הבנת ה-למה?

הבנת ה-למה?

הפיצפון שלי בן ה2.8 (אני אביו ולא אימו) הוא ברמת תקשורת גבוהה יחסית והצוות בגן השיקומי המליץ להעביר אותו בשנה"ל הבאה לגן רגיל עם סייעת, אבל יש דברים שהוא עדיין לא תופס. למשל, שאלת הלמה. המהות של השאלה. למה זה ככה ולמה זה לא, דברים כאלה. כששואלים אותו למה, הוא פשוט לא מבין ועונה לא לעניין או מתחמק.
רציתי לעשות סקר קטן בקרב ההורים כאן, מתי הילד שלכם החל, אם בכלל, להשתמש במילה למה, להבין את המשמעות שלה, לענות בצורה הגיונית לשאלות "למה" ולהבין את הקונטקסט שלה בתוך משפט?

dina199

New member
'למה' זו שאלה פתוחה הכי קשה לא"סים

כמעט בכל גיל.
אני אישית הייתי משאירה אותה כדבר אחרון ללימוד , יש הרבה סוגי שאלות לפני זה

ח ב י

New member
אצלנו (3.5) עוד אין תשובה ברורה לשאלה "איפה?"

וזה הרבה לפני למה...

רנה73

New member
ככה

"ככה" - זאת התשובה של הבת שלי, בת הכמעט 4, לכל שאלה שדורשת תשובה מורכבת.
למשל, לפני מספר ימים ראינו ילד קטן בוכה וצורח "טלפון" וההורים מסבירים לו שאי אפשר עכשיו. כששאלתי את הילדה למה הילד צעק ענתה "כי הוא רצה לשחק בטלפון".
אבל אם אשאל אותה למה התנהגה בצורה כזאת או אחרת או שאלה שדורשת ממנה להביע רעיון קצת יותר מורכב מהמובן מאליו, היא תסתבך ותענה "ככה". לפעמים תגיד "לא יודעת". ולפעמים תענה שלא לעניין (תתחיל כביכול במשהו שאולי קשור או תגמגם אבל משם תמשיך אסוציאטיבית למשהו לא קשור כלל).

הבעת רעיונות "מורכבים" (יחסית לבני גילה) בצורה מילולית זה דבר שקשה לה ספציפית.
ולשאול בעצמה "למה" היא החלה אחרי גיל 3. מתי בדיוק? לא זוכרת.....

וכמו שדינה כתבה, שאלות פתוחות קשות יותר לילדינו
(וגם לי האמת
כששואלים אותי שאלה פתוחה אני צריכה או: א. להתחיל לתחקר בדיוק "למה התכוון המשורר" ב. מתחילה בהסברים כפי שאני הבנתי את השאלה ובד"כ הולכת ומסתבכת בתוך עצמי

רואה 6 6

New member
אבל הוא פיצקי,כבר שיבין מה זה למה?

למה קשור בהסקת מסקנות.
הבן שלי ,נוס,תפקוד גבוה,בן 5 וחצי ועדיין מסתבך לפעמים עם זה.
לא נראה לי שכדאי לכם להתעסק בזה כרגע.

תמרי1008

New member
גם ילדים נ"טים בני גילו

לא "חייבים" להבין שאלת למה, או לדעת לענות עליה.
נכון שישנם ילדים שעונים לשאלות סיבתיות לפני גיל 3, אבל לפי נורמות ההתפתחות - ילד רגיל אמור להתחיל לפתח את ההבנה הזו סביב גיל 3.
ממש לא הייתי דואגת לגבי הנושא הזה.
(אני קלינאית תקשורת).

למעלה