הבלתי יאומן נעשה...

../images/Emo45.gif

ומוסיפה שלא כל המחלות נגרמות מתזונה. למעשה, אני בדעה שרוב המחלות לא נגרמות מתזונה, ותזונה לבדה לא תרפאן. האוכל בבתי החולים הוא טעון שיפור, החל ממה שקורה במטבח וכלה במכונות האוטומטיות ובקפיטריה. לכן יום כייף של שוקולד לא יהרוג אף אחד, וכייף זה לא דבר רע בכלל.

hal767

New member
נו שויין-כמה הערות ותיקונים.

אם אתה חושב שזה היה ניסוח חריף, אתה טועה. זה עוד היה בעדינות. למען הסר ספק, אינני מזלזל ברופאים. ישנם הרבה רופאים, הרוצים בטובת הפציינטים שלהם ומוכנים לעמול קשות להשגת מטרתם זו. אני קשור אישית ומקצועית לכמה רופאים כאלה, ואת אלה אני מכבד, גם אם ישנם חילוקי דעות על הדרך. ישנם גם אחרים שמול עינייהם רק הקריירה, מעמד ובצע כסף, ולהם אני בז. הויכוח אינו אישי, אלא מקצועי. וכן, דרכה של הרפואה המערבית הוא להרעיל את הפציינטים שלה בתרופות לצורך השגת טיפול סימפטומטי, דבר הפוגע בבריאות החולה ומדרדר את מצבו הרפואי. מי שעומד אחרי גישה זו היא תעשיית התרופות, אבל הרופאים מבצעים אותה ולכן האחריות נופלת גם עליהם. לא טענתי שהכל מתחיל ונגמר בתזונה. אם קראת מאמרים שלי בעבר, בוודאי שמת לב לכך שאני מדגיש את חשיבות התזונה הטבעית הנכונה כחלק מדרך טיפול טבעית. לתזונה ישנה חשיבות מרובה ויכולת להשפיע על איכות הגוף ועל ריפויו. מטפלים טבעוניים משיגים תוצאות מדהימות בריפוי באמצעות תזונה טבעית. זה בוודאי עדיף על תרופות רעל למינייהן והתערבויות שונות בגוף. לא אכנס איתך לויכוח בנושא שיטות ריפוי אחרות, אותן הזכרת, רק אדגיש שלדעתי שיטות ריפוי שמתעלמות מאיך שאדם חי ומה הוא אוכל, אינן מביאות ריפוי אמיתי. הטבעונות אינה "איסורים מקיר לקיר" כדבריך. היא עוסקת בחינוך לבריאות הגוף והנפש. היא מקנה הרגלים נכונים לחיים בריאים. אין בה גישה דתית של הכל או לא כלום. ככל שתיקח ממנה יותר כך תרוויח בריאות ואיכות חיים טובים יותר. היא דרך מהנה אם כווונת נכון אליה באמצעות הדרכה נכונה של איש מקצוע. באשר לשוקולד בבית החולים, אני כן רואה זאת בחומרה. ראשית זה עוד "מזון" הפוגע בגוף ומונע החלמה מהחולים. וכאן אנו מדברים על חולים במחלות קשות שממילא הגוף שלהם במצב של קריסה ולכל טעות יש השפעה שלילית גדולה במיוחד. כמו כן, הכנסת השוקולד לבית החולים הינו מתן לגיטימציה להרגל רע שיש לו חלק בהמצאות החולים במקום הזה ובמצב הזה.

