הבלוקסיאה 4 - בשן ועין

הבלוקסיאה 4 - בשן ועין

איך שהימים נהיים מוזרים מפעם לפעם... קשה להאמין. אמנם הכל טוב יותר מאז שסולאנה נכנסה לחיי, כך שאני יכול לתלות תקווה בנוכחותה העדינה, אבל כל שאר הדברים נהיים קשים ומסובכים. אחרי הלילה שבילינו בעודנו "קשורים" בתא המעצר, שהתברר כתא למיון עבדים, הובלנו כולנו ל"צריבה". מסתבר שהאנשים הנוכחים במחנה, כולל החיילים שמשום מה הפנו את נאמנותם ל"מדינה" החדשה שבדרך והפכו לפיראטים בעצמם, מסומנים בצריבה על הזרוע. אוסוולד קיבל, כרגיל, יחס מיוחד כשהביאו לו קרח ומים קרים לשפוך על הזרוע. הבנתי מה הוא מנסה לעשות, ולכן ביקשתי – וקיבלתי – את אותו היחס. כולי תקווה שהצלקת תיעלם, לפחות ברובה, במהרה. לאחר הצריבה, מיינו אותנו לקבוצות, מי למכרה, מי לחיטוב עצים, ומל לצינוק. מסתבר שהוא התנהג בצורה "בלתי נאותה" בזמן הצריבה, שגרמה לו להיראות חשוד. עוד התברר לנו שהוא ניסה לברוח מהצינוק וכנראה נהרג בדרך. את היריות שמענו עד התא החדש שלנו (כולנו חוטבי עצים, בסופו של דבר), אבל אין לנו מושג מה קרה למל. קנת' התחיל להתנהג יותר כמו בן-אדם. כולי תקווה שעוד ייצא משהו מהילד הזה. שלחו אותנו לחטוב עצים. אוסוולד הבריח שלשלאות מתחת לבגדים, למקרה שיהיה לנו שימוש בהן. חטבנו סוג של חורשה עם מסורים זוגיים, ואולי בקרוב ישלחו אותנו לחטוב את היערות בסביבה, בדרך אל החופש. אוסוולד העלה רעיון לארגן משלחת כדי לחקור את הארץ למען הפיראטים ולשלוח להם את רוב הרווחים שלנו. הרעיון היה לקחת את אוסוולד, מל, קנת' ואותי כחוקרים, את סולאנה כמישהי שמכירה את האזור וחלקים קסומים בו, ואת ההוביטים ג'וי ובובי בשביל שיוכלו לתקשר איתה. אנחנו לא יודעים אם זה יעבוד, אבל בינתיים בובי עצוב מאוד, כי לקחו לו את ג'וי וכלאו אותו בצינוק. וסולאנה... היא כל-כך יפה, מלאכית פשוט. אני חייב להוציא אותה מהמקום הגס הזה לפני שמישהו יתחיל לחשוב עליה בצורה לא ראויה ולא רק כ"יצור מפלצתי וחריג". כל-כך יפה, עדינה שלי... סולאנה... אפילו כתבתי לה שיר שהולך בערך ככה: "מתוקה שלי הו סולאנה סוכריה שלי הו סולאנה את עוד צבע של הקשת את כמו פרדס אחרי הגשם מילה שלך וסוף למלחמות כשאני רואה אותך אני רואה ימים טובים בואי נאהב עד שנהיה זקנים"... אני יודע, אפשר לשפר, אבל זה מה שהצלחתי להגות עד כה. מתישהו אעבוד גם על זה. חוץ מזה, נתקלנו בבעיות מצד השומרים עלינו. שומר אחד, ג'מאל שמו, מתנכל לנו שוב ושוב, ומשום מה אוסוולד לא מוכן לקבל את זה בשתיקה. מכל זה יצא שאוסוולד כמעט נהרג והייתי צריך להשגיח עליו, לטפל בו ובעוד איזה בחור מסכן ומולקה שנקשר לדלת והוצלף קשות. אני מקווה שהם ייצאו מזה כמו שצריך... אוסוולד צריך לשמור קצת על הפה שלו, מדי פעם. אני גם אגיד לו את זה מתישהו, אחרי שהוא יתעורר סוף סוף. הצלחנו לפרוץ מבעד לסורגים לאחר שהצלחנו לכופף אותם בעבודת צוות רצינית, אבל קנת' היה היחיד שיכל להשתחל החוצה. הוא נעלם, ופרק זמן מסוים לאחר מכן התחילו להישמע צרחות מכיוון המחנה. אני לא יודע אם זה מל או קנת' שעשו את הבלגאן הפעם, אבל כולי תקווה ששניהם יצליחו לצאת מכל העסק בשלום. אפילו למל אני קצת דואג. בדרכו הגסה וחסרת התרבות, הבריון הזה הצליח לשעשע מדי פעם – כל עוד הוא לא התקרב מדי לסולאנה. טוב, כדאי שאני אפסיק עכשיו עם הרהורי הכתיבה שלי ואלך לטפל באוסוולד המסכן... פצוע, אוסוולד החביב והטוב. בלוקס גרישנזון, חרוך קלות.

