הבלנס הופר...

Q ביט

New member
מיקי...

מה זה שאת רוצה? בכנות...להציק בשביל הכייף? הסבר מפורט? תגידי לי,אנסה להגשים,,,את השאר על תביאי עלי,,,אין לי מקום או רצון לשמש ארכיון...

מייקי69

New member
ניסיתי להסביר

נסיתי להסביר שוב ניסיתי להרגיע, לתת חיוך ואפילו לענות לך ברצינות. לא ניסיתי להציק. עובדה שאחרי הרבה שאלות גם הגבתי. צר לי שפגעתי או העלבתי אותך, לא זאת היתה המטרה. ואם אתה שואל - אז גם אני לא נהניתי מתשובותיך. אז בוא נעצור כאן. מתנצלת שוב אם לא הובנתי. שום כוונה לא היתה לפגוע, אלא ממש ממש על אמת - להשתתף בדיון. תם ונשלם.

Q ביט

New member
ורציה מס 2

לפני תקופה ארוכה,נעמדנו לנו שנים על פרשת דרכים.החלטות שנלקחו ומלחמות שנלחמו,השאירו הילדה בחזקתי.ואת החצי השני מרוקן עד כאב.הרבה השקעה הושמה בלהחזיר אותה לתמונה,כאמא.כהורה...השקעה כלכלית לעצב את עתידה במדינה.השקעה מנטלית שיהיה לה גם אם מי לדבר.והכי חשוב השקעה בילדה שתהיה מוכנה בכלל לקבל חזרה את אמה כדמות הורית.המחיר היה ברור לכל המעורבים.תעשה מה שתעשה אך עשה זאת לבד...אחרת, תראה לי רק את הגב.במשך השנים עיצבנו לנו הסדר שעובד, אפילו עובד טוב.רק אני נשארתי ממנו לבד.כמחיר לילדה קרוב לליבי,וזוג הורים פעילים,היה זה מחיר מקובל...לא ראיתי עצמי כמוותר,או לחילופין, המסכן...היה זה בזמנו שיא ההגיון.היה זה ככה גם שלשום.לאחרונה האיזון נשבר...לא כל כך מהותי כיצד. רק שלא היה זה אני ששבר.לקח את כל מאמצינו ויצר מהם בדיחה.הומור שחור עטוף במסכה.יש עוד המשך,זה לא מכסה הכל.אבל אנחנו לא מכירים אחד את השני עד כאדי כך טוב...לדעתי זה מספיק בשביל למצוא להודעה הקודמת כוון כללי או הגיון...

מצוטטת

New member
אם כך

מרגישה יותר שלמה כעת עם אותה תגובה שפרצה לי מהבטן על הבוקר.... (למען האמת דקה לאחר שיחרורה הצטערתי - מודה) אף שקלתי לבקש את מחיקת .... וכעת קוראת את הורציה ומכפילה את האמירה רק כי מכירה וחשה כל כך הייטב את המשבצת הכל כך ברורה ולא, לא ממקום של רחמנות חלילה רק כאמירה שהורציה הזו עבורי כקוראת שהגיבה היתה חשובה.......

blonda3

New member
קיו ביט....

לא אוהבת להתערב לך בחיים, ונדמה לי שגם אתה לא אוהב זאת. ממה שקוראת נדמה לי שאתה /אתם משלמים מחיר מאד כבד על מה שנעשה לא הצלחתי להבין אם האיזון שהופר הוא בגללך או בגללה אבל נוטה לחשוב שבגללה.....כי אחרת לא היית כותב,אולי? רוצה לספר לך שאב ילדיי הגדולים הצליח לשקם את עצמו ואת חייו והכיר אשה חדשה, אמא לבן, והם התחתנו וחיים ביחד, וילדיי הגדולים גרים היום איתם, וגם הוא יכול היה לבחור להשתבלל לא להכיר, לא לחיות, להתנזר כי יש לו ילדים אבל הוא בחר לחיות.... ולא להיות קרבן. ובעייני זה עדיף, להמשיך לחיות את חייך, גם למענך וגם למען ילדיך. מאחלת לך שינוי כיוון, אולי ראיה חדשה על החיים לבדוק איפה טעית, בראיה שלך או בתפיסה או בכל דבר.... ולנסות להמשיך הלאה, אולי למצוא בת זוג וכו'.... אולי לבנות משהו חדש..... אבל לא להמשיך ככה..... בהצלחה.

Q ביט

New member
להתערב לך בחיים...