0 אור 0

New member
התגובות לא היו לטבעונות עצמה

אלא אליך באופן אישי ולצורה שאתה מציג את הדברים בפורום.. בניגוד להרגלי, הפעם אתייחס לדבריך אחד לאחד: ** אינני מזלזל ברופאים. ... אני קשור אישית ומקצועית לכמה רופאים כאלה, ואת אלה אני מכבד, גם אם ישנם חילוקי דעות על הדרך. ישנם גם אחרים שמול עינייהם רק הקריירה, מעמד ובצע כסף, ולהם אני בז. הויכוח אינו אישי, אלא מקצועי. >> אם כך, מדוע אתה כל הזמן תוקף את הרופאים. גם אני יכולה להסכים אתך, שיש רופאים (לדעתי מעטים, לדעתך רבים - אבל כמות זה לא ויכוח רציני) שמול עיניהם רק קריירה, מעמד ובצע כסף, אבל כנגד זה אני יכולה להעמיד גם אנשים כאלה בתחום הרפואה המשלימה - שרלטנים שמוכרים לחולים "תרופות פלא" והבטחות שוא תמורת מיטב כספם - ובכל זאת איני מסכימה שישחירו את התחום כולו. אני גם יכולה למצוא רמאים שמתיימרים למכור מזון אורגני - האם אני משחירה את כולם כל הזמן?? ** וכן, דרכה של הרפואה המערבית הוא להרעיל את הפציינטים שלה בתרופות לצורך השגת טיפול סימפטומטי, דבר הפוגע בבריאות החולה ומדרדר את מצבו הרפואי. מי שעומד אחרי גישה זו היא תעשיית התרופות, אבל הרופאים מבצעים אותה ולכן האחריות נופלת גם עליהם. >> גם אני מאמינה קודם כל בכוחו של הריפוי הטבעי ומגיעה אל הרפואה המערבית, רק בכלות כל הקיצין, אבל האם זו דרכה? האמנם? - הרפואה המערבית מאמינה באבחונים מדעיים, מאמינה בריפוי באמצעות תרופות שנמצא במחקרים כי הן מועילות ומאריכות חיים, ומאמינה בניתוחים מאריכי חיים שפותרים בעיות שלא היה להן פתרון לפני כן. הרפואה מערבית של היום גם מאמינה בתזונה ואורח חיים נכון ומשקיעה הון עתק בפרסום והפצה של חוברות סרטונים, מדריכים (נגד עישון, פעילות גופנית, חשיבותם של ויטמינים ומינרלים, תזונה נכונה) ואפילו פתח מרפאות לרפואה משלימה - חטאה היחיד הוא שאינה מאמינה בתזונה הטבעונית, כאחת שאין בלתה. זכותך לחשוב אחרת לגבי שיטת התזונה היחידה הטובה, זכותך לחשוב שלכל בעיה יש פתרון רק על ידי תזונה - אבל זכותם של הרופאים לחשוב אחרת, ולהאמין למחקריהם שמוכיחים אחרת. בלי להקרא פושעים שמרעילים את חוליהם מטעמי אהבת בצע. ** לא טענתי שהכל מתחיל ונגמר בתזונה. אם קראת מאמרים שלי בעבר, בוודאי שמת לב לכך שאני מדגיש את חשיבות התזונה הטבעית הנכונה כחלק מדרך טיפול טבעית. לתזונה ישנה חשיבות מרובה ויכולת להשפיע על איכות הגוף ועל ריפויו. מטפלים טבעוניים משיגים תוצאות מדהימות בריפוי באמצעות תזונה טבעית. זה בוודאי עדיף על תרופות רעל למינייהן והתערבויות שונות בגוף. >> אין בעיה אם תציג באופן חיובי הצעות תזונתיות לטיפול, ושיטות נוספות שלפי דעתך עוזרות. אבל אנחנו חוזרים ומבקשים שתפסיק לקרוא לכל השאר רעל. ** הטבעונות אינה "איסורים מקיר לקיר" כדבריך. היא עוסקת בחינוך לבריאות הגוף והנפש. היא מקנה הרגלים נכונים לחיים בריאים. אין בה גישה דתית של הכל או לא כלום. ככל שתיקח ממנה יותר כך תרוויח בריאות ואיכות חיים טובים יותר. היא דרך מהנה אם כווונת נכון אליה באמצעות הדרכה נכונה של איש מקצוע. >> עד עכשיו זו היתה דעתי על הטבעונות, אך מאז כניסתך לפורום, אתה עוסק כל הזמן רק באיסורים, ולא מציג את החיובי, לא מדריך לנכון, אלא אוסר על כל דבר. אם ברצונך להציג טבעונות אחרת, יש לך הזדמנות כמעט בכל שאלה כאן. ** באשר לשוקולד בבית החולים, אני כן רואה זאת בחומרה. ראשית זה עוד "מזון" הפוגע בגוף ומונע החלמה מהחולים. וכאן אנו מדברים על חולים במחלות קשות שממילא הגוף שלהם במצב של קריסה ולכל טעות יש השפעה שלילית גדולה במיוחד. כמו כן, הכנסת השוקולד לבית החולים הינו מתן לגיטימציה להרגל רע שיש לו חלק בהמצאות החולים במקום הזה ובמצב הזה. >> הילדים חולי הסרטן נמצאים במצב קשה מאד, שבו המעבר לתזונה טבעונית כבר לא יכול לעזור. עד לפני כעשרים שנה, אחוז גבוה מהילדים שחלו במחלות אלימות אלו מתו - בין אם פנו לרופא כזה או לרופא אחר. למרבה הפלא, שיטות הרפואה המערבית ה*מרעילות* הצליחו למצוא ריפוי, כך שהיום אחוז גבוה ממקרי הסרטן אצל ילדים מחלים. אני אישית מכירה ילד שחלה בלויקמיה והחלים לחלוטין. ממחקרים רבים שנעשו לגבי חולי סרטן, ילדים כמבוגרים, נמצא כי הפרמטר העיקרי להחלמה הוא הנפש - רצון עז להחלים, אופטימיות ושמחה הם שעשו את ההבדל. לכן הנזק התזונתי (אם בכלל) של השוקולד הוא מזערי, בעוד התועלת שלו לנפש היא חשובה מאד.

