הבנאי והצורף.

TEENAGER1

New member
הבנאי והצורף.

זו הייתה הופעה של בעלי מלאכה מקצוענים. כאלה עם ידי זהב, שעושים את העבודה שלהם בצורה מושלמת, שפועלים בדיוק ובתיאום נפלא כל כך, שלרגעים מסוימים אתה לא מאמין שאלו באמת בני אדם שיצרו את כל זה. אביתר בונה את הבסיס של השירים, אם זה על הפסנתר שידיו מרחפות עליו בקלילות ובשליטה שהלוואי והיו לי, או בגיטרה, או בבאס. הוא יוצר את השיר, וכמו ארון עץ גדול וכבד הוא מכניס אליו את כל מה שבו. את כל הכישרון, היצירתיות והעומק. ואמיר מייפה את השירים בעיבודים שלו, כמו פיתוחי זהב עדינים שנעשו ביד מיומנת. הוא עושה עם הגיטרה החשמלית שלו דברים שמעולם לא ראיתי, ומקשט כל שיר בצורה המתאימה לו. על גבי השירים הוא מוסיף את הפרשנות שלו, נותן כיוון אחר, הדגשה לקטעים מסוימים. וביחד נוצר ארון גדול, מרשים ומעוטר, שיכול להחזיק בו כשעה וחצי של הופעה, כששניהם יחד יוצרים כל שיר וממש אפשר להרגיש באוויר את חדוות היצירה המשותפת. האינטראקציה ביניהם נפלאה, ככה זה כששני חברים טובים עולים על במה לנגן יחד. מצד אחד ישנה תחושה כאילו הם פשוט הכניסו אותנו לעולם העבודה המשותף שלהם, ומצד שני הכל נעשה במקצועיות מרשימה כל כך שנראה כי את רוב העבודה שקדמה להופעה לא ראינו. היה מרגש, היה מעורר, היה טוב. כל מיני: - אני כל כך מחכה לשמוע את השירים החדשים על בסיס יומי. אני כבר מתחילה להכיר אותם וזה נחמד... - אביתר לא שר את "חלון". - הוא שכח לנגן את "יש לנו את כל הזמן", וכשהוא עבר לגיטרה לפני "מיתר" אמיר הזכיר לו את זה. אז אביתר התנצל ואמר שהם שכחו לנגן שיר שהם מאד אוהבים ושבאמת החלק שמה (על הפסנתר) היה לו קצר מדי... הם השלימו את השיר אחר כך. - הוא כל ההופעה צחק על זה שהוא לא רואה את הקהל, וגם היה נורא שקט בין שיר לשיר (ירושלמים מנומסים...) אז מדי פעם הוא וידא: "אתם פה?" - ב"תתחנני אליי" נפלו כל הדפים שהיו על הפסנתר, והוא המשיך לנגן... - לפני "טיפה של אור" היה קטע הזוי ביותר... הוא אמר שהבן שלו שאל אותו: "לאן נוסעים?", הוא ענה: "לקנות דבק דו צדדי"(?!), ואז הבן שלו אמר: "וואי וואי וואי". אני עדיין מנסה להבין את המשמעות מאחורי הסיפור הזה... - לפני "עבד" הוא סיפר על החבר שלו ששאל אותו: "כמה אתם עולים?" והוא ענה לו: "עם הלב או בלי הלב?"... ואז אביתר וידא שבאמת מקשיבים לו, ושאל שוב: "אתם פה?", לאחר שענינו כן, הוא התחיל את הסיפור מהתחלה... ואז אמר "ומיד כתבנו את השיר הנ"ל". - אני חושבת שזה היה לפני "פקק תנועה", אמיר נתן לאביתר מפרט, ואביתר החזיר לו ולקח את השני, ובמשך כמה שניות הם החליפו ביניהם מפרטים, כשלבסוף אביתר אמר: "הוא נתן לי קודם את המפרט הלא טוב. זה פשוט שהוא מקצוען, אז הוא יכול לנגן גם עם המפרט הלא טוב", ואחרי שתיקה של כמה שניות הוסיף: "וזה גם כי אני הכוכב", וכולם צחקו נורא, כולל אמיר. - לפני "מנגינה יקרה" הוא אמר: "תודה לבורא עולם על המנגינות". - אביתר ליווה את "ואיך שלא" בתנועות ידיים לפי מילים מסוימות, למשל ב"יבוא לו גל לשטוף אותן" הוא עשה תנועות של גלים... כמו כן, ב"הרופא הכי טוב במדינה" הוא הצביע למעלה. - הוא אמר משהו על התרבות בירושלים... לא זוכרת בדיוק... נראה לי שהוא ירד על זה שהיינו נורא שקטים. אבל אז הוא אמר שהוא דווקא מרוצה מהעניין. - לפני "שימו לב אל הנשמה" (שיר בוקר), הוא סיפר כרגיל שזה שיר שאבא שלו היה שר לו, והוא בירך את הקהל שהבוקר באמת יאיר להם. - בהדרן מישהו צעק "משיב הרוח", ואביתר אמר "בינגו"... ואחר כך כולם ביקשו שירים, אז אביתר אמר: "שני דברים. א', בהצבעה בבקשה. וב', יש פה רשימה של שירים, אנחנו באנו מפולין ולכן אנחנו לא יכולים לשנות שום דבר בסדר". ורק דבר אחרון: שאלתי את אביתר מה עם האלבום הבא, והזכרתי לו את הראיון שבו הוא אמר שתוך שנה הסיפור גמור... הוא אמר שהוא מסיים את הכתיבה עכשיו, ושהוא מקווה שזה יהיה כמה שיותר בקרוב. אה, ושהוא מצטער שבראיון ההוא הוא לא הוסיף "בלי נדר"... בקיצור, כנראה ששש שנים זה לא ייקח. אני מקווה. לילה נהדר.

