הבנת הנקרא בעברית

SHARON 103

New member
הבנת הנקרא בעברית

היי, אני לומד מערכה של גבע...רציתי לשאול עד כמה הטקסטים שלהם משקפים את הרמה של הבחינה האמיתית? ועוד משהו שאני רוצה לשאול אתכם, עד כה אני פתרתי משהו כמו 13 יחידות של טקסטים מתוך כל הטקסטים לפי שיטה הבאה : קריאה מהירה של פסקה ראשונה ואז לענות על שאלה ראשונה וגם השנייה (מתוך הנחה שהשאלה השנייה היא נובעת מהפסקה הראשונה). מייד אחר כך לקרוא את הפסקה השנייה ואז לענות על השאלות שמתאימות לה וכו'. אפשר לומר שעד עכשיו הייתי עונה נכון על 5 שאלות בממוצע מתוך 6 וזה בזמן של 6-7 דקות. האם זה טוב לדעתכם? העיניין הוא שהיום נתקלתי במספר טקסטים עמוסים במיוחד שמלאים במונחים מקצועיים וזה ממש ממש קשה לי. לא יודע מה קרה לי אבל הרגשתי שנורא קשה לי לגשת אל הטקסטים ואל השאלות. יכול להיות שדרך העבודה שלי לא נכונה ? ? כי פעם ניסיתי לעבוד לפי מה שמציעים כאן (לגשת מייד לשאלות ומהן לפסקאות שהן שייכות להן) ואני חושב שזה גורם לאיבוד הפוקוס. אם יש לי שאלה שמתייחסת למילה מסויימת אז אתה צריך לקרוא לפחות חצי מהפסקה כדי להבין את מה שקורה לפני ואחרי אותה שורה.... אני מרגיש שזה מעייף אותי מאוד...מה אתם ממליצים? איך אתם ניגשים להבנת הנקרא ואיך אפשר לעכל כל כך הרבה מידע בכל כך מעט זמן? תודה

עקרונית זה תלוי בכל אחד..

השאלה היא כמה התפיסה והיכולת לקשר קטעים טובה.. קשה לומר כך בכלליות. ובכל זאת אם לנסות לענות לך, הזמן הוא טוב ולפי דעתי השיטה שלך טובה. בכל זאת, יש לי טיפ שלפי דעתי הוא מעולה: כל פעם אחרי שאתה עונה על שאלה, תחפש את התשובה בקטע..

למעלה