תבינו את המצב (יעל, לא בלוקס)

אני פה, יושבת לי בחדרי החביב, מחפשת דירה חדשה לעבור אליה כאשר לפתע פתאום מכה בי פרץ יצירתיות. למרות שיש לי מבחן מחר, אני פותחת להנאתי את הוורד ומתחילה להקליד את הבלוקסיאה הרביעית במספר. "רק 5-6 שורות, היה סשן קצר הפעם", אני אומרת לעצמי שוב ושוב, עד שאני מוצאת עמוד ומשהו כתובים, מאת ב. גרישנזון בכבודו ובעצמו. למה לא. בהצלחה במבחן מחר, יעלי, יש לך עוד שתי דירות לראות היום והרבה טיולים לעשות מחר. בהצלחה בלוקס.

אני רק תוהה...

איפה התגובות של השאר. הפגישה הזו התנהלה בחלקה עם קבוצה מפוצלת, ואין רקורד של העסק.

DDN

New member
זה הכל?

מה עם הקטע של "אוסוולד חושב שהוא נסיך ומקבל מכות בסופו של דבר?"

DDN

New member
יומנו של קצין משנה.

התאריך היום הוא. . .. . מי עוקב? מספיק לדעת שהשנה היא שנת 1607, או 8, מי זוכר? למי זה משנה? הרי השלטון הארילני לא תקף כאן. בחיי שזה לא הולך ככה. אני לא יכול להיות מחוץ למחנה יום אחד בלי התרופפות של המשמעת. מה אני שומע לאלפי עזאזלים? שסמל המשנה דאג לשבויים לקרח, כדי שההטבעות לא יכאבו להם? מי שמע על דבר כזה? הם עבדים או חברים? מהר מאוד סיפר לי הסמל האחראי עליהם מי הם ומי האחראי ליחס המפנק שקיבלו. אני אראה להם מה זה. אני אשבור אותם אחרת שמי אינו ג'מאל היידנרייך. משימה ראשונה, הפסקת היחס המפנק. כשאותו מלוקק ביקש את הסיגר הוא קיבל סתירה. חושב את עצמו הנפוח. זה מלון? זה כלא, ושיתפסו את זה. אני לא צריך עובדים מרוצים, אני צריך עבדים שבורים שאני אומר תקפצו והם קופצים כי אין להם דבר טוב יותר לעשות בחיים. בלילה, דאגתי להם להצגה כפולה. הצלפנו בעבד אקראי עד אובדן הכרה מול פתח התא שלהם, שילמדו לא להתעסק איתנו. הפה הגדול דיבר שוב, הזמין אותי לדו קרב אחד על אחד. מצויין. אני אוהב את הדברים הללו. האדיוט באמת חשב שמישהו יתן לו נשק. חה! כשלוחם מיומן עם חרב נלחם באספסוף לא חמוש, אין לאספסוף סיכוי. צבעתי את החול בדמו של הפרחח וזרקנו אותו חזרה לתא. אני מקווה שלא ימות, הוא יהיה החמישי השבוע. הרבה יותר נחמד להתעלל באנשים עד סף מוות מאשר להרוג אותם. המוות הוא שחרור שלא מגיע לחלאות הללו. אפילו לא אנשים.

מה עם יומנה של סולאנה?

יומני היקר, היום פגשתי איזה בחור מסכן בכלא, שנראה קצת מוזר. הוא הסתכל עליי כאילו שאני הדבר הכי יפה שהוא ראה מעולם. אני פשוט לא מבינה את זה. כולו יצור קצר-אוזניים ומכוער, אני מקווה שהוא לא חושב עליי דברים שבעל חושב על אשתו (למרות שכולנו יודעים שאלפים הם פוליגמים מושבעים, אז למי אכפת בעצם?). המממ... מצד שני, אולי אני אוכל לאכול אותו לארוחת ערב באחד הימים. הוא נראה מזון משובח, ואף אחד לא יחשוד בי, כי כולם מאמינים שהאלפים הם צמחונים אדוקים ובלה-בלה-בלה. ואולי הם כן, אבל אני בכלל ליץ' מסתורי ובלילות אני הופכת לחרגול ענק מעופף וטורפת ג'מאלים. סולאנה.

DDN

New member
בני האדם טרם לימדו את האלפים לכתוב

הם רק ירדו מהעץ. . . . (כן, אני קטנוני, זו ירידה חזרה על משהו שכתבה כאן מישהי ב2003)

Soul Cake Duck

New member
נהדר!

אני בהחלט רושם לעצמי הערות...

למעלה