הבלגה לא מוסרית

nightbird

New member
הבלגה לא מוסרית

שלום אינו מטרה, שלום הוא אמצעי. אמצעי לחיים שקטים, לשגשוג, למצב נורמלי, בו אתה הולך בבוקר לעבודה, בערב לסרט או לקניון, מצב בו דאגותיך הן חינוך הילדים והחור באוזון. כאשר "תהליך שלום" או הבלגה-למניעת-שפיכות-דמים מביאים לעוד ועוד אלימות, ובעיקר לפגיעה קשה בבטחון האישי, כאשר אזרחים נהרגים במסעדות עם ילדיהם, כאשר יום-יום נהגים נורים בכבישים, הופכת ההבלגה - או תקראו לזה איך שתרצו - למצב לא מוסרי, בדיוק כמו מלחמה. במצב זה דווקא אי-היציאה למלחמה היא מעשה בלתי מוסרי. לממשלה אין זכות להשאיר את אזרחיה במצב כזה, בשנים ארוכות של חרדה וחוסר בטחון. מלחמה יכולה להימשך מספר שבועות, אך יש לה התחלה וסוף. בסיומה נוצרת מציאות חדשה (אפילו אם כוחות נאט"ו יחושו לעזרת הפלשתינים, דבר שאני מטיל בו ספק רב כי איש אינו שש לעימות צבאי עם ישראל). במלחמה כזאת אכן ייהרגו אנשים, אך גם כעת נהרגים כל הזמן ואיש אינו רואה את הסוף. שום פתרון מדיני סביר אינו נראה באופק. רק מלחמה שתשנה את המציאות תוביל סוף-סוף להסדר, לשקט, לחיים חדשים.

חייבים מלחמה מיד ...ציפור!

צריך לצאת למלחמה נגד הרשות הפלסטינית ולכבוש חזרה את כל שטחי A. לשם כך יש לעשות את הצעדים המקדימים הבאים: 1. לזרוק את שמעון פרס וחבורת הבוגדים, מהממשלה. 2. להפציץ את סכר אסוואן, כדי שהמצרים יתעסקו בצרות שלהם. 3. להנחית מכת מנע על טהרן. 4. להפציץ את כל קני הטילים הסוריים. 5. לחסל את סדאם חוסיין. 6. להעמיד את הימין הקיצוני בחזית ולדאוג שלא יצליחו לברוח. אני בטוח שבשוך הקרבות אפילו ליברמן לא ייצא מהבית מבלי להסתכן - בסקילה!

nightbird

New member
הציניות שלך מיותרת, ילד ../images/Emo13.gif

למקרה שלא הבחנת בכך, אני אחד האנשים המעטים בפורום הזה שלפחות משתדל להתייחס אליך ברצינות. אז אם אין לך תגובה חכמה או לפחות מעניינת, אנא המשך בנסיונותיך לעצבן אחרים. סלח לי אם לא אפתח איתך התכתשות אישית כאן, כי לי דווקא יש עבודה ואין לי את כל היום להקדיש לכתיבת הודעות.

לא הבנתי אותך...ציפור!

אני מציע הצעה מושלמת שיש בה מסר ברור ולך אין מה לומר על-כך - חוץ מזה שאני רוצה להרגיז?

מי ציני ומי רציני

אותי הצלחתם לבלבל. בכל מקרה לאחר המלחמה האיומה ששניכם חוזים וממליצים בצורה זו או אחר. אם ליברמן ישאר לא ישארו אנשים לסקול אותו.

היזהר בדבריך, מטומטם כפייתי שכמוך.

אחרת תגרום לכך שבסיומה של "המלחמה האיומה" ממנה אתה כל כך משקשק, לא ישאר כאן *אף אחד* לשמור עליך מפני אלה שאתה כל כך חרד לשלומם, אשר ללא כל נקיפות מצפון יסקלו אותך לאות הוקרה על עזרתך...... אני מניח ש*אז* באמת תהיה מבולבל לגמרי ולא תצליח להבין מאיפה כל זה נופל עליך...... בילבול נעים ופורה לך......

לכשתמצא מילים ראויות תזכה לדיון

כרגיל כשאין נימוקים משתמשים בכנויים. אני אכן ירא ממלחמה איומה ואעשה כל מה שביכולתי למנעה, בעודה בעיבה.

nightbird

New member
אני רציני לגמרי, דן

זכותה וחובתה של מדינה לצאת למלחמה כאשר חיי אזרחיה והאינטרסים הבטחוניים והכלכליים שלה נתונים בסכנה. אצלנו הם כבר עברו את שלב הסכנה - אזרחים נרצחים בכל יום, הכלכלה מידרדרת, הבטחון האישי הפך למשהו התלוי בכל אדם לנפשו. ארה"ב תקפה את עירק, ובריטניה יצאה למלחמה נגד ארגנטינה על הרבה פחות מזה, ואיש לא ראה בכך פסול.

