הבנת הנקרא בעברית

בחשכת הלילה

Active member
חבר שלי, שהעברית שלו די חלשה, ביקש ממני שאפענח עבורו הודעת SMS שקיבל מביטוח לאומי. לצערי, יכולתי רק לשער למה התכוון המשורר!
להלן טקסט ההודעה, ולאחריו שאלות.
~ ~ ~
שלום רב,
לאחר האישור על זכאותך לקצבת סיעוד, הביטוח הלאומי רוצה שתדע שיש בידך האפשרות להתאים את תוכנית הטיפול והשירות בהתאם לצרכים שלך, בכל רגע נתון.

לסרטון הסברה על סל השירותים - btl.gov.il/dmklzwqj

למידע נוסף באתר הביטוח הלאומי - btl.gov.il/fe5543cb

בברכת בריאות איתנה,
הביטוח הלאומי
~ ~ ~
שאלת החבר שלי: מה השורה התחתונה? האם האישור התקבל כבר?
אני מצטרף לשאלה: מה פירוש "לאחר האישור" בטקסט הזה? אפשרויות:
א. לאחר שהתקבל האישור,...
ב. אחרי שהאישור יתקבל,...
אני רק יכול לשער, שהכוונה לאפשרות א'.

שאלה נוספת: במקום "יש בידך האפשרות להתאים...", הייתי מעדיף את הצורה הפשוטה: "יש לך אפשרות להתאים...". מה דעתכם?

דיברגנט חדש

Well-known member
חבר שלי, שהעברית שלו די חלשה, ביקש ממני שאפענח עבורו הודעת SMS שקיבל מביטוח לאומי. לצערי, יכולתי רק לשער למה התכוון המשורר!
להלן טקסט ההודעה, ולאחריו שאלות.
~ ~ ~
שלום רב,
לאחר האישור על זכאותך לקצבת סיעוד, הביטוח הלאומי רוצה שתדע שיש בידך האפשרות להתאים את תוכנית הטיפול והשירות בהתאם לצרכים שלך, בכל רגע נתון.

לסרטון הסברה על סל השירותים - btl.gov.il/dmklzwqj

למידע נוסף באתר הביטוח הלאומי - btl.gov.il/fe5543cb

בברכת בריאות איתנה,
הביטוח הלאומי
~ ~ ~
שאלת החבר שלי: מה השורה התחתונה? האם האישור התקבל כבר?
אני מצטרף לשאלה: מה פירוש "לאחר האישור" בטקסט הזה? אפשרויות:
א. לאחר שהתקבל האישור,...
ב. אחרי שהאישור יתקבל,...
אני רק יכול לשער, שהכוונה לאפשרות א'.

שאלה נוספת: במקום "יש בידך האפשרות להתאים...", הייתי מעדיף את הצורה הפשוטה: "יש לך אפשרות להתאים...". מה דעתכם?
לדעתי, אתה טועה והכוונה ל-ב', אחרת היו כותבים לו את רמת הזכאות, שעות הזכאות, אחוז הזכאות או איך שלא קוראים לזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הטקסט עצמו רק אומר מה הזכאות אחרי האישור, אבל לא ברור ממנו אם אכן ניתן אישור כזה. גם אני התרשמתי שכן, רק כי כך הגיוני יותר...

בעניין בחירת המילים, הם מנסים להגביה את המשלב. כל עוד זה לא עילג, דיינו.

בחשכת הלילה

Active member
הטקסט עצמו רק אומר מה הזכאות אחרי האישור, אבל לא ברור ממנו אם אכן ניתן אישור כזה. גם אני התרשמתי שכן, רק כי כך הגיוני יותר...

בעניין בחירת המילים, הם מנסים להגביה את המשלב. כל עוד זה לא עילג, דיינו.
תודה טריליאן. מסתבר, שלא רק אי-ידיעת השפה הפריעה לחברי להבין את הכתוב :-):

בנוגע למשלב ולתקינות, אולי הטקסט תקין למהדרין, אבל הוא צורם לי משום מה. מה זה "לאחר האישור"? לאחר קבלת האישור?
כמו-כן, אם מודיעים לאדם שיש לו (יש בידו) אפשרות, אז מדוע היא מיודעת - האפשרות?
האם מדובר באפשרות מיודעת? אם כך, אז מן סתם לא מודיעים לו על קיומה, אלא מזכירים לו אותה?
ואם האפשרות מיודעת, נראה לי שהיא לא "יש", אלא יֶשְׁנָה!

