הבנאי הנשכח..

הבנאי הנשכח..

טוב, אז מצאתי ביקורת שיש לי המון מה לומר עליה (לא בהכרח מה שאתם חושבים ) ובאופן כללי גם עדיין לא החלטתי אם היא אוהדת או לא.. אז אני מעבירה לכם אותה כאן, לשיפוטכם ואני רוצה שנפתח דיון על מה שנאמר בה כי לדעתי נאמרו בה המון דברים שכדאי להתייחס אליהם.. והנה היא: הבנאי הנשכח נ.ב: יש שם כמה כתבות, תתמקדו ברלוונטית
אז ככה, כפי ששמתם לב יש שם 2 נושאים, הוא מבקר שם את מאיר עצמו ואת האלבום "לב סדוק".. אתם מוזמנים לקחת את הדיון לכל כיוון שרק תרצו ומכל נקודת מבט שנראית לכם
בהצלחה

TEENAGER1

New member
אני צריכה עוד לקרוא את זה כמה פעמים

אבל היה שם איזה משפט וחצי שלגמרי הסכמתי איתו
כל השאר.. טוב, אני כבר אכתוב תגובה מסודרת מתישהו

טוב, אז אני אתחיל.. ../images/Emo3.gif

אני רוצה להתייחס לכמה דברים שנאמרו.. עזבו את זה שעוד לא הבנתי [ולדעתי גם הכותב לא ממש סגור על עצמו
] אם הוא בעד או נגד מאיר אבל אני אצוטט מספר משפטים לצורך התייחסות.. "אבל בנאי, נדמה, איננו מתאמץ להתנהל בהתאם לחוקי המשחק בעשור האחרון. הוא חי הרחק מהעיר הגדולה, לא נראה מקומות הנכונים, לא באמת נוטל חלק בתמונה הקבוצתית"- אני לא יודעת למה הכותב התכוון ב"חוקי המשחק" אבל בגדול הוא צודק. השאלה האמיתית היא אם זה טוב או רע.. אני לא בטוחה שלהופיע בכל חור [ב"חור" הכוונה היא למדור רכילות..
] זה משהו שבהכרח מקדם את הקריירה.. זה אולי יכניס אותו יותר לתודעה, אך לא בהכרח במובן הטוב של המילה.. שוב, לדעתי, יש המון דרכים להכנס לתודעת הציבור [היום גם אנחנו מהווים אפיק שכזה
] מבלי לחשוף את חייך הפרטיים או להשתתף בפורמטים שאתה לא מאמין בהם או סתם לא מעוניין לקחת בהם חלק.. או כמו שהכותב אמר את זה מאוחר יותר בכתבה "הוא בטח לא שייך לאלו שבאים לכבוש את היעד ברגע ומספקים ים פסאדה ואפס מוסיקה; הוא באמת שייך לטובים." אין ספק.
. "משהו בקריירה שלו לא באמת מצליח להתרומם, ולא בהכרח בגלל בעיה באיכות החומרים."- כאן אני כבר חולקת על דעתו. אני לא חושבת שמשהו לא מצליח להתרומם, אני חושבת שהמדד למשהו "מוצלח" היום הוא כמות הפרסום שיש לו שזה מאוד עצוב בעיניי. לי באופן אישי יצא להכיר לא מעט אנשים שמאוד אוהבים את מאיר ואת המוסיקה שלו, אך לא חשים צורך להחצין או.. נו, אתם יודעים למה אני מתכוונת
זה פשוט עניין של סוג הקהל לטעמי.. ובכלל, אני שונאת שעושים את זה ובגלל זה אני לא אתייחס לזה יותר מדי אבל, גם הוא נפל בפח ההשוואות
אבל הוא טען שהוא "נשכח" יחסית לשאר שלוחות המשפחה.. עם זה אני בכלל לא מסכימה ואני לא אתן דוגמאות כי זה לא משפט שאני מסכימה איתו בשום צורה שהיא- לא התוכן ולא הרעיון.. אני רק אציין שרבים וטובים במשפחה נוקטים באותה הדרך וממעטים להתראיין וכאלה אז.. לא ממש ברור לי הרעיון..
ומשפט נוסף מהכתבה: "על אמן שכבר מזמן ברור שהוא כאן כדי להישאר, נכון להביט מתוך פרספקטיבה"- אולי הוא ניסה לומר את זה כמחמאה אבל אני חושבת שעל כל אמן צריך להביט מתוך פרספקטיבה..
אני לא חושבת שיש אמן שכל היצירות שלו הם 110%, למרות שהוא מדבר בהקשר של "לב סדוק" שלדעתי הוא שלמות אבל שיהיה
בקיצור, עם הרעיון הכללי של הכתבה [בהקשר של מאיר ולא של "לב סדוק"] אני מסכימה עם הכותב אבל הוא מציג את זה כדבר רע ועם זה יש לי קצת בעיה.. סוג הקהל הוא שונה ומותאם לטעמי לדרך הזו.. או לפחות מורגל.. אני חושבת שאני אדבר בשם כולנו כשאני אומר שאם תהיה איזושהי כתבת רכילות על מאיר אף אחד לא יהיה מרוצה מזה.. לא הוא ולא הקהל.. אני משערת ובעיקר מקווה, שהקהל של מאיר מבין ומכבד את רצונותיו ואין לו כל בעיה עם העניין.. הורגלנו כך
ובפעמים היחידות שהוא כן התראיין באיזו תוכנית טלויזיה אצלי באופן אישי זה השאיר צלקת די גדולה
בדיוק כמו שהכותב נפל להשוואות, מרבית העיתונאים נופלים לזה, בכוונה או שלא בכוונה.. ואמן שמכבד את עצמו, כל רצונו הוא לקדם אלבום חדש.. זה קצתץ קשה כשהשאלה הראשונה שנשאלת היא אם יש קנאה בינו לבין אחותו הקטנה..
אז אני אישית מבינה אותו
.

