הבלטה על עבודות עץ

שיר של 2

New member
הבלטה על עבודות עץ

הרבה זמן אני מנסה ליצור הבלטה על עבודת עץ. רציתי לכתוב את הספרות של שעון בהבלטה דקה אך שיהיו באותו גוון של רקע השעון. אני לא בטוחה שהבהרתי עצמי כראוי...הכוונה שלי כמו שבתמונה שנלקחה מהאתר של מיכל דוד יש קישוט בפס זהב בולט... כך רציתי שהספרות יבלטו... עבדתי עם טוליפ אבל זה לא בדיוק הצבע הנבחר. בהמשך עבדתי עם טוליפ ועליו צבעתי רקע תמונה בכדי להגיע לצבע הנבחר אומנם יצא טוב אבל האם זו הדרך? או שמא יש צבעים מעט יותר משחתיים לעבוד איתם להבלטות תודה מראש ושוב התמונה לא שלי אלא של מיכל דוד

Badolinna

New member
לי יש טוליפ בדיוק בצבע זהב של התיבה

כך שאם זה מה שאת מחפשת - זה בהחלט קיים!! את יכולה גם לעבוד עם משחת עיצוב וליצור את ההבלטה, ולאחר הייבוש לצבוע עם צבע אקרילי... בכדי שהמשחה תצא בפס דק, הכניסי את החומר לשקית ניילון פשוט ותיצרי שקית הזלפה מאולתרת. בהצלחה!!

שיר של 2

New member
תודה

שאלה...לא עבדתי מעולם עם משחת עיצוב האם היא דביקה או שקודם עלי למרוח משטח מיועד לספרות בדבק? איך בדיוק עובדים עם משחת עיצוב? האם החומר יכול לעבור במזרק - בכדי שתהייה לי שליטה על הקו והעובי? סליחה על שפע השאלות ותודה על ההזדמנות ללמוד

היוצרת

New member
ואת יכולה גם לעשות הבלטות עם

משחת עיצוב ושבלונה. מניחה את השבלונה על העבודה וממלאה את הדוגמא בשכבה של משחת עיצוב, אח"כ את יכולה לצבוע את ההבלטה בכל צבע שאת רוצה, גם עם זה צבע שונה מהרקע.

אני עובדת כמו היוצרת../images/Emo45.gif

בעבודה עם שבלונות, הקופסא שהעלת נעשתה עם שבלונה לדעתי. כשעובדים בשיטה הזו, יש להקפיד על זוית של 45 מעלות ולשלוף מהר את השבלונה. בתגובה לשאלתך הספציפית, תוכלי ליצור דוגמא/מספרים עם דבק פלסטי, ממש להזליף עם פיה דקה ישירות על העבודה, ליבש ואח"כ לצבוע.

במריחה של משחת העיצוב, אם תקפידי

על זוית של 45 מעלות, יצא לך תמיד מושלם

היוצרת

New member
לא קראתי את השאלה עד הסוף../images/Emo163.gif

שכמוני. אז כמו שאמרתי... את יכולה לעשות את הספרות עם שבלונה ומשחת עיצוב, אין צורך בדבק עובדים עם המשחה כמו שהיא.

bimbo.

New member
שיר, הקופסה נהדרת../images/Emo45.gif

עם איזה חומר עשית את ההבלטה? יש לך עוד עבודות?

Badolinna

New member
משחת עיצוב

היא נראית כמו קרם לבן וסמיך מאוד. עובדים איתה ישירות כפי שהיא ורק יש לחכות להתייבשות מלאה (דבר שלוקח לפחות 24 שעות) ניתן לעבוד עם החומר בעזרת מזרק (כך אני האמת עובדת), אבל אני ממליצה להתאמן קצת קודם על משטח שאת לא צריכה כדי שתביני כמה לחץ צריך להפעיל וכ'ו - אחרת יהיו צרות
לדעתי הדרך הכי קלה היא באמת בעזרת שבלונות, אבל אם את לא רוצה לקנות במיוחד - את יכולה לנסות עם המזרק בהצלחה!!

אורפזית

New member
אפשר לעבוד עם אקדח דבק חם...

לעשות קווים וצורות, לחכות שיתייבש ואז לצבוע מעל!!!

אורפזית, את בטוחה שצבע האקריל "תופס

מעל לדבק החם? או שאת משתמשת בצבע אחר כדי לצבוע את הדבק?

שיר של 2

New member
מניסיוני צבע אקרילי לא נתפס טוב על

דבק חם (המזל של השולחן שלי אחר הוא היה מזמן צבעוני) וקצת קשה לשלוט בעובי הקו והדוגמא עם אקדח דבק חם

50מרלין

New member
אין צורך לצבוע את הדבק החם

יש בשוק מגוון של צבעים לדבק חם (פרט ללבן) , בעיקר נוצצים

למעלה