הבנתי היטב את מחאתם

nikkey

New member
אם חשבת שמדובר

באנשים בפורום,אז למה שאלת "יש פה אנשי רוח מוסלמים?? לא ידעתי"? הייתי רוצה להאמין לך,אבל סורי בייב, אתה סותר את עצמיך. יפה.אני לא צופה בטלויזיה הירדנית,וגם לא קוראת את "כל אלערב". אותי לא מעניינים מאמרי ביקורת ע"י הערבים למרות שהיא נחוצה,מה שמעניין אותי,שאנשי הרוח יסבירו לנו על התרבות הערבית ,ולמה הקריקטורה עוררה זעם בלתי רציונלי בעולם האיסלם. הבנתי את התגובה הראשונה,ובהחלט הסכמתי איתה .(לא הסכמתי לאלימות) אבל למה הם עדיין ממשיכים להפגין ולאיים? שאלותי. האם הופיעו אנשי רוח ערבים ,וערבים ישראלים בטלויזיה הישראלית? או,האם אנשי רוח ערבים וערבים ישראלים כתבו מאמרי ביקורת בעיתונות הישראלית? אם כך אשמח לדעת.

הם רק יגלגלו את העיניים לשמיים

ויגידו "לא אשמתינו", "זה רק מיעוט", "הם לא מוסלמיים אמיתיים", הם לא מייצגים...", העיקר לא לקחת אחריות, לא לעשות בדק בית, אפילו לא חשבון נפש קטן, שום ניסיון להבנת הלך הרוח שמייצרת לגיטמציה לפעולות כאלה, ראש קטן, הכי קל.

מאחר והמחאה לא היתה בגלל

הקרקטורות, הקריקטורות הינן רק תירוץ, המחאה היא נגד המערב, להתנצלויות הן של ראש ממשלת דנמרק והן של עורך העיתון אין משמעות בעינהם, אם יכרתו למציירי הקריקטורות ועורך העיתון את הראש אולי יהיה שקט, זו תהיה ההוכחה שהם שולטים בסדר היום העולמי, אין דבר יותר גדול מלשלוט בסדר היום העולמי, המערב עושה זאת כבר שנים.

יובל מתי עשית בדק בית?

כמה פעמים היה גלגול עיניים ו"הם מיעוט " " הם לא משקפים" " עשבים שוטים" אולי תסתכל על כל הדברים שאמרת ותראה שאותם דברים היהודים לפעמים עושים , לא פעם ולא מליון קרה שקראתם לאנשים אנטישימייםלמה ?? כי חיללו בית כנסת , כי ציירו צלב קרס , כי הכחישו שואה ... זה מותר?? ליהודים מותר להילחם באנטישמיות ולאיסלאם אסור להילחם כשצריך במערב ובמי שפוגע בנביא ובקוראן ?? מי אמר ?? למה אתה רק מסתכל על האחרים ולא בודק את עצמך .?

אני בפרט ויהודים בכלל

לצערי הפכו את ההאשמה העצמית למומחיות, תמיד חושבים מה אני לא עשיתי בסדר, איפה אני טעיתי, זה כבר ברמה מוגזמת, גם אני נגוע במחלה הזאת. אני תמיד בודק את עצמי והדיעות שלי דינמיות, פשרן שצריך, מילטנט שצריך, עקשן שצריך ותרן שצריך, הכחשת שואה היא לא ציור מצ'וקמק, אין כאן מה להשוות לא בנושא ולא בחומרה, לא פגעו בנביא ולא בקוראן, מי שפגע בנביא זה מי שרצח בשמו. מי שרצח בשמו ורצח אנשים בלונדון, ניו יורק, וושינגטון, מדריד, עירק, באלי הוא שגרם לקריקטורה להיות מצוירת, במקום לשאול את עצמו מה מהות הציור ישר צרחות והתלהמות "לכרות את ראשם של המאיירים!, לרצוח כופרים!"

יש לנו מחלקה בשב"כ

שעוצרת כל שני וחמישי עוצר מינהלי "עשב שוטה", אין לזה תקדים באף מדינה מוסלמית, האווירה הציבורית היא נגדם.

