הבן החמישי

הבן החמישי

חומר שקיבל בני (החילוני) מחב"ד כשהגיע עם הגן (החילוני) שיש בו ריבוי בנות לראות איך אופים מצות. שערורייה ? זו הגדרה ממעיטה, לטעמי. אגב - הייתי שם. שאלתי את הגננת עם המנחה הוא חוזר בתשובה. ומדוע ? הוא דיבר עברית תקנית וסבירה. היא נגשה לשאול אותו, ואכן כך. בפלייר של 6 צדדים לא הוזכרה אף בת. ה"נקבה" היחידה היא הגאולה.

והאימייל ששלחתי לזהבה גלאון

(בהיותי חברת מרץ ולא חברת שינוי
) זהבה שלום, אני מעבירה לך חומר שקיבל בני בגן עיריה חילוני - בבואם לראות איך אופים מצות. יצויין כי ב-6 צידי הפלייר הנ´ל לא מוזכרות נשים ובנות - הנקבה הדומיננטית היא הגאולה. לטעמי עצם קיומו של הטקסט הזה הוא שערורייתי ויש להגיב על כך בגדול. מי שחתומים על הפלייר הם צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר), טל. 03-9607588. לפלייר קוראים "פסח בא תשס"ב" אשמח לשמוע שמלבד המחאה שלנו כאן ברעננה - נעשה משהו כללי יותר, היותץ ואני משערת שהפלייר מחולק גם לילדים נוספים בארץ ומשמש להוקעת החילוניים ע"י ילדים דתיים , שהיא הסטה לשמה, כמו גם להטפה למגזר החילוני ומגמת החזרת קטינים בתשובה. תודה, חנה בית הלחמי מנהלת פורום פמיניזם ב"תפוז

nirdagan

New member
מרצ תומכת בכפיה דתית

למען השלום מרצ יישבו בממשלה עם ש"ס המפלגה הגזענית שרודפת עולים חדשים, ומנסה להפוך את ישראל לתיאוקרטיה חשוכה בסגנון ימי הבינים. מרצ רוקדת על שלוש חתונות (נסיגה חד צדדית מהשטחים, סוציאליזם, והפיכת ישראל למדינה חופשית). שתי חתונות הראשונות הן תורות שאבד עליהן הכלח, ועדיף להתמקד בעיקר. כמו כן יש סתירות רבות בין סוציאליזם למדינה חופשית. אני מציע לחנה ולכל הקוראים לשקול ברצינות להצביע ולתמוך בשינוי שהיא במפלגה היחידה ששמה את הפרדת הדת מהמדינה בראש מעיניה. זהבה גלאון תסביר כמובן שזה בסדר לנסות להחזיר חילוניים בתשובה ולהסית אותם נגד ההורים שלהם, כל עוד זה מקרב את הגאולה (נסיגה חד צדדית מהשטחים). אל תיפלו למלכודת הזו. זה לא משנה כלום לגבי השטחים. צריך להגיד לאו מוחלט לש"ס ולאגו"י בממשלה. ניר

אתם יודעים מה? אתם מסכנים!!

פשוט רחמנות איך לא נמאס לכם לחפש את הבעיה שלא נמצאת ושמגוחכת בכל מקום ואפילו בגן ילדים... חוץ מזה אני לא מבין למה אתם לא מתלוננים על עצם הלימוד של אפיית מצות שזה כפיה דתית שאסור לאכול לחם.. חבר´ה מתי תתפכחו ותראו שאתם פשוט דפוקים ומסכנים שעושים שטויות ומחפשים דברים להגביר את הקיטב בעם ולהגביר את המחלוקות ולחפש דברים מתחת האדמה בכדי למצוא עוד משהו שאולי הוא פימיניסטי. ידידים אתם מסכנים!!!!

yariv~2

New member
מה לכל הרוחות הקשר לפמיניזם?

למה להכניס את זה לכל דבר?.. לכי תתלונני אצל מי שיצר את האגדה... תכל´ס, התלונה צריכה להיות על כך שבכלל מציגים חומר כזה. בזה שאת מכניסה את העניין הפמינסטי את מוכיחה בורות מדהימה בדת, ובכך סתם עושה צחוק מהעניין ומעצמך. כל דבר יש דרך לומר אותו בצורה הנכונה ביותר... ואת סתם עושה כאן בילבולוציה שלמה.

אנדרי ז

New member
נכון, באמת אין שום קשר

בין דת ופמיניזם. או בין דת ודמוקרטיה. ובעצם בין דת ושפיות.

פיספסת כמה, אנדרי ../images/Emo13.gif

דת וגזענות, דת וטפשות, דת ובערות, דת ואפלייה, דת ורוע שיטתי. שאני אמשיך ? ולהוא שכתב לי מעליך - כל עוד אתה לא יודע מה אני יודעת ומה לא, אתה קצת ממהר להסיק מסקנות - שמבוססות לכן על מעט מאוד ידע שלך. אז מי בור כאן ?

yariv~2

New member
שוב את מבלבלת.

