הבן אדם מטורף.

א. לא איום.

לא כתבתי נוער שינוי. אני לא בטוח... נוער שינוי היא בכל זאת תנועה ציונית פטריוטית.

Fleddermaus

New member
אז מה אם היא ציונית פטריוטית?

האם ציונות אומרת שצריך להרוג אנשים רק בגלל שהם נפגשו עם חמאסניקים?

חחחח..

יענו ואני מדגיש את מה שאמרתה.. רק!!!!!!!!!!! !!!! מה עוד צריך לקרות שהם יפגשו אם אוסמה בין לאדן!?! מה אתם בסדר?!1 אתם צריכים להתאפס!!

Fleddermaus

New member
איש מסוכן.

אם מישהו היה אומר דבר כזה על אנשים הנפגשים עם מנהיגים לשעבר בארגוני הטרור האצ"ל והלח"י, היתה כל המדינה מתגעשת.

אמורוסו

New member
בוודאי

אם הם יילכו לשולחן המו"מ אז מן הסתם הם כבר לא יהיו אויב. על כך גם שונה החוק (אמנם באיחור) כאשר ביילין וחבריו נפגשו עם ראשי אש"ף.

lilche

New member
שלום, אם אתה לא יודע,

עושים עם אויבים. לא יעזור לך לעשות הסכם שלום אם אלו שמראש היו חברים שלך.....

האצ"ל והלח"י הם לא החמאס

היחידים שקרובים לחמאס הם הנאצים ואל קעידה. אין מקום להשוות ביננו לבינם, חוץ מזה זה ממש מעליב...

זאת השוואה מדוייקת

ארגון שאיפשר לעצמו לפוצץ שווקים, בתי קפה וכו' בלי בקרה זכאי להיתמנות באותו מקום היסטורי כמו החמאס. הפעולות שלהם נגד הכובש הבריטי הם לגיטמיות, אבל השליש האחר לא.

הלח"י והאצל אולי עשו פעולות

שנויות במחלוקת אך צריך לזכור את ההקשר, נכון, היו פעולות תגמול נגד הערבים, השבה באותו מטבע, עיין רוב הפעולות היו נגד הבריטים. בכל מקרה הלח"י והאצ"ל הם יותר כמו הIRA, אנחנו לא יכולים להתקרב בחייתיות וחוסר צלם אנוש לחמאס גם אם נרצה, זה בלתי אפשרי, החמאס מקומו עם אל קעידה והנאצים של מחנות ההשמדה בכל הקשור לאי צלם אנוש. בניגוד לחמאס הוא התפרק מנשקו וקיבל עליו את מרות המדינה וצה"ל, החמאס אפילו לא קרוב.

Fleddermaus

New member
באמת?

אני צריך להזכיר לך את 97 הנרצחים ממלון המלך דוד? את הנטבחים מדיר יאסין? האצ"ל והלח"י עשו מעשים שמשתווים לחומרתם של מעשי החמאס.

אמורוסו

New member
אל תאמין לעלילות דם

שתי הדוגמאות שלך שגויות מיסודן. באחת היתה התרעה מראש (המלון מלך דוד) לפני הפיצוץ, וזו כמובן היתה מטרה מדינית של הבריטים ולכן שוב השואוה מגוחכת. בשני לא היה שום טבח אלא קרב עקוב מדם.

נו באמת.

ידוע לכל אדם עם קצת השכלה היסטורית שהאצ"ל והלח"י ארגנו פעולות טרור המוניות כנגד ערבים. הלח"י אמנם היה הארגון הקיצוני מבין השניים אבל הוא גם היה ארגון קטן וחלש יותר שפעל באמת בעיקר נגד הבריטים, כי ניצל את כוחו הדל בצורה ממוקדת. האצ"ל לעומת זאת היה מחתרת אלימה שפעלה כנגד אזרחים ערבים חפים מפשע בשלל הזדמנויות. בגיליון האחרון של ה-New York Review of Books התפרסם מאמר גדול על החמאס, אותו כתב הנרי סיגמן. הוא מתייחס שם לצביעות של מנהיגים ישראלים כמו אולמרט ולבני, שדורשים מהחמאס להתנער מההיסטוריה הרצחנית שלו,אבל לא מוכנים להתנצל על הפשעים שביצעו הוריהם, פעילים בכירים באצ"ל ובלח"י. ואז הוא מביא איזשהו פירוט של כל מיני פעולות רצחניות של אנשי אצ"ל נגד אוכלוסיה אזרחית. אותו הנרי סיגמן הוא אחד מהחוקרים המובילים בארה"ב כיום בתחום המזרח התיכון, ובעבר הוא כיהן כמנכ"ל הקונגרס היהודי-אמריקני ומנכ"ל איגוד בתי-הכנסת האמריקני.

אמורוסו

New member
נו באמת באמת.

האצ"ל אכן ביצע מספר פעולות תגמול. האמת לא הרבה, ולא מספיק. בתקופת המאורעות נרצחו יותר מ-400 יהודים. זה נראה לך סביר ? איך אתה היית מגיב ? הלח"י כפי שציינת ריכז את המתקפה נגד בריטים וסיסמתו אפילו היתה "אין בריטים חפים מפשע. יש ערבים חפים מפשע". כל השוואה של היום לאז היא מגוחכת, משום שגם הבריטים לא מתנצלים לא על פיצוץ אוכלוסייה אזרחית בגרמניה והרג של מאות אלפים בניגוד לאמנת ג'נבה של היום בוודאי, ולא על הטיפול הברוטאלי שלהם באותו טרור שאתה מדבר עליו. להוציא להורג אדם אחרי שהוא באסירים זה לא משהו שישראל עושה היום, נכון ? אז זה הולך לשני הכיוונים. יש סדר עולמי חדש והיום טרור הוא דבר לא מקובל נקודה. להשוות את זה ללפני 60 שנה זה לא רציני, ובוודאי לא ראיתי אף אחד אז נכנס יום יום לאוטובוסים ומחסל ילדים . היתה אולי פעולה אחת שכוונה גם בעיקר נגד הבריטים במקום וזו הפעולה בקולנוע רקס וגם שם לא מתו ילדים עד כמה שידוע לי. ככה שיש הבדל בזוועה, ושוב אני באמת מצדיק טרור כשזה בא להעיף כובש זר מהמדינה שלנו ואני אתקוף טרור שמטרתו להעיף את העם שלי מפה... אני לא רואה בזה סתירה.

Fleddermaus

New member
אז הם הזהירו!

אם אני אומר "אני ארצח אותך" ואז ארצח, זה בסדר כי הזהרתי? אין הבדל.

אמורוסו

New member
א' ב'

עזוב את ההשוואה לאצ"ל ולח"י שהיא מגוחכת בפני עצמה. הפעולות שלהם באמת כוונו נגד הבריטים. היו מספר פעולות תגמול בתקופת המאורעות, שאז זו היתה מלחמה ממש. אבל אתה כ"כ OUT זה אפילו לא מצחיק. גם אש"ף עשו פעולות טרור רצחניות כידוע ואתה יודע מה, אפילו המשיכו לעשות למרות הסכמי אוסלו. אבל פה הכוונה לארגוני החמאס שאומרים בריש גלי שהם עדיין עושים טרור. ליברמן התכוון לפגישות עם החמאס ולא לפגישות עם אבו מאזן , שהן גם פסולות כאמור אבל לא קשורות לעניין. עצוב.

למעלה