לא מוזר שרק ממך שמעתי את הטענות

האלה?? אתה רואה שזה סתפ ציור מצ'וקמק , בשביל המוסלמים זה לא סתם ציור , זה פגיעה חמורה בנביא , אני מתעב את הרוצחים באשר הם גם המוסלמים , אבל להגיד שרק הם אלה שפוגעים בנביא זאת חוצפה , כשמו ראש חזיר עם כאפיה , לא ראיתי שבאת ואמרת משהו נגד זה , אלא ניסית למצוא מקרים מהצד הערבי והמוסלמי , אתה יודע רק לדבר על עצמך כאדם שיודע להיות בזמן הנכון במקום הנכון בסיטואציה הנכונה תמיד , אולי תפסיק להשתחצן ?? אל תסבול את האיסלאם אבלתהיה קצת הגיוני , באת עם ההודעה על השב"כ , עכשיו זהו אני צריך להצדיע למחלקה של השב"כ , מי אמר לך שאין באף מדינה מוסלמית??? לך תראה במצריים איך המודיעין שם עובד , לך תראה באיראן , מי בכלל אוהב את שירות המודיעין שם ??? אז כשאתה בא ומדבר על נושא מסוים תוכיח את דבריך ולא סתם תזרוק מילים באוויר , קל מאוד להאמין לשטויות , וזה מה שמוביל בסופו של דבר למקומות לא רצויים

כמה דברים

לא אמרתי הציור מצ'קמק, אמרתי שביחס להכחשת שואה זה ציור מצ'וקמק, יש הבדל בין שתי האמירות. דבר שני, עקב לחץ של לימודים לא כתבתי כאן זמן רב, בכל מקרה אני מאד נגד לשים במסגד ראש חזיר עם כפיה, ברור שלא זה לא מצדיק מהומות, אפילו לא קטנות, בכל מקרה זה חמור. האם במצרים שירותי המודיעין עוצרים אנשים שבאים לפגוע בלא מצרים (אולי בגלל התיירות עכשיו ואחרי מאות הרוגים...זה לא רציני), באירן בטוח לא, יעצרו רק מי שילך נגד המשטר, זה לא חוכמה, מי שיגיד אני רוצה לפגוע בישראל או ארצות הברית יקבל ברכה ומימון. אין לי שנאה לאיסלאם, אני משתדל בכל דבר שאני אומר לא לערב רגשות, מה שכן אני רואה מה הוא עושה או יותר נכון מה נעשה בשמו, בעיקר זה רצח, אני רואה את ההתנגשות של ערכים והתרבויות, זה לא שהמערב כזה טוב, ברור שיש לי המון בקרות גם עליו, אבל עדייןם יש התנגשות ואנשים משלמים עליה בחייהם.

אישלום

New member
איך יתכן שמוסלמי מאמין מוכן להרוג

אדם בגלל קריקטורה, פוגעת ככל שתהיה, ובאותו זמן ממש מוסלמי מאמין לא פחות, שאולי אפילו השתתף יום קודם לכן 'במהומות הקריקטורוה' מפוצץ מסגד מהמקודשים ביותר לאסלם? ומיד יוצאת 'משלחת ג'האד' לנקום ופוגעת הורסת מסגדים לצד השני. להזכירך (לא שאני חושב ששכחת) - שני הצדדים מוסלמים (סונים נגד שיעים). איזה מן אמונה זו? איזה מן מאמינים, שפוגעים בלי היסוס בקודשי האסלם ומוכנים להרוג בגלל קריקטורה? והעתונות הערבית כולל במדינות המתונות ביותר, הן הרי מלאות בקריקטורות אנטישמיות בוטות... כמי שלא מפסיק להאבק למען שיוויון למגזר הערבי, ונגד הקיפוח המתמשך, אני עומד נדהם למול התופעות האלו, ולמול התגיסות ערביי ישראל לצד 'אחיהם' בארצות ערב. כל הנימוקיים הנוגעים למצבו של העולם השלישי, בכלל והעולם המוסלמי בפרט, קורסים לנוכח אלימות משתוללת, ושפיכות דמים מתמשכת. טוב יעשו המוסלמים המשכילים אם יתחילו להפנות את מרצם נגד מנהיגיהם שהפכו את האסלם לכלי תעמולה וניצול מחפיר, במקום לתת יד ולהצדיק את ההשתוללות המגוכחת כאילו יש לזה קשר לקריקטורה כזו או אחרת.

למעלה