hal767

New member
לא מסכים עם חלק מדבריך

1-לא אמרתי, וזה ניתן לבדיקה, שכל או רוב הרופאים הם שרלטנים. להפך, כתבתי בפרוש שרבים מהם מאד מתאמצים להטיב עם הפציינטים שלהם ואף עומלים קשות כדי להשיג את המטרה, ואת זאת אני מכבד. כמובן שישמם גם שרלטנים, וכתבתי בפרוש שלאלה אני בז. ואת צודקת, שרלטנים ישנם גם בתחומים אחרים. אבל הדגשתי שהויכוח אינו אישי, אלא מקצועי, על הדרך. 2-ובנושא הדרך, אני בדעה שרפואה מערבית אשמה באי בריאות הציבור כי אינה עוסקת כלל ברפואה מונעת, המלצותיה אינן נכונות בדרך כלל, וטיפוליה התרופתיים ואחרים, פוגעים בבריאות ואינם מרפאים. מסיבה זו אנשים הופכים לחולים כרוניים ובריאותם מדרדרת. זה נכון, וגם את זאת אני מכבד, שהרפואה המערבית פיתחה אמצעי איבחון משוכללים, חשובים מאד, ואף התפתחה מאד בתחום רפואת חרום, כרורגיה, אורטופדיה וכד'. אבל אלה לא שייכים לנושא המדובר. ושוב אני מדגיש, לא כיניתי אותם "פושעים שמרעילים את חוליהם מטעמי אהבת בצע". זה משפט שלך ולא שלי. 3-כנראה זכרונך קצר מעט, שאחרת היית זוכרת תשובות ומאמרים שלי שנתנו מידע רב בנושא הבריאות, ולא רק מילים העוסקות ב"איסורים" כדברייך. הדגשת האיסורים בתשובותי מלמדות את הגולשים על הטעויות הגורמות לבעיותיהם. 4- באשר לשוקולד ומחלת הסרטן, יכולות התזונה הטבענית ויתר הדרך הטבעית לעזור, גדולות יותר ממה שאת חושבת או יודעת. לכן כשטענת שהדרך הטבעונית אינה יכולה לעזור או להציל ילדים אלה, טעית. ואם דברנו על ריפוי סרטן, אז אני מאד מפקפק בהצלחת השיטות הכימיות לרפא את המחלה. לכל היותר ישנה העלמת הסימפטומים שלה. בהרבה מידי מקרים, המחלה חוזרת כעבור זמן ורק מעטים מידי שורדים וזאת בגלל חוסנם הגופני ולאו דווקא בגלל הטיפול. ישנם רבים מידי שלא מספיקים ללכת לעולמם מהמחלה, הם מתים מהטיפול עצמו, ההורס כל חלקה טובה בגוף. איך אפשר להתייחס לחומר כימי רעיל ומסוכן כמרפא סרטן. הרי החומר הזה בעצמו הוא מסרטן. אמר לי פעם אדם מתחום הרפואה שאם חולה סרטן מבריא, זה לא בגלל הטיפול, אלא למרות הטיפול. כששאלתי אותו את השאלה המתבקשת, אם כך למה משתמשים בשיטות כימיות אלה, הוא השיב "זה מה שאנחנו יודעים לעשות". אבל לא אכנס איתך לדיון בנושא, זה סיפור ארוך מידי. 5-נושא הנפש מאד חשוב. חשיבה חיובית, אופטימיות, רצון ויתר הפרמטרים הקשורים לנפש חיובית, קשורים ליכולות הגוף לרפא את עצמו. אבל שוקולד כאמצעי לרומם אתהנפש הינו בחירה גרועה. לשיטתך, למה לא אלכוהול? יש אנשים שמצב רוחם משתפר מאד בזמן שהם שתויים. אכילת שוקולד, ובעצם יתר ה"מזונות" הניתנים בבית החולים פוגעים בבריאותם ומורידים את סיכויי ההחלמה שלהם. הזנתם בשוקולד וביתר פריטי המזון הקלוקל, מצביע על חוסר מקצועיות בנושא הריפוי. בוודאי שישנה דרך בריאה ומועילה יותר לרומם את רוחם.