ח ל ו ן

New member
טוב../images/Emo9.gif

אממ ה"מנחוס" הזה שמלווה את מאיר הוא מתוך בחירה, אני לא חושב שהוא היה רוצה לראות את הקריירה שלו בצורה אחרת. אני חושב שמאיר הוא מסוג האמנים האלה שלא עושים מה שהם עושים בשביל הקרדיט ובשביל להתפרסם, אלא בשביל ליצור ולפתח את המוזיקהה בארץ. אני חושב שבזה מאיר מצליח ועושה עבודה נהדרת. בכל מקרה, לגבי לב סדוק אני ממש לא מסכים. הוא אלבום נהדר ומעולה ואני מאוהב בו בכל רמח איבריי

לגבי לב סדוק.. ../images/Emo4.gif

התחלתי בתגובה מאופקת והחזקתי מעמד יומיים, תודו שאתם גאים בי
אבל.. ושוב אני אצוטט: "היכולת להפוך בבטן, לסובב בלב, לעורר את הגעגוע-אלו אינם." "זה פשוט דיסק עם מעט מדי רגעים מרגשים." אני באמת אמפטית לעיתונאי הזה. הוא כתב בצורה הגונה וכנראה שזה מה שהוא הרגיש, מה שלגיטימי, אני משערת
אבל, הלו..
"מעט מדי רגעים מרגשים"
שנספור
"אליה"
"אור מגיע מהמים"
"בעולם הזה"
"במכונית מפוארת"
ואני לא אמשיך כי עקרונית אני אגיע ל-10.. בערך..
אני מסכימה שלא כל הרגעים באלבום הם רגעי שיא אבל אני באמת חושבת שחלק מהיצירות בו הן מהטובות ביותר של מאיר.. אז אולי הכותב ציפה למשהו אחר או שפט לפי האלבום הקודם של מאיר או סתם לא מתחבר לסגנון באופן כללי [שוב, מה שלגיטימי..] אבל זה באמת אחד האלבומים האהובים עליי באופן אישי [נראה לי שכולכם יכולים להעיד את זה כבר
]. זהו, לא יודעת, זה כנראה בכל זאת עניין של טעם אישי..

ימית 78

New member
טעם אישי....

זה בהחלט משפט המחץ שלי...ואולי ההסבר כולו... אני חייבת להסכים עם אלעד שכתב נכון שמאיר בעצם בוחר להיות כך הרחק ממה שהוא רוצה וזאת זכותו מה גם נגיד למאיר איפה לגור ואיפה להסתובב נווו באמת....מי שרוצה להתחבר למאיר בבקשה ומי שלא לא תודה... כך גם מאיר אולי רואה את זה וחי עם זה בשלום, נכון, למאיר היתה הצלחה מדהימה+זמר השנה באלבום "ובינהם" אין ספק אבל האלבומים אחריו גם היו טובים ומרגשים מאוד אולי טיפה פחות אופטימיים אבל נוגעים מאוד, תמיד להצלחה כ"כ טובה יש ירידה במיוחד שמדובר בטעם אישי לכ"כ הרבה קהל יש בעיה פה אין ספק..אבל הבעיה לא במאיר, מאיר ממשיך את דרכו והוא אוהב את זה..."מנחוס"?? קשה לי להתייחס לזה כי אני לא מסכימה עם זה בכלל מאיר מבורך וגם דרכו כישוריו וכישרונו המדהים, הוא מופיע, יוצר בזמן שלו ובקצב שלו כבר דיברנו על זה שמאיר צריך להביא משהו אמיתי איתו והוא עושה זאת יפה מאוד עד היום...מאיר לא נשכח ולא ישכח לעולם עם שירים כאלה יפים ויחודיים אין סיכוי לזה....אני שונאת השוואות אבל מאיר מצליח לא פחות מבני משפחתו ושוב כל אחד בדרכו ובקצב שלו! באשר לאלבום "לב סדוק" עדי כבר פירטה יפה מאוד למה הכותב כאן טועה בגדול כך שיש לי רק להצטרף למילותיה שיש שם שירים מדהימים מרגשים שמאיר שר את חלקם בהופעות ושוב טעם אישי כנראה אין כ"כ למבקר הזה...או שהוא לא מבין מוזיקה איכותית מהי....!! והתשובה היא בפורום הזה.. מאיר בנאי !!!!

