הבן שלי נעלם להם בגן

ילדנעלם

New member
הבן שלי נעלם להם בגן

אני כותבת בניק אחר.
הבן שלנו, בן 6, נעלם היום בגן לשעתיים, בין השעות ארבע לשש בערב. מצאו אותו בפארק שמרוחק כעשר דקות הליכה מהגן.
אף אחד לא הודיע לנו שנעלם. אני יצאתי לחכות להסעה שלו וכשההסעה לא הגיעה התקשרתי למלווה שלו בהסעה, שסיפרה לי שהוא נעלם כבר שעה וחצי (כן..). הגן, כמו כל מקום בתל-אביב, מוקף בכבישים והמתוק ממש לא יודע להיזהר בכבישים. אנחנו ההורים עברנו חצי שעה מסויטת, התפללנו שמצא לעצמו מקום להתחבא ולא מסתובב בכבישים. התפללנו שהחושך לא ירד עליו. ילד בן 6.
בשעה שש בערב הגננת התקשרה והודיעה שמצאו אותו והוא בסדר. עכשיו הוא כאן, ישן לו בשקט.
בזמן שחיפשו אמרו לי שהמשטרה עוסקת בחיפושים. בדיעבד, מתוך מה שהבנתי הגיעו שלושה-ארבעה שוטרים שעמדו שם בגן ועשו תשאול לגבי מה שקרה, וביקשו תמונה שלו (מאוד קשה לזהות ילד בן 6 שמסתובב לבד...). זה כאשר בכל שנייה שעוברת הוא נתון בסכנה ממשית, הוא ממש לא יכול להסתובב לבד. אני בתמימותי דמיינתי לי עשרות ניידות, שטח מלא בשוטרים.
הימים האלה הם ימים של מה שנקרא "קייטנה". את מקום הגננת מילאה היום מי שהיתה בשנה שעברה בת-שירות לאומי בגן שלנו.

אני שואלת את עצמי מה קורה. למה לא שמרו עליו.
ומה זה עכשיו ההסלמה המטורפת הזאת
לפחות הוא עכשיו איתנו, יש ילד שאפשר יהיה לקחת אותו למקלט.

זה היה היום שלנו
ואני לא יודעת איך אוכל ללכת לישון.

לילה טוב ושקט לכולם. אבל ממש- לכולם.

TikvaBonneh

New member

שולחת לך אוסף מחשבות חיוביות:
כמה טוב שלא קרה לו כלום.
אולי הוא קצת מבין שאסור לו לעבור כביש לבד?
אולי הוא לפעמים מצליח להבין איך נזהרים בכביש?
אולי הקדוש ברוך הוא שומר עליו?
אולי בגן יפיקו את הלקחים ולעולם לא יאבדו שם עוד ילד?

arana1

New member
איזה סיוט, יש פתרונות טכנולוגים לבעייה

פתרונות שגם שולחים התרעה מיידית להורה ברגע שהילד עוזב את המתחם שבו הוא אמור להיות
ומזהות כל שבירה מתבנית ומשדרות את מיקומו

נכון

והאמת שהסיפור הזה גורם לי לחשוב שאולי גם אנחנו צריכים משהו כזה ליפחוצונת, כבר עכשיו...
כל הזמן אני אומרת לעצמי שאולי נעשה את זה מתישהו בעתיד, אבל עכשיו היא עוד קטנה (3.5), וכמה רחוק היא כבר תלך, ובטח משגיחים עליה במעון, וכו'... בקיצור, מדחיקה?

ודווקא היא ילדה שמועדת לברוח...
(אגב, זאת בניגוד לילדון המדובר בשרשור הזה, שלדברי אמו אף פעם עוד לא נעלם לאף אחד, מה שהופך לדעתי את כל הסיפור לעוד יותר חמור)

arana1

New member
אמי, שגם כך הייתה חרדתית, הייתה יוצאת מדעתה

כי אני מטבעי הייתי נורא שוטטן ומנותק ולא שומר על קשר עין או אחר עם אף אחד
ואחיותי כל הזמן היו אומרות שחבל שאין פשוט מכשיר איתור
היום יש
ולדעתי כדאי להשתמש

יותר מזה
לדעתי בטל"א אמורים לממן את זה
או שירות דומה
אמורים לממן את זה
כי זה חלק מהצרכים האופיינים לאוטיזם

ילדנעלם

New member
תודה על הרעיון

אנחנו נשקול ברצינות, אבל רוצה להעלות התלבטות אחת: סביר שבמכשיר כזה יש קרינה... לא?
חוששת להצמיד אליו מכשיר עם קרינה.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין

ילדנעלם

New member
עם זאת

המכשיר הזה לא יכול לפתור את עניין סכנת הכבישים. ילד שיצא מהגן יכול להגיע לכביש תוך דקה, ולא יהיה זמן לעצור אותו מלבצע רולטת כביש.

arana1

New member
איך שהילד יוצא את מתקשרת לגננת

את מקבלת התראה ברגע שהילד יוצא מהגן
אפשר לסדר שגם הגננת תקבל

arana1

New member
זה הטריד גם אותי

ודיברתי עם המפתחים
ועם אומרים שזו אחת הסיבות שבמקום תוכנה על נייד רגיל(שבסך הכל יכולה לעשות בדיוק את אותה עבודה) הם בחרו לפתח מכשיר יעודי
שלא משדר כל הזמן וגם נותן תשובה לבעיית הקרינה

mayarel

New member
רמת הקרינה במכשיר- נמוכה מאוד

המכשיר משדר רק תשדורות מאוד קצרות של מיקום, וכל האנליזה המסובכת נעשית על השרתים שלנו.
בפועל מועבד ביום אחד, בהיקף פעילות של זמן בטריה מלא של 12-14 שעות ,מידע בהיקף של פחות ממגה אחד. זה שקול לשיחה אחת קצרה ביום.

