הבן שלי נשך

הבן שלי נשך

איזה יום קשה עבר עלי הילד בן העשר שהוא ADHD וגם PDD משולב בכיתה רגילה עם סייעת. היום קרה מקרה יוצא דופן. הוא התנפל על חבר טוב שלו ונשך אותו חמש נשיכות עומק. המורה והסייעת טוענות שלא ראו שום דבר מקדים. הן לא הצליחו להשתלט על הבן שלי (כנראה שאחרי חמש נשיכות עומק הן כן הצליחו) המורות השונות טוענות שאמנם המעשה של בני אינו מוצדק אבל, הילד "הרוויח את זה ביושר",משמע הוא ערמומי ומתוחכם ויודע להציק. מה שלא מנחם אותי, כי זה שם את בני וחולשותיו באור הזרקורים. אחר הצהריים האם התקשרה והציגה את חששותיה לעתיד. אמרה שרואים שזה היה מאיבוד שליטה. ויכול היה להגמר יותר גרוע. חזרה מספר פעמים שצריך לראות כדי להאמין. בערב בעלי הלך לראות את הילד ואכן מראה מאוד לא מלבב. ההורים אמרו שהם ידרשו מבית הספר הסברים (מעשה לגיטימי) אני מתוסכלת מהסיטואציה, מקווה שביה"ס יסביר, שבנם עובר משהו לאחרונה (שוב, לא מצדיק נשיכות חלילה) איך הייתם מיחצנים את הילד שלכם במקרה כזה? מה אומרים להורים שמחפשים מקום טוב ובטוח יותר עבור ילדם ושהמקרה לא ישנה בעתיד ? לילה טוב

הייתי מסביר להורים מה אני הולך

לעשות כדי לשפר את המצב בתור הורה לילד תוקף. אגב, האם לבנך יש סייעת אישית צמודה? אם כן, איך את מסבירה את זה שהיא נתנה לילד אחר להתגרות בו. הבן שלי הוא PDD עם סייעת אישית צמודה שעוזרת לו להסביר את עצמו לילדים אחרים ולומר לילדים אחרים שהוא מנסה לבקש מהם כל מדי דברים שהיא מבינה שהוא מבקש כמו שיפסיקו להציק לו. אם ילד אחר היה מתגרה בו כל כך בנוחכותה, הייתי מבקש ממנה הסברים ולא הייתי מתפלא שהבן שלי הסביר את עצמו בדרכו. לאחר המקרה הייתי מנסה להסביר לו איך לומר בצורה לא אלימה משאוד מציקים לו ואיך לסלק ילדים שמציקים בכוונה, למשל על ידי קריאה לסייעת. הייתי מתרגל איתו את זה ומשחק איתו את זה בעזרת הבובות שלו (הוא בן ארבע וחצי). במסגרות בהן הבן שלי נמצא שלא בנוכחות ילדים בריאים אין לו סייעת. מאחת המסגרות האלה הוא חזר לפני כמה חודשים עם שריטה עמוקה על הפנים שנגרמה לו על ידי PDD אחר. הצלקת עוד לא נעלמה לגמרי. אחרי שהוא נשרט כך הוא סרב לחזור לאותו מקום (שכמעט אין בו תקלות בכלל והוא מאוד תורם לילד). לא התקשרנו להורים בגלל מקרה חד פעמי וסמכנו על מהסגרת החינוכית שתטפל בזה ואכן המקרה לא חזר והילד הולך מאושר למקום בו הוא נשרט. ההחלטה לתת למסגרת הזדמנות לטפל בעצמה לא הייתה קלה. בכל מקרה הבן שלי רק PDD ולא ADHD. אני ADHD וברור לי שאם לבן שלי היו שתי הבעיות, העניינים היו הרבה יותר סבוכים. אישית, כשהייתי בכיתה ג' (פעם שניה), שברתי את האף לאחד מחברי. חומרת המעשה זיעזעה אותי ולא חזרתי עליו. לפני ואחרי המעשה הייתי ונשארתי אדם מאוד לא אלים. זהו, מקווה שהואלתי במשהו. בהצלחה!

אכן תעלומה

קודם כל זו היתה התפרצות ראשונה מסוגה (יותר נכון שניה, פעם קודמת זה היה משהו אחר ונגמר אחרת, לפי כשלושה חודשים) הסייעת מתעקשת ואומרת שלא היו סימנים מקדימים להתפרצות ושמדובר בילד (האחר) שכנראה יודע להציק כך שאחרים לא ישמעו ויראו. בני בן עשר ועד היום ראינו רק התקדמות והוא נחשב לשילוב מוצלח. הבהרתי לו שיש הבדל בסוג התגובות שבהן הוא יכול לבחור להשתמש בשיניים זה מעבר על גבול אדום. הסייעת "הצמודה" לא נזקקה עד היום להיות קרובה אליו הלכה למעשה. ובעצם יש לו הרבה חברים ובד"כ נזקק למעט מאוד תווך (מדובר ב PDD בתפקוד מאוד גבוה, עם הבלחות לא קלאסיות של PDD) מה שבטוח, היא כבר תעמוד על המשמר שבעתיים.

zivadina

New member
ילד מציקן מפריע גם לילדים "רגילים"

ולכן כנראה שצריך סייעת צמודה לא רק כדי לשלוט על תגובות הילד שלך, אלא כדי לשלוט על תגובות המציקנים מסביבו. הייתי יושבת עם המורה כדי לברר את המצב ולהכין אותה לשיחה מול ההורים "המסכנים" שלא יודעים לטפל בבין המציקן שלהם. נמאס שהורים חושבים שבית הספר צריך להשתלט על הילד הפראי שלהם, מבלי שהם משקיעים כוחות בכך.

יכול להיות

נראה לי שהילד הזה אינו נוהג להציק לכלל (מציק אולי אך לא פראי) אלא איפה שיש סיכוי להתגרות. הבן שלי לצערי נבחר להיות "השותף". הבן שלי לא ידע לזהות את הפוטנציאל הנפיץ בזמן(כחלק מהקשיים שלו). כעת כחלק מפרוייקט אני מעוניינת להזמין עו"ס או מישהו אחר שמתמחה בנושא ניהול כעסים אצל ילדים. שזה אומר איך עלי לנהוג במצבים של כמעט איבוד שליטה, איך לזהות את הסכנה ולדעת לסגת בזמן. אם מישהו מכיר או שמע אפשר לפנות אלי במסר

zoomarch

New member
הצעה לשמות

ישנו כפיר הדר שמנהל סדנאות כאלו להורים בנפרד ולילדים בנפרד בתל השומר. ישנם דורון פרל וחגי בידרמן מסמינר הקיבוצים, שמנהלים סדנאות כאלו לילדים. ישנן נירית וייסברוד ויעל שרון מפרוייקט "עוצמה" באוניברסיטת תל אביב, שמנהלות גם הן סדנאות כאלו. ובעצם, כל מטפל בגישה התנהגותית-קוגנטיבית יכול להתאים.

למעלה