשלה ניצית, אז אני פחות חושב בכיוון הזה. נותר ששינוי היא אופציה לא רעה בכלל עבורי. אבל האמת העצובה היא שיש מרחק מאוד גדול בין מצע ודעות של מנהיג, למה שאנשי המפלגה יעשו בשטח. חוץ מופרז (שכל הכבוד לו על המאבק באיגודים) ולפיד, אני לא מכיר ולא יכול לבטוח בשאר אנשי המפלגה. יש שאומרים שברגע האמת, לא תהיה להם בעיה לשבת עם מצנע וערבים בממשלה. אומרים שיש שם כאלו שאולי אפילו יעברו למרץ, אם לפיד ישמור על מדיניות לאומית. יש שם ליברלים קיצוניים שיתמכו בליגליזציה של זנות וסמים. אז מה הערבות שלי, שהמפלגה תראה בכנסת כמו שהמצע שלה נראה? מה מבטיח לי שכל המפלגה תתנהג כמו שטומי ופורז התנהגו עד היום? אין לי.
תשמעו, היום אני יושב בין ליכוד לאיחוד הלאומי. ליכוד, בגלל הקטע הלאומי, ובגלל נתניהו ושטייניץ´, שאני מעריץ. איחוד לאומי, כי הוא בעצם שינוי ניצי ובגלל ליברמן האיכותי. עכשיו מה שאני ממש מעריך בשינוי, שלא רואים בשאר המפלגות (למעט ישראל אחרת), זה התמיכה בכלכלת שוק גלובליסטית ובמעמד הביניים. ישראל נהפכה לה למדינה סוציאליסטית, ומגזרים חלשים (עניים, חרדים, ערבים) סוחטים את החזקים יותר ועוצרים את המדינה. חוץ מזה אני מאמין היום שהקטנת גודל הכיתות והעלאת משכורת המורים זה הדבר הכי חשוב לעתיד הלא-כל-כך רחוק של ישראל, ושינוי מעמידה את כל זה במצע שלה. גם אני ממש אוהב את טומי, שמאוד קרוב לדעות שלי. ניכר שהוא שמרן מתון, טיפה´לה גזען, ניצי וקפיטליסט - בדיוק כמוני