הבעיה עם TIC

BluePrint

New member
הבעיה עם TIC

השקעה, והתמדה. כשאתם מארגנים משחק בקבוצה, מכינים הרפתקה, מכינים דמויות, מוצאים זמן, וכולם רוצים שהמשחק יהיה מהנה ולחזור גם לעוד מפגשים. האם Talking In Character שונה מזה? אולי לא ממש צריך למצוא זמן, או לכתוב הרפתקה לפרטי פרטים... אבל כן צריך דמות, ומושקעת כמו למשחק קבוצה רגיל, אם לא יותר מכך. לאחי ולי היתה שעה בין חיפה לבית, אז ניסינו שוב לנתח מדוע משחקי TIC לא עובדים בעברית (כי לפי מה שסיפר לי הם עובדים נהדר באנגלית), והמסקנה החוזרת היתה: השקעה בדמות. כנראה שיש איזה שהוא הלך מחשבה כגון: "זה באינטרנט, זה לא נחשב", שמונע משחקנים לחזור להמשיך את הדמות שלהם, או להשקיע בה מלכתחילה. כולנו אוהבים ספרים, ובטח רובנו (אם לא כולנו שוב) ניסינו גם את ידינו בכתיבה, האם באמת צריך לראות את השחקן הנוסף מולך כדי ליצור סיפור הידודי?

מנסיוני המאד מועט

TICs הם כיף קליל שכזה.. באמת קשה לי לראות את זה מתפתח למשחק ארוך ו"מושקע".. הפומביות של הרשת די מונעת את זה לדעתי.. גם באנגלית.. כמובן שאני לא צריך להזכיר את הערך שיש להבעות פנים.. טון דיבור.. ושאר מרכיבים שמאד קשה להעביר בטקסט.. זה פשוט לא זה.. מצד שני אני גם לא חובב נלהב של ספרים אז אני לא ממש האיש שיכול לדבר..

BluePrint

New member
ניסית פעם?

אם אינך אוהב לקרוא ספרים עלילתיים אז כנראה שבאמת אינך קהל היעד, אבל בכל מקרה TIC לא חייב להיות "כיף קליל", הוא יכול להיות גם כיף רציני ומושקע ברמה עלילתית שמשתווה ואף עולה על משחק קבוצה. נכון שאי אפשר לראות הבעות פנים, או לשמוע את השה"ם מדבר עם עצמו בשני קולות, אבל מצד שני ספרות היא האמצעי הטוב ביותר להעברת אוירה, ובכתיבה אנחנו לרוב מרשים לעצמנו להשתמש בשפה שמתביישים מעט לדבר אותה אפילו בפני חברים, והופכים את הכתוב לבעל חיים משל עצמו.

אני מאד אוהב ספרים עלילתיים

אני פשוט לא נהנה מהפורמט של ספר.. פשוט לא נוח לי פיזית.. לא משנה הייתי שמח לראות/לקחת חלק בTIC רציני.. איפה מתרחש דבר שכזה ומה באמת מידת ההשקעה הקודמת הנדרשת (מה תאחלס אמורים לעשות) ?

BluePrint

New member
"לא נוח פיזית"?

אז אם הספר יהיה במחשב זה בסדר? "מה עושים בTIC?" זו כנראה הבעיה. המסקנה שהגעתי אליה היא ששחקן בTIC צריך להשקיע יותר מאשר במשחק קבוצתי רגיל. מכיוון שהמשחק מונע ע"י הדמויות וסובב אותן, השחקן חייב לדעת מאיפה דמותו באה ולאן היא הולכת, שחקן אינו רק מגיב לארועים בעולם סביבו אלא גם יוצר אותם, ומניעיה האישיים של הדמות, עברה ומטרותיה, הם בעצם המרכיב החשוב שגם מאפשר להמשיך את הסיפור. הבעיה השכיחה ביותר היא ששחקנים "זורקים" דמות "מגניבה" לתוך הסיפור, מבלי לחשוב על מה לעשות, איך היא הגיעה לשם, והכי חשוב: למה. משחק TIC כרגע לא מתרחש, אבל רעיון שמסתובב אצלי כבר הרבה זמן, וגם שאלתי כאן בפורום לגביו, הגיע לשלב אפשרי לשיחוק ואהפוך אותו לTIC חדש. (מעט מונחה, אבל עדיין TIC) מידת ההשקעה הנדרשת דומה לכמה שתשקיע בכל משחק אחר, אבל הדמות חייבת להיות "חיה" לפני שמצטרפת למשחק. ואני חושב שאדרוש מכל שחקן שרוצה להשתתף לכתוב לפחות הודעה אחת "סולו" לפני שיקבל התייחסות.
למה כל נושא שאני מעלה הופך לשיחה בארבע עיניים?

אוקי

אם הספר יהיה במחשב זה יהיה נוח ? כן.. אבל לתלמיד תיכון מובטל בלי כרטיס אשראי אין גישה לרוב הספרים שקיימים ברשת אני מתחיל להתעניין יותר ויותר ב TIC שכזה.. ואשמח להשתתף בו למה כל נושא הופך לשיחה בארבע עיניים ? אין לי שמץ

Nihau

New member
לדעתי כבר יצא לך להשתתף בTIC

אחרי הכל, מה ההבדל בין זה לבין פתיל התרפיה בעצם? מר אוזניים ארוכות?

פתיל הרתפיה..

פתיל התרפיה הוא פתיל הומוריסטי קליל (לפחות ברגעים שאני השתתפתי בו) הוא כולו משוחק באיזור הקטן של חדר התרפיה (והחדר המרופד) ומשהו אומר לי שעוגיות מסוממות אני אמצא רק שם
(אגב גנבתי את הרעיון הזה באיזשהו פורום אחר.. היה טיפוס קופיפי שכזה שרק צרח בננה ! בננה ! אז הוא קיבל בננה.. עם הפתעה
)

Nihau

New member
hehehe! טוב שהמסורת ממשיכה

אבל זה אומר שאתה היית רק בשלב ההתחלתי... ומאז לכולנו נמאס להיות באותו חדר קטן והחלטנו שהרבה יותר כיף לצאת לטיול שדה... בתור התחלה היינו במבצר של הפאלאדינים... וגנבנו מהם את הלב של יאנוס כדי להחזיר לו אותו כדי שסרייל תוכל לספר לו על אהבתה אליו. איך שסוף סוף הצלנו אותו חטפו אותו ההילדן אז היינו צריכים לערוך משימת הצלה... והשארנו להם זיהום ביולוגי קטלני במערכת מי השתייה שלהם (אחת המשתתפות הייתה חולה אז שלחנו אותה להקיא בבריכה שלהם) ואז אחרי שסוף סוף חילצנו את יאנוס המסכן וריפאנו אותו מצאנו בבית שלו מרתף יין מלא בשדים אדומים ושחורים והחלטנו לחסל אותם כדי שנוכל לעשות מסיבה אלכוהולית ראויה לשמה אבל VW החליטה לפוצץ אותם עים ניוק!!!! וכל הבית של יאנוס קרס שניות אחרי שהוא חילץ אותנו אל המיסתור הביצתי של וורדור... כרגע אנחנו בשלב החלטה קשה: האים לעזור (להשגיח) לVW לבנות את בית האימים של יאנוס או ללכת להרוס את המימד של הפוקמונים... (נגמרו לי הרעיונות...קורה)

למעלה