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה טריליאן. מסתבר, שלא רק אי-ידיעת השפה הפריעה לחברי להבין את הכתוב :-):

בנוגע למשלב ולתקינות, אולי הטקסט תקין למהדרין, אבל הוא צורם לי משום מה. מה זה "לאחר האישור"? לאחר קבלת האישור?
כמו-כן, אם מודיעים לאדם שיש לו (יש בידו) אפשרות, אז מדוע היא מיודעת - האפשרות?
האם מדובר באפשרות מיודעת? אם כך, אז מן סתם לא מודיעים לו על קיומה, אלא מזכירים לו אותה?
ואם האפשרות מיודעת, נראה לי שהיא לא "יש", אלא יֶשְׁנָה!
"אישור" הוא שם פעולה, ועל כן הוא יכול להיות גם הפעולה וגם התוצאה שלה. כלומר תהליך האישור וגם התוצאה שלו, ה"גושפנקה" שניתנת לך. אני לא רואה בעיה בצירוף "אחרי האישור".
היידוע של אפשרות אכן מיותר, אבל מכיוון שהם לא השתמשו ב"את" אחרי "יש" וזה נדיר מאוד בימינו, אני קצת מפרגנת להם.
בעניין "ישנה", זה היינו הך; אין מניעה להשתמש ב"יש".

בחשכת הלילה

Active member
"אישור" הוא שם פעולה, ועל כן הוא יכול להיות גם הפעולה וגם התוצאה שלה. כלומר תהליך האישור וגם התוצאה שלו, ה"גושפנקה" שניתנת לך. אני לא רואה בעיה בצירוף "אחרי האישור".
היידוע של אפשרות אכן מיותר, אבל מכיוון שהם לא השתמשו ב"את" אחרי "יש" וזה נדיר מאוד בימינו, אני קצת מפרגנת להם.
בעניין "ישנה", זה היינו הך; אין מניעה להשתמש ב"יש".
תודה, טריליאן! אני מודה שפספסתי את שם הפעולה.

הדיונים על העברית הם סבבה, אבל אם אתה רוצה לעזור לחבר שלך, תעזור לו להתחבר לאתר btl.gov.il, שם הוא יוכל לעיין בכל המכתבים שנשלחו אליו בעבר (ולראות אם בקשתו אושרה).

נוף-צלול

Well-known member
השכל הישר אומר (ייתכן בהחלט ששלי עקום. במלוא הכנות!) שאם כותבים לאדם "לאחר האישור על זכאותך..." הכוונה היא שהאישור אכן ניתן, שיש אישור.
אם תקבל ממפעל הפיס הודעה: לאחר האישור על זכייתך בעשרה מיליון שקלים... תוכל להזמין דרכנו רכב יוקרה ומסע כיופים בעולם..." אז מה, זו סתם הודעה שאם וכאשר תזכה אי פעם, ואם בכלל, תוכל לקנות רכב יוקרה ולטייל בסטייל, כמידע כללי - הודעה שעלולה לגרום לך לבזבז כספים בלי חשבון ו/או לקבל התקף לב מרוב התרגשות ללא סיבה...
לעניות דעתי, השכל הישר (ההסתייגות הנ"ל עדיין תקפה) אומר שניתן לקרוא "לאחר האישור על זכאותך", כאילו נכתב (הבדל של אות אחת בלבד): לאור האישור על זכאותך...
לעניות דעתי, אם לא, יש לחברך זכות לתבוע את הביטוח הלאומי על הולכת שולל... דבר שכמובן לא יעשה, אם לא ירצה לרעוב ללחם, לפני שאולי יזכה באילו פירורים...

בחשכת הלילה

Active member
השכל הישר אומר (ייתכן בהחלט ששלי עקום. במלוא הכנות!) שאם כותבים לאדם "לאחר האישור על זכאותך..." הכוונה היא שהאישור אכן ניתן, שיש אישור.
אם תקבל ממפעל הפיס הודעה: לאחר האישור על זכייתך בעשרה מיליון שקלים... תוכל להזמין דרכנו רכב יוקרה ומסע כיופים בעולם..." אז מה, זו סתם הודעה שאם וכאשר תזכה אי פעם, ואם בכלל, תוכל לקנות רכב יוקרה ולטייל בסטייל, כמידע כללי - הודעה שעלולה לגרום לך לבזבז כספים בלי חשבון ו/או לקבל התקף לב מרוב התרגשות ללא סיבה...
לעניות דעתי, השכל הישר (ההסתייגות הנ"ל עדיין תקפה) אומר שניתן לקרוא "לאחר האישור על זכאותך", כאילו נכתב (הבדל של אות אחת בלבד): לאור האישור על זכאותך...
לעניות דעתי, אם לא, יש לחברך זכות לתבוע את הביטוח הלאומי על הולכת שולל... דבר שכמובן לא יעשה, אם לא ירצה לרעוב ללחם, לפני שאולי יזכה באילו פירורים...
תודה.

למעלה