הבנתי מה זו אהבה.

הבנתי מה זו אהבה.

שלום. אהבה זו אשליה שלא מאפשרת לנו להבין דברים בהגיון. אהבה זה רגש שאני מרגיש, כי הוא בתוכי הוא בי, לכן אני אוהב את עצמי ולא אף אחד אחר, אני מיחס את מה שאני מרגיש, אבל לא אוהב אף אחד, חוץ מאת עצמי. לכן, כשאני אומר: אני אוהב אותך, זה לא נכון !!!

pistachio38

New member
אני לא בטוח שהבנתי אותך.

אין אף אדם שאתה מחבב ? זה טבעי שתאהב את עצמך, יותר מכול אחד אחר, אבל להגיד שאתה לא אוהב אף אחד אחר, ניראה לי משונה. לפחות אתה כנה . כול הכבוד על הכנות.

תשובה.

שלום. התכוונתי שכאשר אני אוהב, אז רגש האהבה וכל רגש אחר זה רגש שאני מרגיש, כלומר הרגש בי, זה בגופי ואת מה שאני מרגיש אני מיחס ואני חוזר מיחס לחבר\ה או לאנשים אחרים, אבל אני לא אוהב אותם!!! אם זה בריא להרגיש או לא, לפי דעתי זה לא בריא. אפשר להיות רגועים ושלווים בלי להרגיש.

sh53

New member
לא מסכימה

אמא שהילד שלה עושה לה בעיות (לדוגמא נרקומן), תאהב אותו ותיתן מעצמה למרות שהיא יודעת שזה ילך "לאיבוד" כל מה שהיא תיתן לו, שלא כל כך יעזור לה כמה היא תיתן לו והיא יודעת שעד שהוא לא ייפול לתהום עמוקה ועד שלא יגיע לתחתית הוא לא יעלה למעלה - אז את כל זה היא עושה מאהבה, מאהבה לבן שלה, כי אם היא היתה אוהבת את עצמה (לדוגמא אנוכית/אגוצנטרית), אז היא היתה חושבת קודם כל על עצמה, לא מורידה מעצמה למען הבן שלה וכו'. יכולה להסכים עם גישה שאמא שאוהבת את בנה אז אולי דווקא תיתן לו ליפול כי ב"עזרה" שלה בדרך שלה, לא תמיד זה עזרה, אבל עדיין זה לא אומר שהיא לא עושה את זה מאהבת אמא לבן שלה. אהבה זה אשליה - יש אנשים שעושים הסכם טרום נישואין. אפשר להסתכל על זה מנקודת מבט - חישוב כלכלי, חישובים של כדאיות ונוחות, אולי יש כאלו שיאמרו חישוב "קר" והכל זה כלכלי ואין שם אהבה, אך לדעתי זה נובע מרצון לשמור על האהבה, אבל בתנאים מסויימים, כדי להבטיח מקרים של גירושין - שאוהבים, אבל לא שיקרה מצב בו צד אחד יתחתן עם האחר רק כדי לסחוט ממנו כספים במקרה של גירושין. מסכימה עם הגישה שאדם שלא אוהב את עצמו לא יכול לאהוב אחרים. זה שונה ממחשבה בה אדם אוהב את האחרים יותר מאשר עצמו ונותן להם יותר מאשר היה נותן לעצמו, מוותר על עצמו למען אחרים - לזה הייתי קוראת ביטול עצמי או חוסר הערכה עצמית או חוסר כוחות להתמודד עם הסביבה עד כדי כך שהסביבה מנצלת את האדם והוא לעומתה מבטל את עצמו "לכבודה". לא מסכימה עם הגישה שכאשר אומרים "אני אוהב/ת אותך" אז זה אומר שאני אוהבת את עצמי ולא אף אחד אחר. אני אוהבת את עצמי ובנוסף גם אוהבת אחרים - את ההורים, את המשפחה, הצד שכנגד, החברים וכו'. אהבה עצמית זו אהבה מסוג אחד, אהבה למשפחה היא אהבה מסוג שני, אהבה לחברים היא מסוג שלישי, אהבה לבן/בת זוג היא מסוג רביעי. אי אפשר לדעתי לקחת את המושג "אוהב/ת" ולומר בהכללה שאין דבר כזה כלפי אחרים אלא רק כלפי עצמי.

תשובה.

