הבנק טעה - ואני משלם?

stockton

New member
הבנק טעה - ואני משלם?

קיבלתי טלפון מהבנק בו נמסר לי כי לפני כשנה וחצי הופקדו לחשבוני בטעות כ- 20 אלף ש"ח בשתי הפקדות שונות. כעת הבנק מבקש ממני להחזיר את הכסף. יש לציין שהחשבון הינו חשבון עיסקי, בו מתבצעות תנועות כספיות גדולות למדי באורח תדיר, ולי לא זכורה כל הפקדה "מיותרת" כפי שטוען הבנק. כך גם עלה בבדיקה שערכתי בחשבונות מאותה תקופה. האם עלי לשלם לבנק סכום כל כך גדול? האם לבנק זכות לדרוש זאת ממני לאחר זמן כל כך ארוך, אפילו אם אכן אירעה טעות? כל הארה עניינית תתקבל בברכה.

טעויות

שלום רב, בוודאי שלא מוטלת עליך כל חובה לשלם אם לא הופקדו כספים כנטען על ידי הבנק בחשבונך. לעומת זאת, אם אכן הופקדו כספים כאמור לבנק יש זכות לגיטימית לדרוש אותם חזרה. יחד עם זאת, קמה לך הזכות לדרוש מהם פיצוי על כל נזק, ישיר או עקיף, שנגרם לך עקב הזרמת הכספים השגויה והרשלנית לכאורה. בענין זה מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

תתייחס עניינית

למה אתה מתכוון כשאתה כותב " כך גם עלה בבדיקה שערכתי בחשבונות מאותה תקופה"? האם בידך קבלות מהבנק החתומות על ידך כמפקיד? אם כן אז הבנק לא ידרוש ממך כלום. אם אין בידך קבלות על הפקדות אלה (ואני מאמין שיש לך הנהלת חשבונות מסודרת) אז סביר להניח שהכסף הופקד לחשבונך בטעות ואז יש כאן מעבר לבעיה הבנקאית, בעיה מוסרית. האם לדעתך העובדה שפקיד/ת בנק טעה מקנה לך זכות על כסף שלא שייך לך? תעשה לך את חשבון הנפש שלך! כדאי שתעשה בהנהלת החשבונות שלך בדיקה יסודית ולא ע"פ תחושה סובייקטיבית. אם אכן הכסף אינו שלך אפשר לבקש מהבנק שיחייבו אותך ללא ערך יום הפקדה כך שלא תחוייב בריבית על התקופה הזאת (אם החיוב מכניס אותך ליתרת חובה או מגדיל את יתרת החובה שלך) וזה יהיה ה"פיצוי" על הטעות של הבנק למרות שלא היה מזיק אם תבדוק את חשבונך מדי פעם ותעלה גם על טעויות שהן לטובתך.

למעלה