הבנת קודים חברתיים

hillalam1

New member
הבנת קודים חברתיים

שלום

אני אמא לשלושה ילדים. האחד בן 13, השנייה בת 11, והקטן בן 5.
בתי בת ה-11 היא ילדה מלאת שמחת חיים, קופצנית ותזזיתית. אובחנה בעבר כ-ADHD. אולם באופן מינורי. לא לוקחת ריטלין לסוגיו, ואנו מתמקדים אתה בפעילויות שמוציאות לה את המרץ והאנרגיה )). בעבר הייתה בחוגי ג'ודו והתעמלות קרקע. כיום נמצאת בחוגי סייף וריקודי עם ופעילה בצופים.

מי שמכיר את ילדי ה-ADHD יודע שחוץ מעודף אנרגיה, יש להם גם קושי בהבנת מצבים חברתיים. דבר המוביל לעימותים לא נעימים ולהתנהגות לא רצויה. אצל בתי קיימות תופעות אלה, של תגובות דרמטיות יתר על המידה, על עניינים מינוריים, על חוסר הבנה מתי מדברים אליה בהומור וצוחקים אתה ומתי לא. היא נפגעת בקלות מכל שטות ומגיבה באגרסיביות מילולית, גם כלפי אחיה ואני מניחה שגם כלפי החברים. בבית, מול האחים שלה, אני מתווכת ומסבירה ומשתדלת להבהיר לה את המצב. אולם מול החברים קטונתי.

אני לא נמצאת אתה בכל רגע נתון, ובחברה ההתמודדות היא שלה נטו. וככל שהיא גדלה ההתמודדות נעשית קשה יותר. כבר הייתי עדה לכמה מקרים בהם היא הגיבה באגרסיביות כלפי חבריה. הדבר מרחיק אותם ממנה ואני חוששת שהמצב רק יילך ויקצין, כי כל שהיא גדלה, המארג החברתי נעשה עדין יותר ובנוי על ניואנסים ועל קודים מסוימים שצריך לדעת ולהכיר.

איך אפשר לעזור לה? אשמח לשמוע מניסיונכם.
תודה וחג שמח )
הילה

הילה בוקר טוב

אני גם אמא ל- 3 ילדים, הגדולה שלי בת 12.5 יש לה ADHD והיא מטופלת עם ריטלין.
גם לה יש קושי בהבנת קודים חברתיים.
קודם כל לערב את המורה ויועצת בית הספר, לקבוע איתם פגישה ולשוחח איתם בעניין החברתי בבית הספר.
התפקיד שלנו כהורים הוא לתווך איפה שאנחנו יכולים ולנסות לתת להם כלים להתמודדות גם במקומות שאנחנו לא נמצאים, בבית התיווך מול אחיה, את גם יכולה להגיד לאחים שלה שברגע שלא נעים להם הם לא חייבים להיות שם ולסבול את ההתנהגות שלה.
לגבי חברים מבחוץ, חוץ ממה שאת כבר עושה, לתת לה כלים בבית כדי שהיא תשתמש בהם בחוץ, רק החברה תלמד אותה.
זה מה שנקרא חוויה לימודית. היא אכזרית וכואבת, אבל רק ככה לומדים.

בנוסף, יש משהו שנקרא תוכנית רעים, תבדקי אם זה קרוב למקום מגורייך ותבדקי אם בתך יכולה להצטרף לחוג הזה, מדובר על חוג של כשעה וחצי פעם בשבוע, יחד עם מדריך הם עובדים על מיומנויות חברתיות של ילדים שקשה להם.

וכמובן לדבר איתה, היא כבר מספיק גדולה ומבינה שהיא צריכה לקחת אחריות על המעשים שלה. כלי אחד הוא מסננת, לדעת לסנן את מה שהצד השני אומר, ואחרי שמסננים צריך לבדוק אם זה שווה התייחסות. כלי נוסף הוא לספור עד 5 לפחות, עד 10 עוד יותר טוב, כדי לנסות למתן את התגובה.
ולהסביר שלא על כל דבר צריך להגיב.

הלקות מפריעה לה באופן מזערי בלימודים ובאופן

משמעותי בהשתלבות חברתית. הילדה פשוט סובלת. אני מציע לשקול מחדש את מתן הריטלין, משום שהחיים אינם רק מבחנים ושיעורי בית. אדם זכאי לסיוע תרופתי גם ביחסי אנוש.

באופן אישי, החיים החברתיים שלי ובעקבותיהם, איכות חייב בכלל, השתפרו מאוד בזכות תרופות לשיפור הריכוז.

סיגלוג1

New member
ריטלין

אומרים שתרופות ממשפחת הריטלין עוזרים קודם כל לדימוי העצמי ( מצליח להתרכז, עובד פחות קשה, לא נכנס לעימותים), שנית למצב החברתי ורק באופן משני מסייע להצלחה בלימודים.
יישר כח,
ס

למעלה