זכותה וחובתה של מדינה להקנות שלום

קצה נפשנו ממלחמה חסרת תכלית. מלחמה שנועדה להמשך הכיבוש על תושבים שאינם רוצים בנו עוד. מלחמה לא תביא מזור לבעיה - היא תביא אך ורק לשפיכות דמים. מה יהיה לאחר המלחמה - שיחות להפסקת לוחמה. נתחיל בהן עכשיו ונחסוך את הדם.

resh0

New member
אתה כל הזמן מתחמק מדיון רציני!

אתה מוכיח חוסר רצינות כאשר בכל פעם שאתה נשאל על קביעות מוזרות שלך, אתה פשוט בורח ממתן תשובה. להלן תגובה שלי אל הודעה שלך שנשארה ללא מענה: "החלטה נבונה להפסיק את הכיבוש ולהפסיק לשלוט על עם זר"... אנחנו מזמן כבר לא כובשים!!!! 97% מפלשתינאי יש"ע מצויים תחת שלטון הראשות הפלשתינית!!! אנחנו אכן שולטים על עם זר, שולטים על פלשתינאי ישראל! את הבעיה הזאת יש לפתור באמצעות הטרנספר, כמובן בתנאים הוגנים. אל תשנה את חוקי הטבע!!! בעניינים מדיניים אין נדיבים בקרב החזקים! ארה"ב ממש נדיבה כלפי המכסיקאים באדמות קליפורניה הכבושות. ספרד ממש נדיבה כלפי הבאסקים, הקטלונים והאנדלוסים המבקשים עצמאות. רוסיה מאוד נדיבה כלפי הצ´צנים. אנגליה מאוד נדיבה כלפי הארגנטינים... הטורכים נדיבים כלפי הכורדים... רק במוחם של השמאל המדיני הישראלי ישנו איזה עיוות שגורם להם לחשוב "שלא כדרך הטבע"...אם אתם אוהבים שנוהגים בכם כך, זכותם! אנחנו וכך רוב מדינות העולם, לא אוהבים. עפ"י איזה קריטריונים קבעת "גבולותינו הראויים"??? (גבולות 67 ) ואם אין לך קריטריונים, תוסיף כבוד לעצמך אם לא תשתמש במושגים נלוזים מסוג זה. לא מכובד שלא לדעת על מה אתה מדבר. האם לא נגמלת עדיין מתשדירי הבחירות של אהוד ברק??? על המלחמה הכוללת הנוראה שתבוא עלינו... תשמע את מובארכ: "איזו מלחמה? אין מלחמה!!!!" הפלשתינים הם הפארונקל של המזה"ת שמהווים מטרד היכן שרק הם נמצאים. למדינות ערב אין אינטרס לצאת למלחמה כנגד ישראל, בטח שלא להסתכן למען הפארונקל הפלסטיני... צא מזה! תפסיק עם השטויות. כולם מעוניינים בהסדר!!! אבל, לאחר 8 שנים שבהן שוב ושוב משתכנעים אנו שאין על מה ואין עם מי לדבר, מה הטעם????? לא רק זה, בכל פעם שארגוני הטרור הקיצוניים רק "מריחים" שיחות מדיניות, מייד מגיע מקבץ צפוף של פיגועים... ישראל בלעה הרבה צפרדעים (כולל התחיבות עתידית להקפאת התנחלויות) וקיבלה את דו"ח מיצ´ל ומסמך טאנט. הפלשתינים כאילו שקיבלו את זה גם... שים לב לנכתב בדו"ח טאנט: השלב הראשון: "הפסקת אש וההסתה הפלשתינית ללא תנאים", ללא תנאים! ללא תנאים!! ללא תנאים!!!! כלומר: עראפת כבר הסכים להפסיק את האש, אבל הוא כבר חזר בו!!! הרי הוא לא מפסיק. אז מה הטעם להגיע עימו לאיזהשהוא הסכם אחר??? הרי יחזור בו גם מההסכם הזה...אז עוד קוקטייל? עוד עיתונות? והמחיר???? בום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פקח את עיניך והבן את העובדה הפשוטה: עוד לא בשלו התנאים בשטח כדי להגיע להסדר כלשהוא!!!! יש להביא לשינוי בתנאי השטח ורק אח"כ לחזור לשיחות אם נבין שיש טעם. בנתיים עלינו להכות בעראפת ללא הרף עד שיחליט: האם הוא נלחם כנגד הטרור, או שמעדיף הוא להלחם כנגד ישראל. כל עוד שלא החליט ולא עשה פעילות שטח שתוכיח שהוא החליט, אין טעם לכל השיחות הללו.

