אני חשוב שזה עשה רק טוב
לבנות שעדיין נשארו במשחק, כמעט כולן כרגע מאוד מעורבות במשחק החברתי ועובדות על המעמד שלהן בשבט. אני מאמין שכולן הרגישו איום כמיעוט ולכן נאלצו פשוט לא להגרר עפ"י הרוב בידיעה כי הן יכולות להיות הבאות בתור. באופן פרדוקסלי, זו העונה הישראלית עם המעורבות האסטרטגית הכי גבוה של הבנות(אך לא מספיק איכותית גם יחד בהשוואה לאסטרטגים בעונה 2): ליאורה בראש ובראשונה שכנראה האסטרטגית מכולן(לא קשה כשמתחרים עם נטע-לי), אינה, מירב, אביגיל וגם קצת ריקי(להדיח את נועה היה כנראה מה שהחזיר אותה למשחק). לפני שכולם יקפצו עלי, לא אמרתי שהן אסטרטגיות דגולות, אבל עדיף להיות שחקן גרוע מאשר לא להיות שחקן בכלל ולהתפלל שהצבעה שלך תהיה כמו רוב השבט(לא חסר דוגמאות: מירית, יעל, שחר, ורה, ליה, מעיין, סיוון ועוד). ובאמת מעניינת השאלה למה העונה מודחות אחת אחרי השניה הבנות לעומת עונות קודמות? יש לזה מס' הסברים לדעתי: א)ישנה אחווה גברית עם אמון רב ושיתוף פעולה האחד עם השני, ללא תחושת איום פיזי כמו שי וזיו(שי לא מאוים מזוי ולדעתי אף רוצה להגיע לגמר איתו בגלל הבוטות שלו), טומי וטל בן דוד, חנוך עם גברי קאראו לאחר שהתרחק מבנות השבט שלו שלא הדיחו את זיו, למעט טל א. וטל בן דוד שפוטנציאל החיכוך ביניהם לא יצא לפועל בעקבות הערבוב. כדוגמאות נגדיות נוכל להביא מהעונות הקודמות את דן-(כל גבר שגרם להדחתו מעומר שהוא כנראה הדיח ועד גיא שהפקה הדיחה בשבילו), עידן-גיא-איתי-איגור שמעשה תרמו משמעותית לניצחונו של אריק, וגם אריק-אופיר לקראת הסוף אך כאיום אסטרטגי. ב) ממה נובע סעיף א'? מאוד יכול להיות שחלק מהשחקנים צפו בעונות הקודמות של הישראלית וראו שהרבה בנות שלא היוו איום ושימשו רק קול בהתחלה, מהר מאוד באיחוד יהוו סכנה ואף רק ניצלו את הכוח הפיזי שלהם, מה שבלט בעיקר בעונה השנייה עם הדחתם של בשבקין ועידן. גם דן היה מודח באיחוד באמצעות ברית בנות (לאחר שהדיח את כל מי שאיים שעליו פיזית) אילולא ההפקה לא הייתה מצילה אותו פעם אחר פעם, ולבסוף נעמה הענישה אותו על כך. ג)מי אמר שחלק ממניעי ההדחה לא היו מתוך תחושת איום? מיטל, נועה וריקי הודחו כי היו חלשות למשל, אבל יעל ואינה הודחו ע"י זיו ואלגנדר כי הם פחדו שהן ייחתרו תחתם, וזה אולי ההבדל הגדול העונה הזו.