מקפיצה!

האמא (שהיא חברה וותיקה ושקטה יחסית בפורום הזה) מאוד מאוד נסערת מהסיפור, מן הסתם, ומבקשת לדעת מה אפשר לעשות עם זה.
האם קרה למישהו משהו דומה?
איך דואגים שזה לא יקרה שוב?
מה כדאי לעשות עם זה - לפנות לתקשורת אולי?

נשמע שהיה כאן כשל בכמה רמות - בחוסר כוח אדם בגן (קוצצו סייעות, התחלפות שלהן בקייטנה), בנהלים בגן עצמו למקרה שילד נעלם, בתגובה של המשטרה. לא ברור למה במשך כמעט שעתיים התגובה הייתה כלכך מינורית ואיטית, כשהסכנה הייתה מיידית.
לפחות שישגיחו על הילדים, מה כבר מבקשים מהם עוד?
מלחיץ ביותר...

dina199

New member
זה נורא. ממש מזל שזה נגמר טוב.

לדעתי זה מצדיק תביעות נגד הגורמים המעורבים:
נגד הגן ככנראה הם השאירו את הדלת פתוחה
נגד הגן ומשרד החינוך כי לא הודיעו מייד להורים
נגד משרד החינוך כי לא דואג למספיק כח אדם
נגד משטרה על התפקוד הלקוי (שלאור ארועים אחרונים ידוע עד כמה לקוי)

טסרקט

New member

אוי, איזו חוויה קשה
, מזל שבסופו של דבר מצאו אותו והכל בסדר. קרה לנו משהו דומה השנה, לא בדיוק ככה, לא בסדר גודל כזה ולא בדיוק במקום כזה אבל התחושה איומה, היה לי קשה להשתחרר מהמחשבות על זה, הייתי נסערת ומודאגת הרבה זמן מהמחשבה למה מי שהיה תפקידו להשגיח לא השגיחו כמו שאמורים היו להשגיח, ומי יודע מה היה עלול לקרות או מה קרה שם כשלא ידעתי מהמתרחש. אני חושבת שהפתרון שהציע אראנה הוא טוב, או שיותר פשוט מזה, אולי צריך מצלמות קבועות במסגרות ומקומות שילדים בספקטרום שוהים כדי שישדרו בזמן אמת מה קורה שם. שמעתי שיש או שהיו פעם גנים פרטיים שהיו פועלים ככה, וההורים יכולים לדעת מה קורה עם הילדים שלהם בשעה שהם לא בסביבה. מאוד מדאיג אותי שיקרה שוב דבר כזה, אולי הדעה שלי קיצונית אבל לדעתי מסגרות לילדים, במיוחד לילדים בספקטרום אבל לא רק, אמורים להיות שקופים או מתועדים כדי שהורים יוכלו לדעת מה מתרחש שם בזמן אמת.

rubik cube

New member
לגמריי מסכים

אני חושב שבנוסף להצעה של אראנה1, או ההצעה שלך, אני חושב שכדאי לבקש מהגן להודיע להורים על היעלמותו של ילד מייד כשמגלים שזה קורה.
אני לא מבין למה בגן לא יצרו קשר מיידי עם ההורים.
כמובן שניתן לדבר עם ילדיכם ולהסביר לו את הסכנות, אך לגן יש אחריות.

ילדנעלם

New member
לצערי

הוא עדיין לא ממש מבין סכנות...
וחלק גדול מהאימה שלנו בזמן ההיעלמות שלו קשור בזה.

Ziggy Stardust7

New member
מצטער לקרוא על מה שחוויתם

העיקר שהוא חזר הביתה בריא ושלם.נקווה מאוד שלהבא לא יקרו עוד מקרים כאלה.

מה???

המממ, להרים קול זעקה לשמים מול מפקחת הגנים, שר החינוך, העיריה, המשטרה וכל מי שאת יכולה לחשוב עליו?!
פני ישירות לנציג שלך בעיריה,
לאלו"ט,
למשרד החינוך, כמובן.
לכל כתובת אפשרית, כולל בתקשורת.
וזה שלא הודיעו לך זה פשוט חוסר מקצועיות מזעזע.
דווחי על זה מיד, לכל רשות אפשרית, בשיא הווליום. אולי גם תצילי ככה את הילד הבא.
זה סיפור מחריד. מזעזע. בשום אופן אל תעברי עליו לסדר היום.
תעלי את זה בדף של ארגון קשר, של הורים מיוחדים.

אה, ותקני עוד היום את המכשיר איתור.
לא צריך שזה יקרה יותר מפעם אחת...

SMADAR55

New member
אין שמירה על הגן? היכן

היה השומר ואיך הילד בכלל הצליח לצאת לבד?

למעלה