שלום. ראשית, אין קשר, לפי דעתי, בין רגשות להגיון, כיוון שיש אימאות שאוהבות את ילדיהן, אבל לא יודעות איך לגדל אותם, כך שאין קשר. שנית, מטרת הזוגיות, זה להקים משפחה עם ילדים ושושלת יציבה ובריאה, אין כל קשר לרגשות, צריך להבין איך עושים את זה באופן מדויק. שלישית, אם את חושבת שאת אוהבת את החברים שלך כמו שכתבת, אז לא אוהבת אותם את מיחסת והאני חוזר מיחסת את מה שאת מרגישה כלפיהם, אבל את לא אוהבת אף אחד אחר חוץ מאשר את עצמך וזה האשליה ברגשות.

sh53

New member
אז אתה לא אוהב אף אחד?

לא כל בני האדם דומים/שווים ואי אפשר לעשות הכללה, ולכן לא מסכימה איתך. אני אוהבת את ההורים שלי וזה אהבה, זה לא הערכה, זה לא כבוד, זה אהבה על שהם נתנו לי את מה שהם נתנו לי וזה לא ברור מאליו. כשיהיה לי בן זוג, אז אני אוהב אותו, בגלל מה שהוא יתן לי כי אני יודעת שהוא יעשה את זה מכל הלב, זה לא ברור מאליו, בגלל שהוא יעשה את זה מבחירה חופשית ולא בגלל שאכריח אותו לעשות דברים למעני. זו לא הכרת תודה או הערכה כי את הרגשות הנ"ל יש לי כלפי חברים וחברות ומה שאני מרגישה כלפי בן זוג (אהבה) זה לא אותו דבר מה שאני מרגישה כלפי חברים (הערכה).

תשובה.

שלום. קצת התבלבלתי ממה שקראתי, בקשר להערכה ואהבה. אבל אם הבנת שכשאת מחליטה לאהוב את בעצם אוהבת את עצמך ומיחסת את מה שאת מרגישה כלפי ההורים שלך ו\או החבר שלך, אז אנחנו מסכימים. אם באופן כללי בריא לאהוב, לפי דעתי לא וגם לא בריא לפחד, זה רק התמכרות לכימיקלים שאת מיצרת בגופך וזה גורם לנו לטעות בשיקול הדעת. מעניין אם פעם אהבת?

sh53

New member
אתה רומז שאני שקרנית?

או שהדרך שלך היא הדרך של אלוהים?

מה פתאום שקרנית.

שלום. לאן לקחת את הדברים? את לא שקרנית !!! כל אחד והתובנות שלו. גם אם אנחנו לא מסכימים, זה בסדר. כשיש אמת אחת, הכוונה לכך שאונו, במודע או שלא במודע, מחפשים מה נכון ומה לא נכון. סליחה אם לא הובנתי נכון.

כאן זו דעתך..

בעקבות מה ששלחת לי במסרים ובעקבות הודעה זו, אני נוטה להבין שחווית חוויה לא נעימה... אתה חייב להבין שגם הרגשות מן חוויות לא נעימות עוברים מתישהו... אף אחד בעולם הזה עוד לא הצליח להבין בדיוק מה היא אהבה... הטענה שציינת למעלה היא הטענה שלך...הפירוש שלך.. הרבה אנשים יחלקו על דעתך [כמו שחברי הפורום כתבו מעליי] ואולי כמה אנשים יסכימו איתך בגלל שחוו משהו דומה.. אני אישית לא יכולה להסביר מהי אהבה וגם אם אני אבין, סביר להניח שאחרים לא יבינו... יום טוב, קרן

תשובה.

שלום קרן. מסכים איתך זו דעתי בלבד. ההחלטה וההבנה נבעה מניסיון חיים שלי. אני רק כותב לך שאהבה ורק את צרכה ויכולה להבין מתוך ניסיון החיים שלך, זה מצב שגורם לנו לעשות ולהתנהג באופן הזוי ולא מציאותי. מעניין אם אהבת פעם?

ממ..../images/Emo9.gif

אהבתי פעם אבל זה לא רלוונטי... אני רק בת כמעט 17 והחיים עוד לפניי...

תשובה.

שלום. נכון, החיים עוד לפניך והשאלה, אם אהבת למה זה לא היסתדר בניכם? הרי אם אוהבים, אז מערכת היחסים צרכה להצליח, זה הקריטריון לזוגיות, לא?{לפי דעתי לא}. רק לידיעתך, הירח לא מאיר תמיד.

זה דבר היסתדר מצויין..

העניין הוא שעברתי לארץ אחרת, קנדה, וקצת קשה לשמור על קשר ממרחק..
בעיקר בגלל ההבדל העצום בין השעות... החזקנו חצי שנה.. וזה המון בשביל קשר ראשון, לא?

למעלה