הבנאליות של כל זה

ליאת +

New member
הבנאליות של כל זה

אחרי שלושה ימים בגן עירייה (כל "יום" בן כשעתיים) יש לי הרבה סימני שאלה לגבי המסגרת. כרקע אני רק אוסיף שאביתר מהרגע הראשון לא רצה ללכת לגן. יתכן מאוד שאם היה הולך בשימחה אז הייה קל יותר. אבל הוא לא רוצה ללכת ולי די קשה לאלץ אותו-
הגן נראה לי דל מאוד מבחינת החזות החיצונית (לעומת הגן הפרטי המושקע שבו הוא היה). חסרים צעוצועים, פינות המשחק לא מענינות (לדוגמא: פינת "מרפאה" עם ארונית בלבד, כשאין בארונית כלום), והחצר בעלת שלושה מתקנים מיושנים וסתמיים.
הגננת- סתמית. לא לפה ולא לשם (מהתרשמות עד כה).
הדקורציה- על לוח הלבד מתנוססת השורה התמוהה (לי) "ליאור בכה כשאמא הלכה" . פעם שעברה שראיתי את הסיסמא הזו הייתה במעון הציבורי שאף אותו לא אהבנו. אולי אתן תסבירו לי- המשפט הזה- זו נבואה? הבטחה? עידוד? אני מבינה שיש בזה נסיון "לטפל" בכניסה למסגרת החדשה. אבל אותי זה מדכא (כמובן שאני יכולה להסיר דאגה מעל ליבי, כי בשבוע הבא זה כבר יתחלף באיזו סיסמא שטאנצית לכבוד ראש השנה).
כשהגענו בתשע + ננזפנו קשות. עד כדי כך שביום למחורת- כשראינו ששוב לא הצלחנו להעיר אותו בזמן -פשוט החלטנו לא להגיע (אני פוחדת מגננות שנוזפות). (לשבחה של הגננת יש לציין שהתקשרה אלינו כדי לברר את ההעדרות).
בזמן הציור נשמעה הדרישה- "לא לצאת מהקווים!" אני חשבתי שהעניין הזה כבר פס מהעולם. יש מטרה מאחוריו? (הקונפורמיסט הקטן שלנו דווקא הצטיין במטלה הזו, וזכה לשבחים. הוא זכה לשבחים גם כשישב במפגש עם ידיים שלובות). מישהי מבינה את הקו שאני מובילה אליו? לא התעללות, לא סיכונים בטיחותיים, לא גננת על תרופות הרגעה (אני מקווה...) אלא סתם- בנאליות, בינוניות, ציפיה שכל הילדים יהיו אותו דבר. בגן הקודם- על כל מגרעותיו- והיו כאלה- הילד שלי, ואני יחד איתו- הרגיש מיוחד. כאן אני מרגישה שהוא בורג שאמור להשתלב. ככל שילמד יותר מהר לצייר בתוך הקווים או להענות לכל גחמה אחרת של הגננת- כך יהיה לו יותר קל. זה מדכא אותי ואת בת זוגי. הילד לא מראה שום עניין בגן ואנחנו לא יכולות להאשים אותו. בת זוגי אומרת: בשביל זה אנחנו מביאים ילדים לעולם? בשביל "לתקוע" אותם אחר כך במסגרות בינוניות? אני יודעת שעם הזמן הוא יתרגל. יכול להיות שגם אנחנו נתרגל, או לפחות נלמד להבליג על מרבית הדברים. יכולתי להתרגל גם להיות קופאית בסופר. אבל אני בוחרת (מנסה לפחות) לעסוק בתחום שבו אני ממצה טוב יותר את כישורי. למה לילד שלי- ולילדים בכלל- זה לא מגיע? מבחינה מעשית- נמשיך לנסות "לשלב" אותו. פשוט כי אין ברירה אחרת באופק כרגע. נגיע כל יום בזמן וננסה לשדר לו אמון בסיסי שלנו בגן (אני לא עומדת לשקר לו, אבל כן להדגיש את ההבטים החיוביים- למשל, הילדים האחרים שנראים לי נחמדים). אבל להגיד שאני ישנה עם זה טוב בלילה? ממש לא.

ornaok

New member
../images/Emo4.gif

איזה מצב נאחסי... אין שום אפשרות לגן אחר...? למה רשמתן אותו לגן הזה מלכתחילה? ורק רציתי להגיד, אם אני לא טועה, ש"ליאור בכה כשאמא הלכה" זה שם של ספר. לא?

