הבעיה זה ההתמכרות

מיקי3700

New member
הבעיה זה ההתמכרות

זה באמת אחלה שהתרופה משככת כאב אבל מה קורה במקרה שהכאבים מגיעים בעוצמה כל יום ולכן כל כמה ימים מעלים מינון עד שמתמכרים ואין דרך חזרה ? מה אפשר לעשות כדי לשכך או לפחות להקל כאב בדרך טבעית ? אשמח לשמוע מכם...

נסי בבקשה לשרשר תגובות במקום לפתוח תגובות חדשות בכל פעם

שנית, אין כזה דבר שמתמכרים ואין דרך חזרה. זה לא הירואין. זו תרופה. את בוחרת כמה את לוקחת, מתי את לוקחת ומתי את מפסיקה לקחת. את לא נכנסת לקריז אם את לא לוקחת את התרופה והגוף לומד להיגמל מהתרופה די בקלות.

מיקי3700

New member
לעניות דעתי זה ממכר...

את כותבת שזה לא הרואין ? אז תבדקי בגוגל מה זה אוקסיקונטין ותראי שזה בדיוק כמו הרואין .....ובמקרה של טרמדקס כתוב בפירוש על האריזה "שימוש ממושך עלול לגרום לתלות" אולי התגובה שלי קצת חזקה אבל חלק מזה זה גם הפחד אחרי שראיתי כתבה על מישהי אחרי תאונת דרכים שהתמכרה לכל התרופות החזקות האלה עד שנזקקה ללכת למרכז גמילה "צעד אחר צעד" שמו שנמצא בצורן רק בכדי להגמל מהתרופות שלה.

סחתיים על השרשור!

ושנית, כן, זה ממכר. אבל השאלה היא באיזה אופן.
וכן, יש אנשים שנזקקים למכוני גמילה בכדי להפסיק את השימוש בתרופות האלה, אבל הם במיעוט. רוב האנשים הם אנשים שמסוגלים להפסיק שימוש בתרופה כאשר הם מגלים שהיא ממכרת. רוב האנשים חזקים יותר מהתרופות האלה שהם לוקחים.
ואת זה, אגב, אמר לי רופא פעם.
הוא אמר לי את זה בקשר לתרופות שינה.
הלא גם תרופות שינה ממכרות. מאוד ממכרות.
אבל מה זו ההתמכרות הזו? זה אומר שיהיה קשה לך להירדם בלי התרופות.
אא"כ את מוכנה להביא בחשבון ששבוע יהיה לך קשה להירדם (כי את בלי התרופה) ואחר כך תחזרי לעצמך ותירדמי שוב בלי התרופות.
כי על זה מדובר בהפסקת התלות מהתרופות האלה. שבוע. כמה ימים. לא יותר מזה.
&nbsp
כשאני הפסקתי לקחת משככי כאבים חזקים נורא הפסקתי למשך כמה חודשים.
בשבוע הראשון זה היה ממש קשה. ממש.
אבל כל הזמן עשיתי את החשבון הזה של מה עדיף. להמשיך לקחת תרופות חזקות יותר ויותר כל הזמן או לסבול למשך כמה ימים.
העדפתי אישית לסבול כמה ימים.

אם האדם עצמו והרופא שלו לא מגיעים למחוזות שלא

אמורים להגיע אליהם. למשל, כשהפציינט משקר לרופא ולא אומר לו את האמת לגבי התרופות, מינונים וכו'. אז כשיודעים שתרופה היא ממכרת גם יודעים איך לגמול ממנה. בדרך כלל הדרגתיות מספיקה, או שיש מקרים שצריך לסבול תופעות לוואי למשך פרק זמן מסוים, כמו גם כשמתחילים תרופות.

הרופא שנותן תרופה ממכרת עושה את השיקול תועלת מול נזק, והוא גם אמור לתת את הפרטים האלה לפציינט וביחד מחליטים.

ובכל מקרה עדיף שאדם לא יגמול את עצמו לבד, כי הוא עלול לגרום לעצמו נזק, כי הוא לא יודע את ההנחיות לתרופה הספציפית. עדיף שהירידה מתרופה תהיה בליווי רופא.

אגב התמכרויות: דובר פה על סיגריות. אז קחו בחשבון שמי שמעשן בדרך כלל צריך מינון גבוה יותר של תרופות (זה גורף בלי התיחסות לתת"כ / פיברו). כשהפסקתי לעשן יכולתי להוריד במינון של התרופות, כי הן היו הרבה יותר אפקטיביות. וחשדתי שזה בגלל שהגוף יותר נקי מרעלים. ואושר לי שאכן כך.

אז מי שמעשן (להלן מכור) ויחד עם זה דואג להתמכר לתרופות, כדאי שידע את הנתון הזה.

למעלה