הבעיה עם סרטים פורנוגרפיים.....

קימבאל

New member
הבעיה עם סרטים פורנוגרפיים.....

הבעיה עם סרטים פורנוגרפיים היא שגופו של אדם הופך בהם למצרך. השחקן/ית מוכר/ת למעשה את גופו/ה למפיק הסרט ובגופו נעשה שימוש -פשוטו כמשמעו - לצרכי סיפוק מיני. וזו לדעתי, תופעה, שחברה הומניסטית לא צריכה להשלים אתה. אגב, נניח שהיו מצליחים להפיק סרטים עבור אנשים הנהנים התעללות בילדים, מבלי להתעלל באמת, אבל עם סצינות משכנעות של גרימת סבל לילדים מתוך כוונה לגרות את יצריו של הצופה, האם גם זה היה לגיטימי? קימבאל

אנדרי ז

New member
ודאי שלא

אבל אין בכלל מקום להשוואה בין השניים. בסרטים פורנוגרפיים (ואני לא מדבר פה על סרטים מחתרתיים למיניהם) מופיעים שחקנים בוגרים, שמסיבות כאלה או אחרות בחרו את העיסוק הזה, ומקבלים על כך תשלום. ולגבי הגוף בתור מוצר, אולי תרצי בהמשך לאסור גם את כל צילומי הדוגמנות? הרי החרדים כבר מזמן שורפים תמונות חושפניות מדי. למה שלא ניתן להם יד, הרי ממילא עם גישות כמו שלך בצד החילוני עוד מעט רק הם יישארו פה.

עגנון

New member
אתה לא עניני

ראשית, למה להכניס את החרדים בכל דבר? שנית, הסיבות שהם בחרו לעסוק בזאת לא מחמיאות לחברה שלנו, כך שהטיעון שזו בחירתם, אעפס, לא משהו.

golin

New member
לא מחמיאות?

לשימחתנו הרבה עדיין לא ניתן לאסור על אנשים לעשות דברים רק מכיוון שהם אינם מחמיאים בעיני אדם כלשהו, או לפחות אנו לוחמים כדי שלא יהיה ניתן לאסור דברים מכיוון שהם אינם מחמיאים. Pורנוגרפיה היא לגיטימית ודינה ככל מוצר אחר. לא מושך אותך? אשריך.

אנדרי, אין מי ש"בוחר/ת" להופיע

בסרטים פורנוגרפיים, יש מי שנסיבות חייהם גילגלו אותם לשם.

אנדרי ז

New member
כנ"ל לגבי מנקי רחובות

אז אולי הגיע הזמן לאסור גם את המקצוע הזה?

nirdagan

New member
חנה יש פה שאלה עקרונית

כל אדם במידה זו או אחרת התגלגל למה שהוא עושה. בעיקרון יש פה שני נושאים: 1. חופש הביטוי 2. אשמת אדם בפלילים מי שרוצה לעשות איסור גורף על סרטים פורנוגרפיים בטענה שהם נעשים בכפייה על השחקנים, דוגל למעשה בשלילת חופש הביטוי של מפיקים ובענישתם על סמך חשדות בלבד המבוססות על סטטיסטיקה (משכנעת ככל שתהיה). אולי יש בעית אכיפה של החוקים הקיימים המונעים הפקת סרטים בכפייה, אבל חיסול חרויות הפרט ופגיעה קיצונית בחופש הביטוי על סמך חשדות בציבור המפיקים הוא בעיתי ביותר. מחר יאסרו עליך לדבר בפורומים כי את שמאלנית ויש חשדות סטטיסטיים שאת מקבלת מימון מארגוני טרור, ואולי גם יאסרו עליך להתלבש כמו שאת מתלבשת כי את תינוקת שנשבתה בין הגויים ונסיבות חייך גלגלו אותך להתלבש כמו מופקרת. אסור לעשות "יוצאים מן הכלל" לחופש הביטוי, ולעיקרון שאדם הוא זכאי כל עוד לא הוכחה אשמתו. ניר

אשרת

New member
אני לא מסכימה איתך

יש סיכוי די סביר שצד אחד (הגברי) כן בחר להשתתף בסרטים כאלו והצד שני(הנשי) , לא תמיד בוחר להששתף בזה, בחלק לא מבטול של פעמים, זה נכפה עליהן. אבל עדין זה לא לעניין לאסור הקרנת סרטים כאלו.

אנדרי ז

New member
מנין לך שכל גבר ישמח להשתתף בזה?

יש בזה מידה לא קטנה של סטראוטיפ. יש גם גברים וגם נשים שישמחו לעשות סקס עם כל העולם גם במחיר של חשיפה מוחלטת, ויש כאלה שלא.

אשרת

New member
לא אמרתי שכל גבר ישמח להשתתף בזה

אבל חלק לא מבוטל מהנשים נחטפו והוכרחו לעשות את זה. אני חושבת שקצת קשה לחטוף גברים ולשדל אותם לדברים כאלו....

אנדרי ז

New member
הרשי לי להטיל ספק

שנשים בערוצים כמו פלייבוי נחטפו כדי לעשות את זה. את מדברת פה על סרטים מחתרתיים, שאני לא מאמין ששודרו אי-פעם בערוצים שהושתקו.

אשרת

New member
הרהרתי על זה ויש משהו במה שאתה אומר

אבל זה לא הנקודה, אני לא חושבת שצריך לאסור על צפיה בערוצים אלו.

preacher

New member
זו בעיה קשה

הנה שאלה נגדית: אם אסור פורנוגרפיה האם מותר הטנגו האחרון בפריז? וסתם סרטים עם סצינות סקס? משמר המפרץ? ופרסומות שמראות גוף של אנשים בצורה סקסית? זו לא בעיה עם גבולות ברורים: בין סרט פורנוגרפי ל"במבי" של דיסני קיים ספקטרום שלם של סרטים, ובין "סתם" פורנו רך כמו שאמור להיות בטלויזיה לבין פורנו קשה כמו שתיארת יש גם ספקטרום. במקרה כזה אי אפשר לנקוט גישה כוללנית של הכל-או-כלום, כי זה או יאפשר לשדר פדופיליה או יאסור לשדר כל דבר שכולל אפילו קצת סקס. כל הויכוח הוא איפה בדיוק לשים את הגבול. לדעתי? כל מה שחוקי במציאות יכול להיות חוקי גם בקולנוע. כלומר מותר להראות כל סוג של סקס בהסכמה בין בוגרים. אסור להראות: אונס, עינויים, פדופיליה. סאדו-מאזו, כל עוד ברור לחלוטין מהסרט שהוא בהסכמה, מותר.

קימבאל

New member
לדעתי ...

לדעתי הפתרון שהצעת בפסקה האחרונה הוא בסיס טוב למציאת פשרה בנושא. קימבאל

אנדרי ז

New member
אין בארץ הזאת תרבות של התפשרות

כל אחד חייב לקבל את הדרך שלו. לכן אין לנו ברירה, בכל הנושאים, אלא לנסות לנצח עם הדרך שלנו.

אנדרי ז

New member
נכון מאוד

החילונים פה כל הזמן "מתפשרים" עם החרדים. ההיפך בהכרח איננו נכון.

למעלה