א אוהל

New member
../images/Emo4.gif

קשה לשלוח ילד לגן (או לכל מקום אחר) מתוך תחושה של חוסר ברירה במקום מתוך תחושה של בחירה
. האם דיברת עם הגננות על הדברים שמפריעים לך? הדברים שהעלית פה - גם אם עשויים להיראות קטנים, הם דברים חשובים ואולי דווקא מהיותם "קטנים" ניתן יהיה לטפל בהם בקלות לשביעות רצונך. האם יש כבר ועד לגן? אולי כדאי לכנס אסיפת הורים ולראות אם ההורים מוכנים לתרום סכום כסף קטן יחסית (נאמר - 100 ש"ח למשפחה) שכאשר יאסף מכל משפחות ילדי הגן יאפשר לרכוש מבחר צעצועים וספרים לגן. אם ירכשו בחוכמה - ספרים משומשים במצב טוב, בחנויות צעצועים/ציוד לגנים זולות יותר (אבל דברים בטיחותיים! לא זבל תוצרת סין) הכסף יספיק לדי הרבה.
לגבי לוח הלבד - "ליאור בכה כשאמא הלכה" זה שם של ספר. יש ערכות בחנויות ציוד לגנים של דמויות ותמונות מספרים שנצמדות ללוח הלבד ואיתן ממחיזים את הסיפור. אני מניחה שהגננת בחרה את הסיפור כי הוא מתאים לתחילת השנה ולקליטה בגן (בגן של הבת שלי הספר שנבחר ע"י הגננת בנושא הוא "גן הבוכים"). אולי את הדמויות היא לא משאירה על הלוח אלא מאפסנת בגמר השימוש.
מכירה את ז'אנר הגננות הנוזפות ולא אוהבת
. אני מבינה שחשוב לקליטה להגיע מוקדם (הפרידות הכי קלות שלנו בגן הן כשהבת שלי מגיעה ראשונה לגן לפני 7:30...מה לעשות) אבל לא צריך לנזוף - אפשר להסביר בנעימות.
לא לצאת מהקווים??? את חייבת לדבר עם הגננת על זה! תגידי לה שמחקרים חינוכיים מראים שזה חונק את היצירתיות של הילד או משהו חינוכי-פסאודו-אקדמי כזה (אולי מישהי פה תוכל למצוא לך מאמר מקצועי בנושא). אני מקווה שאכן יש בגן הרבה ילדים נחמדים שיהיו חברים של אביתר וינעימו לו את השהות בגן ושהגננת תהיה פתוחה לקבל השקעה מצד ההורים בשיפור הגן

חוץ ממה שכבר אמרו לך כאן

לא הייתי פוסלת על הסף להתשר למח' גני ילדים בעיריה ולבקש לעבור גן, לפני שנהיה מאוחר מדי אל תוך השנה. אני, עם התחושה הזו, המשכתי בזמנו. נודע לי כמה זה באמת היה רע, רק בדיעבד. לא צריכה לספר לך כמה אכלתי את הכובע בצער....

ליאת +

New member
ליליה- את יכולה לפרט?

מה היה לא טוב בגן הראשון, והאם נתקלת בהבדלים דרסטיים בתוך אותה מערכת חינוך?

הסתבר לנו בדיעבד

שחוץ מקשיחות ואסור לצאת מהקווים, היתה משמעת של קסרקטין צבאי מימי צבא נפוליון והגננת נורא אהבה ילדים בלונדינים עם עיניים כחולות, אבל ממש הקשיחה את ליבה לכל אלו שלא היו מהצבע הנכון. היא גם היתה קשה באותה מידה לעבודה בצוות, מה שלא ממש עושה טוב לאווירה בגן. אני חשבתי אז כמוך - נתרגל, יהיה בסדר, זו המערכת ואי אפשר "לבחור" כל הזמן. אבל עומר סרב להשתתף במפגשים וסרב לצייר ולעשות עבודות כל השנה. הייתי משוכנעת שהוא מקבל הרבה אהבה (בדיעבד ברור למה - הוא ילד יפה באופן יוצא דופן) אולם ממש לא ידעתי לכמה חוסר אהבה הוא נחשף כשמדובר ביחס שלה לילדים אחרים, חברות וחברים שלו. איך גילינו? הוא היה איתה בטרום. כשעלינו לחובה היא יצאהלשבתון והיתה במקומה גננת אחרת. עומר אהב פתאום מפגשים, לחץ להגיע בזמן בבוקר, עשה עבודות נפלאות ואהב נורא את הגננת. ואז גם הסייעת - שהיתה אוספת אותו חלק מהשנה הביתה (אני הייתי אז בהריון ואחרי לידה) - התחילה לספר. לא היתה שם התעללות פר-סה, אבל מה שהיה היה מספיק - לו ידעתי - כדי לדרוש העברת גן. אז לכי על התחושות שלך...