זה עניין יחסי.להודעה הראשונה היתי רואה בתגובה שכזו,אופי יומרני,חצוף במעט.לא ממש לעניין...לשניה,זה כבר מוגש כהזמנה.ההקשרים טובים.אפשר להסכים או שלא,אבל אין על מה להלין.זו גם הסיבה לסגנון הכתיבה שלרוב בוחר לעצמי.נוגע לא נוגע.זו בחירה להשאיר זאת כללי.ללא ירידה לפרטים.נגיעה בתחושה,בלי לנסות להבין,לשפוט,או אפילו לנתח...תאורטית נשמע נפלא, נכון? מסתבר שלא כל כך קל לביצוע.כבר לא כותב רק על מנת לשפוך,לרוקן בטריות.כותב במידה בשביל פידבק.אינטאקציה...שהכתיבה הכללית, לא יכולה להשיג.הסבירות לפגוע בול כתגובה,שואפת לאפס.היריעה כשלעצמה,מכסה יותר מידי.הנסיון הנקי מבחוץ, להושיט יד ולהבין,כל אחד על פי סגנונו.גם כשבא ממקום יפה,יוצא לפעמים רק שפוגע...לא ממש יכול להסביר,לא ממש מבין בעצמי...את התגובה המותנית שלי לכל הסחפות אישית וירידה לפרטים אנו כבר מכירים.

blonda3

New member
תראה....

בא לי לאמר לך-תעשה לעצמך קצת הנחות.... כי אולי אתה קצת קשה מידיי עם עצמך??? אבל-שוב אני לא מכירה אותך אז....??? הוצאתי אוויר כשקראתי את תגובתך, מעין אנחה...אולי אנחת רווחה? רואה אצלך התקדמות בכך שאתה כותב כבר גם בשביל פידבק...אינטרקציה.... לגבי התגובות שלך כשאתה נפגע לדעתי זה עניין של תרגול. ככל שתחשוף יותר, ככל שיותר יענו לך ויגיבו תלמד לקבל פידבקים שיגעו לפעמים באמת במקומות רגישים ולפעמים גם כואבים אבל לאט לאט תלמד לסנן.... מה כואב באמת, ומה פחות, מה באמת נוגע לך ולמה ומה לא מתאים.... כשמישהו נוגע לנו במקום כואב גם אם לא בכוונה-אז זה כואב.... מה לעשות.... לאט לאט תלמד להבין שגם אם מישהו מכאיב לך במה שהוא כותב לך אתה יכול לא לכעוס עליו כי נגע לך בנקודה רגישה..... כי הוא לא "אשם"... ובאמת, המקום הזה של השיתוף לעמים כואב, אבל בד"כ מתוך השיתוף באות תובנות ולומדים הרבה... ולדעתי זה שווה את הכאב, כי כשצומחים אז לפעמים כואב. בהצלחה בדרך החדשה...

r e d head

New member
ל Qביט

קודם כל רוצה להתנצל שוב גם פה על שלקחתי את השרשור שלך לפינה של חצי צחוק. וכל שנאמר שם לא קשור להודעה שלך. בדרך הביתה חשבתי על הדברים שלך והיתה לי איזו הארה לקשר שלי עם הגרוש שלי. לא בטוח שזה דומה או אפילו קרוב. היה לנו איזון מסויים בתקשורת ביננו שהופר. היום כשחשבתי על זה הבנתי שזה קרה כי היה שינוי בחיים אחרי שלוש שנים של קשר טוב היה פיצוץ עברו כמה חודשים עד שהגענו לאיזון מחדש בקשר ביננו איזון הרבה יותר טוב משהיה קודם עם תקשורת הרבה יותר נינוחה זה קורה כך לעיתים כשמשהו משתנה בד"כ נוצר איזון חדש לאחר תקופה של תנודות. לא תמיד יותר טוב משהיה. וזו סתם דוגמא כי תהליכים כאלה מתרחשים כל הזמן בעבודה ובין חברים בין דתות ועמים. ודבר אחרון אני ראיתי שם בהודעה הראשונה שלך משהו חיובי המשפט הבא: "שיווי משקל זה ללולינים,חים בלי מחיר זה לא חים" לי זה משדר אופטימיות בלי להכנס לפרטים.

ophra

New member
וגם אני

אחרי ורסיה מס. 2 חוזרת להודעה המקורית שלי מהבוקר ואומרת יווצר לכם איזון חדש אחר שונה אולי אפילו פחות מוצלח אי אפשר לדעת מה שבטוח תהיה נקודת איזון חדשה זה טבעו של עולם עפ
(דווקא כן חושבת שלטבע יש חוקים)

חצי מרוקן עד כאב.

על הבלאנס בחייך הפרטיים אתה אחראי. על הבלאנס בדינמיקה של שניים, צריך שניים שמסתדרים עם הבלאנס, ולא אחד שיוצר אותו ושני שניקפא עליו. במקרה הזה זה לא איזון, זו אשליה של איזון. במקרה הזה שיעור נפלא לא מספיק, כאן המסקנות חשובות.

למעלה