טוב, אני לא ממש יודעת אפילו להסביר

למה אבל יש לי הסתייגות מסויימת מהדברים שלך
"מי שרוצה להתחבר למאיר בבקשה ומי שלא לא תודה"- אפילו לי זה קצת קיצוני מדי
כאילו, אני מבינה אותו, מכבדת אותו הכי בעולם ומסכימה לחלוטין עם חוסר הרצון שלו בראיונות וכאלה.. אבל, הוא עדיין חי מהקהל.. זה נשמע ממך כאילו הוא צריך לצפצף עליו או משהו.. עם זה אני לא מסכימה ואני בטוחה שגם מאיר לא... לגבי ההשוואה של ה"טיפה פחות אופטימיים" שוב.. אני אישית ממש לא רואה את "וביניהם" כפסגת הקריירה שלו, למרות שסביר להניח שמבחינה כלכלית ומבחינת חשיפה הוא כן היה פסגה אבל הוא לא הטוב ביותר לדעתי.. "תמיד להצלחה כ"כ טובה יש ירידה במיוחד שמדובר בטעם אישי לכ"כ הרבה קהל יש בעיה פה אין ספק" מה?
טוב, לא אחרי כל הצלחה חייבת להיות ירידה, הצלחה זה עניין יחסי.. ואני חושבת שגם את נפלת במקרה הזה בשבי של הצלחה= פרסום.. אני לא מסכימה עם המשוואה הזו, ואין לי מושג מה דעתו של מאיר בעניין אבל אני מאוד מקווה שהוא איתי.. ושוב ה"מאיר ממשיך בדרכו" זה נשמע כאילו הוא מצפצף על הקהל, הוא ממש לא. הוא מצפצף על עיתונאים
זה שונה וזה הגיע כתוצאה מניסיון
זהו, לא יודעת, סורי, אולי לא הבנתי את כוונתך אבל הנימה של ההודעה נשמעה לי מעט מזלזלת וחשוב לדעתי לציין שמאיר ממש לא מזלזל בקהל, ההפך הוא הנכון, ואני יכולה להעיד
.

ימית 78

New member
ממש לא הבנת!!

מאיר בנאי לא מצפצף על אף אחד (חבל שככה הבנת מבין השורות),מהביקורת משתמע ההפך וזה מה שכואב לי שהמבקר כותב למאיר איפה לגור ואיפה להסתובב ועוד כותב שבגלל זה מאיר נשכח,וזה מקומם....אם הוא לא מתחבר ליציורתיו אז שלא יתחבר....יש כאלה שמעריכים את מאיר ויש כאלה שלא..זאת עובדה, רק ציינתי שמאיר לא סוטה מהדרך שלו ושזאת היתה ותהייה הדרך שלו מאז ומתמיד, הדרך שהוא בוחר ואוהב אין פה שום מקום לזילזול או משהו דומה שהזכרת ממש לא! ובאשר ש"וביניהם" לא פסגת הקריירה שלו???...זאת עובדה ש"וביניהם" אכן כן היתה פסגת הקריירה שלו מכל הבחינות אין פה שאלה בכלל וזה הקהל אמר אז זאת עובדה בשטח ושוב יש פה טעם אישי, כנראה. ובאשר שכתבתי שאחרי כל הצלחה יש ירידה התכוונתי שאחרי הצלחה כמו של "וביניהם" זה קשה שוב לזכות באהבה בגודל ובהצלחה שמדובר עם אלבום חדש כי יש צפיות מאוד גדולות וזה ציטוטו של מאיר!! שאני מסכימה עם זה לגמרי ובגלל זה כתבתי שיש כאלה שמתחברים ויש כאלה שלו כי זה נכון ואי אפשר להתעלם מזה שלמאיר יש סגנון משלו כך "שידבר" לכולם זה בספק וזה לגיטימי לגמרי....אני בכל אופן מסכימה עם כל מילה שכתבתי. ועם מי מאיר מסכים איתך או איתי? אני מנועה מלענות! |
|

../images/Emo6.gif גם הוא ככל הנראה מנוע מלענות

אני משערת..
ואין כאן עניין של צודקת או לא, זה פשוט הנחות שונות והסתכלות שונה על אותן סיטואציות
ואמרתי- מבחינה כלכלית ופרסומית אין ספק שוביניהם הוא פסגת הקריירה, השאלה היא אם זה אומר עליו או על האחרים משהו.. והתשובה האישית שלי היא שלא.. אבל זה באמת עניין של הסתכלות ככה שאין כאן ויכוח בכלל

למעלה