ליאת +

New member
אני מאוד מסכימה איתך שגם לחשיפה

ליחס רע לילדים אחרים יש השפעה מזיקה. הגננת נבחנת באיך שהיא מתמודדת עם הילד הבעיתי הזה שמרביץ ומשתולל או עם הילדה המופנמת שקשה מאוד להגיע אליה, גם אם הילד שלנו הוא "בסדר" ועובר את המבחן שלה.

ליאת +

New member
תשובות

* רשמנו אותו לגן אחר וזו הייתה עדיפות שניה והרבה פחות מועדפת. אבל לגן שבעדיפות הראשונה הוא לא התקבל בשל עומס ילדים באזור. מכיוון שהוא קטן בשנתון שלו (יליד אוקטובר) אז הוא בעדיפות אחרונה ולכן הופנה לגן אחר. במערכת העירונית יש מעט מאוד אפשרות לבחירה וקשה מאוד לשנות דברים (וכן, זה כבר אחרי שיחה ארוכה אך נטולת תוצאות עם האחראית על גני הילדים). * אין לי גם בטחון שבגן עירייה אחר דברים יהיו שונים. * מחר יש אסיפת הורים. יתכן שחלק מהדברים יתבררו או יראו אחרת. קניה משותפת של צעצועים- או אפילו תרומה מהבית- יכולה אכן מאוד לעזור. אני בטוחה שמרבית ההורים בגן יכולים לעמוד בכך. * מה שהבאתי זה מקבץ ראשוני של רשמים. כפי שכתבתי- הכל "בסדר" ומאחורי כל דבר יש סיבה. קשה לי עם המכלול ועם הגישה שמאחורי זה. ואנחנו (אני לפחות...) השכמתי קום היום כדי שנגיע לגן בזמן. נקווה שיהיה יום מוצלח.

Kalla

New member
מצב מוכר.

גם דן בזמנו היה קטן למחזור ולכן היה בעדיפות אחרונה בגנים העירוניים ובגנים הטובים לא היה לו מקום. לכן רשמנו אותו לגן פרטי.

שיטה שניסיתי

כדי לשנות עניינים, בחודש תשיעי, כשהיה לנו "סיפור הארנבת", באתי ככה עם הבטן למח' גנים, התיישבתי ברווחה, בפישוק רגליים, ונתתי תחושה שכל כך קשה לי לקום, שאני נשארת...העיניין טופל

ליאת +

New member
../images/Emo6.gif . כן. יש משהו מפחיד באנרגיה

העייפה (או בעיפות האנרגטית) של אישה בחודש תשיעי...

הילהל

New member
../images/Emo4.gif כמה שאני חוששת מהרגע הזה...

אני מנחמת את עצמי בידיעה שההורים שלי הצליחו לתת לי ולאחי בית כ"כ חזק שאף מערכת לא הצליחה "לכופף" אותנו ולהתאים אותנו לצרכיה. עצוב שההורים צריכים להיות במאבק עם "המערכת" במקום ללכת איתה יד ביד. אבל לפעמים אין ברירה. לו הייתי רוטשילד, אני מניחה שהייתי נשארת במערכת הפרטית עד סוף י"ב. מכיוון שאני לא - אאלץ להסתפק בניסיון לחזק את הייחודיות של ילדי בשעות שמחוץ לביה"ס (אחי, למשל, היה תמיד ילד טבע. הלך מגיל זערורי למדי לחוגי החברה להגנת הטבע, חוגי סיור וכד', והיום הוא צלם טבע שכמה פרסים באמתחתו - הנה תוצאה של ילד ייחודי שלא מתכופף בפני המערכת)

לורליי43

New member
הסברת לגננת למה לא הגעתם?

כי זו נראית לי הזדמנות מצוינת לפתוח את הנושא. לדעתי, גם גננת סתמית ולא מאוד רגישה- תרגיש מאוד לא נוח אם תגידי לה שהסיבה שלא הגעת לגן היתה חוסר הנעימות בנזיפה שלה.לדעתי, לא מאוחר מדי לטלפן אליה ולדבר איתה על הנושא.