הדת כשלעצמה היא לא דבר טוב או רע. הבעיה היא בצורה שאנשים מנצלים אותה. ולצערנו במדינה יש אנשים שמנצלים את הדת כקרדום להשתמט בה. הרי בסך הכל כולנו דתיים, אם לא כן היינו הלניסטים. כולנו מאמינים ביושר, במוסר, באהבה, ובעוד דברים שממבט עליון הם נשמעים לא פחות גרוע מאמונה באלוהים, או בדת זו או אחרת. ואני עדיין מנסה להבין איפה הקשר בין מה שכתבת לפמיניזם. פשוט אין קשר, כל אחד שפתח אי פעם אגדה יאמר לך את זה. את נתפסת לקטנות, הטקסט על הבן החמישי הרבה יותר משכנע מאשר איזו אגדה שנכתבה לפני אין ספור שנים. ואין ספק שאת לא יכולה לתבוע את האדם על כך שהציג אותה לבן שלך...

פלסטיק

New member
מאיפה הגיעה המשוואות האלה?

בכל מקום אני נתקל במשוואה החרדית החדשה, כל מי שלא דתי הוא הלניסט והלניזם זה הרוע והחטא בהתגלמותו אם אני לא יהודי דתי אני חייב להיות הלניסט? יש 5 מיליארד אנשים בעולם, כולם הלניסטים? מוסלמים נוצרים בודהיסטים מאמיני שינטו, אסקימואים בני זולו יפנים מקסיקנים, כולם כולם כולם הלניסטים? ובהכרח מי שהליניסט (כל חמשת המיליארד?) לא מאמין (או מאמין פחות?) ביושר במוסר באהבה וכל השאר? כנראה שיש לי עוד המון ללמוד...

yariv~2

New member
לא הבנת.

אני לא דיברתי על "יהודי דתי" אני מדבר על כל אדם דתי באשר הוא (קרי, אדם שפועל לפי סדר מסוים, עם כללים מסוימים) לכן גם אתה בהגדרה נחשב לדתי, אתה פועל (מן הסתם) לפי נורמות חברתיות, אתה כפי שאמרתי מאמין ביושר\אהבה\מוסר וכו´ שאלו כללים מסוימים שעונים על ההגדרה "דתי". הלניסט הוא בהכרח לא מאמין במוסר מעצם הגדרתו... (הלניסט = אדם שאיננו מאמין במוסר\יושר או כל כלל אנושי אחר[אדם חסר כללים]) אגב, לכולנו יש עוד הרבה מה ללמוד.... ובכל תחום אפשרי.

פלסטיק

New member
הייתי יכול להתחמק בתשובה פשוטה

אבל החלטתי שלא אעשה זאת הייתי יכול להסכים איתך שכל מי שפועל לפי סדר מסויים הוא דתי אבל אני לחלוטין לא מסכים אתך. דת היא לא בהכרח מוסר יושר חברתי אהבה ושאר דברים טובים כמו שדת היא לא בהכרח שינאה או מלחמה. בוא נסתכל על העובדות ההסטוריות: 1. רוב המלחמות בעולם היו מלחמות דת 2. דת היא ממסד 3. בהרבה דתות הרבה מאוד ציוויים נראים לנו כלא מוסריים 4. ברוב הדתות הרבה מאוד ציוויים שהם טקסיים ללא שום קשר למוסריות אתה לא יכול לאחוז את המקל משני הצדדים כי אם דת היא אהבה מוסריות וכל השאר אז כנראה שלא דתיים: 1. מוסלמים (כמובן, ג´יהאד זה אהבה או מוסרי?) 2. נוצרים (עם ההסטוריה שלהם כמו אינקויזיציה צריך הסברים?) 3. יהודים (ראה את כל בעיות ההלכה שלנו שמתאכזרות לנשים) את דתות המזרח אני לא מכיר מספיק כדי להרגיש בטוח מספיק להביע דעה בקיצור, אני לא דתי....

yariv~2

New member
..............

אני לא אמרתי שהדת מורכבת ממוסר\יושר\וכו´.. אמרתי שהדת שלי מורכבת מזה. דת היא אוסף של כללים מסוימים שעל פיהם אתה חי... הכללים יכולים להיות רעים\טובים\גסים... כל שאר ההודעה שלך מבוססת על ההנחה שאמרתי שדת מורכבת מיושר\מוסר\וכו´.. לכן היא מוטעית מיסודה. אז... אתה כן דתי...
(אלא אם כן אתה הלניסט)

אנדרי ז

New member
תגדיר בבקשה דת

ותשכנע אותי שלמרות האתאיזם חסר הפשרות שלי אני בעצם דתי. מייד אח"כ אני אשמח להזמין אותך לארוחה של שרימפס וחזיר כשרים למהדרין...

yariv~2

New member
כפי שאמרתי

דת היא אוסף של כללים מסוימים שעל פיהם אתה חי, הכללים יכולים גם להיות אכילת חזיר בבוקר בצהריים ובערב.

אנדרי ז

New member
שמת לב שזאת הגדרה טאוטולוגית?

איזו משמעות יכולה להיות להגדרה שתקפה עבור כל בני האדם? אני מציע שתתאמץ קצת יותר.

yariv~2

New member
לא אני הגדרתי

לכן אל תפנה אלי בטענות. זו ההגדרה הבסיסית של דת. ואגב, דווקא יש אנשים שההגדרה איננה עונה לגביהם. יש בהחלט אנשים שלא חיים לפי כללים, אם כי הם מיעוט.

אנדרי ז

New member
כל כך בסיסית שבחיים לא שמעתי אותה

תוכל לומר לנו בבקשה מנין הבאת את ההגדרה הכל כך בסיסית הזאת?

למעלה