יש לי סבלנות לחזור ולהסביר להבנתך

1. כל עוד לפלסטינאים אין מדינה ריבונית בעלת רצף טריטוריאלי, כל עוד אנחנו מגבילים את תנועתם (בצדק או שלא בצדק), כל עוד אנו מפקחים על כל יוצא וכל בא, כל עוד אנחנו יושבים על אדמותיהם (אפילו אלו שפורמלית מוגדרים כאדמות מדינת ירדן), כל עוד חייהם תלויים ברצוננו הטוב - אנחנו הכובשים, השולטים על עם זר. 2. הפלסטינאים אזרחי ישראל אינם נשלטית על ידינו - הם מופלים לרעה על ידינו. הגיע הזמן שנקרבם, שניתן להם את זכויותיהם, שנקבל מהם את חובותיהם ונשתפם בממסד השלטוני של המדינה. הם חייבים להפוך לגשר בינינו לבין אחיהם הפלסטינאים ומדינות ערב, בדומה ליהודים ברחבי העולם ויחסם למדינת האם ולמדינת ישראל. רק בשוויון רק ללא הפליה ניתן יהיה להגיע לכך. 3. ההשואות שלך ליחסים בין מדינות אינן דומות למצב הקיים באזורנו. האם אתה רוצה להמשיך במהלכי ההרג וההרס הדו צדדי של הבסקים, הצצנים או הכורדים ? אני לא !!! האמריקאים אינם מתערבים בנעשה במדינת מקסיקו. ההיפך הוא הנכון - הם נונים למקסיקו יתרונות כלכליים רבים ומגינים עליה בפני התפשטות הקומוניזם. אתה מתייחס על ההשתלטות על קליפורניה - זה זהה בדיוק להשתלטותנו בעקבות מלחמת השחרור על כל היישובים הערביים בתחום גבולות 1967. אפילו שהחלטת האו"מ להקמת המדינה לא כללה שטחים אלו. אפילו אני אינני מגדיר ככיבוש את תוצאת המלחמה ההיא, שבפירוש נכפתה עלינו במטרה שלא לאפשר הקמת מדינתנו. גבולות 1967 נקבעו בהסכמה במו"מ והוכרו בצורה זו או אחרת ע"י אומות העולם. 4.נכון להיות ,כל עוד אין עליה מסיבית ( של מליוני יהודים), הגבולות היחידים המאפשרים שימורו של רוב יהודי לדורות הם גבולות 1967 ( בתקונים מסוימים). מעבר לגבולות אלו על פי דעת הפסימיים האוכלוסיה הערבית תשווה ליהודית בעוד 20 שנה ועל פי דעת האופטימיים בעוד 50. הקריטריון שלי לגבולות הוא: שיהיו מוכרים ומוסכמים, שיבטיחו רוב יהודי (לא נכנס כאן לויכוח מיהו יהודי) לדורות ושיהיו ברי הגנה. 5. הצדק עמך שהמלחמה לא תפרוץ על מנת להגן על הפלסטינאים. המלחמה עלולה לפרוץ על מנת להגן על קודשי דת האיסלם. אם לא נשכיל לאפשר למוסלמים ( כמו לשאר הדתות), לעבוד את אלוהיהם כדרכם, ללא כל מגבלות עלולה לפרוץ מלחמת דת, שאת קיצה מי ישורנה. אם כתוצאה מקבוצות שוליים שלנו, יפגעו קדשי האיסלם - דבר לא ימנע מלחמה נוראה. 6.לאחר 8 שנים של טעויות מצד הפלסטינאים ולא פחות טעויות מצידנו הגענו לאן שהגענו. גם ברק תעתע בפלסטינאים דיבר דיבר ולא נתן מאום. בחוכמתו כי רבה הוליך אותם לסרבנות ולדרישות שאינן קבילות וכך יכול היה ב"מצפון נקי" לסגור בפניהם את הדלת. 7. רק התערבות בינלאומית, רק קבלתם ויישומם של דו"חות מיטשל וטנט עשויים להביא את השקט והשלווה. אני מסכים שיש קודם להפסיק את האש - גם לצורך זה חייבים להידבר. יחד עם זאת הדרישה שלא יירה כל כדור מוגזמת מעיקרה: א. אף אחד לא יכול להבטיח זאת ולקיים; ב. זה נותן נשק יעיל לשוללי ההסכם - תמיד ימצא משהו המעונין לטרפד את ההסדר (משלהם ויכול להיות גם משלנו), שירום לפרובוקציה. הדרישה חייבת להיות בראש וראשונה הפסקת ההסתה בתקשורת ובבתי הספר ומאמץ עילאי לכליאת המחבלים ולסיכול פעילותם תוך כדי שיתוף פעולה מודיעיני מירבי. 8. הצעתך להמשיך להכות להמשיך בהקזת דם שני הצדדים עד שיבינו - חבל על הזמן ועוד יותר על הדם. מה שניתן כיום יבוצע מחר ואולי בתנאים עדיפים פחות