לאה_מ

New member
אפשר גם אחרת

כתבתי כאן לא פעם ואני אחזור על זה שוב - לנו היו בעיקר התנסויות טובות עם גנים עירוניים. לבני הבכור היו במשך שנתיים שתי גננות נפלאות (בגן טרום חובה ובגן חובה), וגננת מחליפה אחת (בזמן שהגננת הראשית בגן טרום חובה היתה בחופשת לידה) לא מוצלחת, לבתי היתה גננת אחת מלאת כוונות טובות אבל בלי הרבה יכולת, וגננת אחת נפלאה, שהיא גם הגננת של אורי השנה ובשנה הבאה. הגן של אורי - גם הוא גן עירוני רגיל לחלוטין - ממש לא מאכזב - המבנה נעים ומטופח, מאד מואר בפנים, עם חצר גדולה ומוצלת, יש ספריה ממש גדולה של ספרי קריאה לילדים (ומעיון חטוף הספרים נראים איכותיים למדי), יש פינות משחק עשירות למדי ומאובזרות (פינת בובות, פינת מרפאה, פינת קוביות וכו'), יש הרבה צעצועים (כמו חיות פלסטיק, דמויות, מכוניות וכו') במצב טוב, הרבה משחקי קופסה - ובקיצור הגן נראה מצוייד היטב - לא פחות מהגן הפרטי שהיינו בו. על הקירות מסביב תלויים קישוטים שהכינה הגננת, ובמשך השנה תלויות הרבה מאד עבודות של ילדים - חלקם בהחלט יוצאים מהקווים (אורי בכלל לא מצייר עדיין - הוא משרבט - אבל כבר סיפר לי שצייר בגן), הסביבה מאד מאד אוריינית - יש הרבה כיתוב בצורה מושכת את העין - ובקיצור - זה מקום שנראה לי שמאד נעים לשהות בו מספר שעות ביום. אני לא חושבת שגן עירוני מחייב "לתקוע" את הילדים שלנו במסגרות בינוניות - יש מסגרות מצויינות מהסוג הזה, ואני חושבת שזו חובתנו כהורים לעשות כמיטב יכלתנו כדי שהמסגרות האלה לא יהיו בינוניות - את לא מרוצה מהגננת? יש פיקוח, יש עם מי לדבר, יש מי שידריך אותה. ספציפית לגבי הדברים שציינת - "ליאור בכה כשאמא הלכה" זה שם של ספר מאת שולה מודן. אני אישית מאד לא אוהבת אותה, גם לא את הספר הזה (שהוא דוקא מהפחות גרועים שבספריה, לטעמי), אבל הרבה גננות בוחרות בו כ"ספר הסתגלות לגן", שזה מה שהוא. אולי הפינה הזו מיועדת לאיזו הצגה על הספר. פינות דלות אפשר לאבזר, אפילו ללא עלות - אפשר לבקש מההורים באסיפת הורים להביא לגן כל מיני דברים שהם מוכנים לתרום - פינת מרפאה מאובזרת בכל מיני בקבוקני תרופות שטופים, בכלי רופא שמישהו תרם, בכמה תחבושות ומקלות לגרון - זו בהחלט פינה שהילדים יכולים לשחק בה. כך גם לגבי הפינות האחרות - בבית שלי, למשל, יש הרבה צעצועים שאני בטוחה שהגן של אורי ישמח לקבל, וזו גם דרך טובה "להפטר" מהבלגאן בבית. לגבי "לא לצאת מהקווים" - אפשר לדבר על זה עם הגננת. אני חושבת שיהיה יעיל יותר לדבר על זה (ועל הידיים השלובות במפגש) אם מישהו מעליה - מקווה שתמצאי אוזן קשבת. ולגבי שעת ההגעה לגן - בגנים עירוניים השער ננעל בשעה 08:30. הילדים אמורים להגיע עד השעה הזו. מי שמאחר, לפחות אצלנו, מתבקש להמתין עד השעה 09:00 - הרעיון הוא, שיש בגן 35 ילדים אבל רק 2 נשות צוות, ואם אחת מהן תהיה כל הזמן עסוקה בללכת לפתוח את השער לילדים שמאחרים - הגן לא יתפקד. אני חושבת שיש כאן גם אלמנט של הסתגלות להגיע בזמן, שיהיה חיוני יותר בהמשך - בבית הספר. כמובן, אפשר ורצוי לשוחח עם הגננת, להסביר לה איך את מרגישה שנוזפים בך - כי גם לבקש להגיע בזמן אפשר בצורה נעימה. לסיכום - גן עירוני לא חייב להיות מסגרת בינונית - הוא יכול להיות מסגרת נהדרת, מחבקת, יצירתית ומפתחת - וזה תלוי - לא רק אבל בהחלט גם - בהורים. ומנסיון אישי (לא דוקא בגנים, אבל בביה"ס) אני מציעה לך, שאם את מרגישה מלאת תלונות - תהיי מעורבת, תתנדבי לעזור, בואי פעם לעשות שעת סיפור בגן או איזו פעילות אחרת עם הילדים - אפשר גם אחרת!

irisgh

New member
איך נהיים 'מעורבת' בגן עירוני?

איך יוצרים את הסיטואציה בכלל? [בגן הנוכחי שלנו, אפילו אסיפת הורים לא הייתה].

למעלה