הבלדה על האבן

webrain

New member
הבלדה על האבן

בתקופה שאין ממנה חזרה השלכתי אבן בלי להסתכל אחורה חיפשתי חיים זוהרים אז המשכתי במסעי ללא מעצורים נגעתי במיליון אבנים והמקום שנטשתי התנערתי לחלוטין מצאתי ים של דמעות ואנשים בדיוק כמוני חיפשו את האבן החזר אותי, אלוהים החזר אותי לנוסטלגיה שלקחת ממני כששלחת אותי הרחק מכאן החזר אותי, אלוהים רק דמעות יכולות לשבור סלע שננטש מאחור בבקשה החזר אותי, אלוהים תחזיר לי את הדמעות שלקחת ממני כששלחת אותי הרחק מכאן בבקשה החזר אותי, אלוהים רק נוסטלגיה יכולה לשבור אדם ולגרום לו לחזור --------------------------------- הערה: אני לא כתבתי את השיר, רק תירגמתי השיר במקור נכתב באלבנית בשם Aida & Frederik Ndoci - Balada e gurit וייצג את אלבניה באירווזיון הקרוב

תרגום יפה

קראתי את התרגום שלך אחרי ששמעתי את השיר ועכשיו לפחות אני יודע על מה הוא! תודה

אהבתי

שיר מאוד יפה. אהבתי ממש את השיר, אבל לא תהיה לו הצלחה מסחררת בארוויזיון. הוא יוכל להגיע למקומות באמצע אבל זכיה לא תהיה לו.ועוד בעיה אחת שהשיר הוא יותר מדי ארוך בשביל הארוויזיון. הוא נמשך 4.35 דקות ואחד הכללים של ארוויזיון זה ששירים מתחרים לא יהיו יותר מ3 דקות אז אני לא יודע... אני ממש אהבתי את המנגינה ואת הקול של הזמר. יש לו קול מרשים מאוד. ומוסיקה סוחפת. מזכיר לי משהו מהעבר... קיצר יפה מאוד

webrain

New member
השיר יקוצר מן הסתם ל3 דקות

לצערי זה שיר שקצת קשה לעיכול משמיעה ראשונה אבל בכל זאת אני מקווה שהוא יהיה ההפתעה של התחרות

יש את השיר עצמו ביוטיוב אולי?

המילים שלו ממש יפות.. אני ממש אוהב לתרגם שירים, אבל אני מתאים את התרגום שיהיה בחרוזים ולפי משקל כדי שיוכלו לשיר אותו.

webrain

New member
יש

http://www.youtube.com/watch?v=kXhtLA_CgUQ אני חייב לציין מראש זה לא שיר שרגילים לו פה בארץ ונורא קשה להתרגל אליו אני נורא מקווה שהוא יצליח בתחרות למרות חוסר ההערכה שיש לשיר נכון להיום

webrain

New member
רומיאו וג`ולייט

סודותיך כל כך סמויים מעיני לכל אחד יש כאלו רק דבר אחד אשאל אנא הגד לי מה שמך נווד הליל, זר יקר כנסי לתוך היכל הסודות של נשמתי אין לי דבר מה להסתיר מעיניך רק דבר אחד לא אומר אנא בקשה לי ממך לא לשאול לשמי עדיין מרגיש את קולך קורא לי אבל לבוא לא אוכל עדיין מבעד מסך הסודות האפל מנסים שנינו עוד לחיות נראה כי דרכינו מסרבות להצטלב האם רק אותה אפלה נצחית היא זו שתאחד אותנו ? עבורך גם טיפת דמי האחרונה אשפוך על הכל אוותר למענך על המציאות שהחשיבה מסרבת להכיר בה לבנו כבר לעולם לא יסלח מרגישה את קולך קורא לי אבל לבוא לא אוכל עדיין מבעד מסך הסודות האפל מנסים שנינו עוד לחיות נראה כי דרכינו מסרבות להצטלב רק אותה אפלה נצחית היא זו שמאחדת אותנו ---------------------------------------------------- מבטיח שזה אחרון במתכונת הזאת
מבוסס על Hele Kõre & Kristjan Kasearu- Romeo & Julia (אסטונית) ועם זאת טיפה שונה ניתן לצפות במקור http://www.youtube.com/watch?v=cXk379SA3y4

מלים עמוקות

כותב השיר הביע את השלכת האבן בצורה מדהימה. המשפט שממנו אפשר ללמוד הרבה לדעתי הוא: רק נוסטלגיה יכולה לשבור אדם ולגרום לו לחזור

למעלה