:)

נשמע טוב מוזר שהוא לא ניגן את חלון וד"א את המשמעות של הסיפור הקודם שפתח את 'טיפה של אור' (היום הבן שלי אמר לי , "אבא, קקה" ... והוא צדק) הבנת :p?

TEENAGER1

New member
הוא לפחות היה מצחיק!

הסיפור הזה אפילו לא היה מצחיק, כולם צחקו כי הם לא הבינו מה הוא רוצה
ונזכרתי גם שב"כלום לא עצוב" הוא שר "כמה שהיא שמחה כשהנהג את החולצה קרע לה"...

רגע רגע, בעצם.. אם לא היה 'חלון'..

אז לא היה שום שיר מ'שיר טיול'.... שזה.. עצוב. מאוד.

איזה קהל מבאס!

הייתי מתפוצצת שם..
לגמרי..
נ.ב: כל מטרתו בסיפורים על שמואל היא לגלות לעולם שהילד גאון
אני דווקא הבנתי מה ממש משעשע בלראות ילד בן שנתיים עומד מולך ואומר "וואי וואי וואי" כמו פולניה זקנה
במיוחד אם זה לא קשור לכלום והוא רק אמר לו שהולכים לקנות דבק..
אני רשמית חייבת להיות בהופעה הזו, כבר ציינתי את זה, נכון?
אין לי זמן לנשום..
בסוף אני עוד אשלם הון כדי שהם יבואו פשוט להופיע כאן (וב"כאן" אני לא מתכוונת קרוב אליי הביתה אלא אצלי בבית
) יום יבוא...

TEENAGER1

New member
לא נו, זה לא היה שקט של ייבוש!

היה קהל טוב! זה היה שקט של "אנחנו מחכים למוצא פיך"

MikeY fReAk

New member
לא יודעת מה עם שאר הקהל,../images/Emo79.gif

אני פשוט הייתי מהופנטת. היה מדהים...

B l a c k tears

New member
גם אני רוצה הופעה.../images/Emo7.gif

למה אין לי אוטו\רישיון\מישו שיחזיר אותי??!?!!?
בכל מקרה.. שמחה שנהנת בובה. :)

Saffron

New member
"וזה גם כי אני הכוכב."

איזה חמוד! כרגיל נהניתי לקרוא.

תוספות קטנות..על כל האכזבות דווקא.