0 אור 0

New member
אין ספק שאתה נאמן לשיטתך

רק חשוב לי להדגיש שאין אמת אחת.

shushu10

New member
אפשר לתמצת במשפט קצר

כל מה שהסברת יפה ונכון. "אי אפשר לרפא מחלה באותו תפריט שגרם לה להתפתח"

0 אור 0

New member
מי אמר שהתפריט אשם?

האם כל מחלות הסרטן נובעות רק מתזונה? האם כל המחלות נובעות אך ורק מתזונה? זו דעה אחת. דעתי היא שיש לתזונה מרכיב מסוים בהתפתחות מחלות ובריפוין, אך יש גם גורמים אחרים (כמו למשל עישון, חשיפה לאסבסט, גנטיקה, וירוסים וחידקים ועוד מזיקים)

0 אור 0

New member
כסבתא טרייה מאד

אחד הדברים שאני מנסה להקפיד עליהם מאד, הוא לא להתערב במה שהילדים עושים. לתת להם עצות רק אם אני מתבקשת, ובכל מקרה רק להציע. מקווה ש"מנסה לשנות את הרגלי האכילה" נעשה בשיא העדינות וללא מצב שיבלבל את הילדה בין המסרים שהיא מקבלת ממך למסרים שהיא מקבלת מההורים - זה יכול להקשות עליה הרבה יותר מאשר הבמבה או החטיף שתאכל מדי פעם. פתרון טוב יותר יכול להיות לחשוף אותה לכך שהמזון הטבעי הוא פשוט טעים לה מאד, על ידי פינוק שלה במעדנים בריאים.

moonlight

New member
בהחלט בעדינות

בשיא העדינות, עם מובאות ממקורות מהימנים ובהחלט רק הצעות ולא יותר מכך. אולי ההבדל הכי משמעותי ביני לבינך הוא שהצעירים מתגוררים במרחק שני בתים ממני וקשה שלא לראות את הטעויות שהם עושים. וזה אולי המינוס היחידי בעצם :) הקטנה לא מקבלת ממני כל מסר שעלול לבלבל אותה. תמיד זה מול ההורים, וגם כאן אני צריכה כנראה להרפות ולהפסיק לגמרי, ולחכות שהם ישאלו. בסך הכל, אני מניחה, שקשה שלא להיחשף לשינויים שחלים בנושא בריאות, כולל התזונה הנכונה והבחירות כיצד לנהוג, הן שלהם.

למעלה