לא שיש מה להוסיף על מה שהיה, כי די רשמת הכל.. אבל לדעתי, הוא כן התאכזב מהקהל(ובצדק) אבל לא בנאדם כמוהו(וכמעט כמו כל 1 אחר) יתלונן על הקהל לקהל עצמו.. הוא ילך הביתה לאשתו ויתלונן על הקהל. זאת הופעה רביעית של אביתר שאני הולך אליה ונהניתי נורא, כרגיל. אבל על אף שכל ההופעות הקודמות היו אף הם בירושלים, רק הפעם אני זוכר את עצמי מתאכזב מהקהל. בהופעות הקודמות היו שירים שבקושי שמעו את אביתר מרוב שהקהל שר(ואז התאכזבתי מזה..ככה שתמיד אצא מאוכזב..ככה ש..סתם) גם התאכזבתי מההתלהבות המוגזמת של הדתיים בקהל(לא, אני לא מכליל ולא שונא דתיים.הלכתי עם חבר דתי, והוא איכזב אותי בקטע הזה) על כל דבר שקשור בעקיפין לדת. אביתר אמור/יכול להיות 1 שמחבר בין אנשים שונים ומשונים, שלא אמורים להרגיש לא שייכים כי הם לא דתיים. כמובן, היה מאכזב מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד שלא היה אפילו שיר 1 מ-'שיר טיול', ודיברנו על זה במהלך ההופעה..חיכיתי למשהו מהאלבום המופתי הזה. חבל. יש לי השערה לגבי זה. הוא בטח במקום שהוא מרגיש שהוא רוצה רק שירים חדשים, שמתאימים לאביתר של עכשיו(שזה מאוד הגיוני ומקובל) אבל מצד שני הוא יודע שאם הוא לא יבצע שום שיר מלהיטיו המוכרים והישנים הקהל יכעס, ולעומת זאת מי ישים לב שאין את 'בראשית', 'חלון', 'מחשבות' וכו'.. אז אני שמתי לב..והתאכזבתי מאוד. התאכזבתי מזה שההופעה הייתה קצרה.. ו... אם לרגע, אתם חושבים שלא מאוד מאוד מאוד נהניתי, אז טעות. נהניתי נורא. סתם החלטתי להיזכר דווקא ברגעים המאכזבים(תנסו את זה פעם, תופתעו לראות כמה דברים מאכזבים יש גם בדברים הכי לא מאכזבים). ולסיום, פעם ראשונה שאני שומע את 4 השירים החדשים והתלהבתי מאוד.. תודה לאביתר!

TEENAGER1

New member
את "בראשית" הוא כבר לא יבצע, כנראה.

לגבי שאר השירים מ"שיר טיול", באמת חבל. בעיקרון הוא מבצע בסיבוב הזה את "חלון", משום מה הוא השמיט אותו מההופעה הספציפית. רק אני ממש לא חושבת שהוא לא מבצע אותם, ושירים מהאלבום הראשון הוא כן מבצע, בגלל שהקהל יכעס אם לא. אביתר הוא לא בדיוק אחד שעובד לפי גחמות הקהל שלו, אם הוא היה כזה - "תאטרון רוסי" היה מרכיב מרכזי בכל הופעה... אולי זה בגלל שהשירים ב"שיר טיול" פחות מתאימים מבחינתו לפורמט הנוכחי של ההופעות. ימים יגידו, אני מקווה שנפגוש את השירים האלו שוב בסיבוב הבא. לגבי הקהל, אני לא הרגשתי שהיה קהל לא טוב, אולי לא פעיל במיוחד אבל הייתה המון הערכה באוויר. דווקא אנשים מסוימים ששרו עם אביתר בקול נורא הציקו לי. אבל אולי זה שלא ממש שמתי לב זה סתם כי הייתי עסוקה מדי בהופעה, זה בהחלט יכול להיות. אגב, היו שלושה שירים חדשים, לא ארבעה. ורק דבר אחרון - לדעתי הרבה יותר כיף לנסות למצוא את הדברים הלא מאכזבים בתוך הדברים הכי מאכזבים, ולא להיפך
יותר כיף לחיות ככה. לילה טוב!

למעלה