resh0

New member
כובשים היא תופעה טבעית.

1. כל מ"ר על-פני כדה"א הינו שטח כבוש. מישהוא שכבש ממישהו שכבש ממישהו... עקב מלחמות על טריטוריה, שגם הן חלק מתופעה טבעית, תמיד נשארו וגם ישארו עמים ללא רצף טריטוריילי כאשר לא מין הנמנע שלא ישארו כריבונים על שטחם. מכאן, שאין דין ולעולם גם לא יהיה דין מוסכם בנוגע לעתידם של שטחים כבושים. בקיצור: עשיית "צדק" עם האחד, בהחלט מהווה "קיפוח" של האחר. אין ולא יהיו לעולם קריטריונים מוסכמים לקביעת זכות על ריבונות על שטח ספציפי, כך שמוטב שתמנע מלהגיד "אדמות פלשתיניות", או "אדמות ירדניות", אפילו לא "אדמות ישראליות"!!! מאז ומעולם הפאקטור היחיד שעל-פיו ניתן לקבוע זכות לריבונות, זהו כח הזרוע. גם ארצות ערב מודעות לעובדה הזאת ובבקשה אל תשנה סדרי עולם. בטח שלא תטען כי כיבוש שבוצע לפני 67 הוא כיבוש "כשר" ולעומתו כיבוש שבוצע אחרי 67 , הוא כיבוש אסור... 2. פלשתינאי ישראל הם פלשתינים ומקומם בראשות הפלשתינית!!! אילו זכויות מקבלים הפלשתינים בכל תפוצתם הענפה במדינות ערב??? מדוע שיקבלו אצלנו? הרי אנו שואפים להפרד מהם! לא יעלה על הדעת שתנתן לפלשתינים הזכות להקים מדינה ובמקביל לטרינספורם של ישראלים/יהודים, לא יהיה טרנספר מקביל של פלשתינים/ערבים. שאיפותיך להטמעת פלשתינאי ישראל בישראל, מהווה נדבך חשוב בתכנית השלבים של חיסולה של ישראל בשלבים ואינני רוצה להיות שותף ולקחת בה חלק. 3. גם הספרדים לא רוצים עימותים אלימים עם הבאסקים, למרות זאת אין הם מוכנים לאפשר לבאסקים עצמאות. והאנגלים גם לא מעוניינים, למרות זאת הם לא ויתרו על איי פוקלנד העשירים בנפט. אתן לך עוד עשרות דוגמאות! אין מדינה בעולם שתוותר מאדמותיה! המקסימום שתסכמנה יהיה מתן אוטונומיה בה העם שטוען כנכבש יוכל לנהל את חייו, פרט לתחום הבטחוני ושליטה על משאבי הקרקע. ואכן אוטונומיה הוא הפתרון המקובל לפתרונם של סיכסוכים טריטורייליים. 4. כנראה שאינך מכיר את יש"ע. במצב הטריטוריילי דהיום, 97% מפלשתינאי יש"ע נשלטים תחת הראשות הפלשתינית!!! כלומר: השארת המצב בעינו לא תגרום לנו לבעיה דמוגרפית, במיוחד לנוכח העובדה כי ישראל תצטרך במוקדם ובמאוחר לטרנספר את פלשתינאי ישראל. קו 67 הוא קו הפסקת אש בלבד!!! אין קשר בין קו הפסקת אש לבין זכות על ריבונות. ואולי על-פי אותו הדין זכותנו לריבונות על כל סיני, עד לתעלה? אם זה לא הגיוני, אז גם לא השני. תצא מזה! אין לקווי 67 שום משמעות בשום מו"ם עתידי!!!! ישראל תוכל להתפשר ולמסור חלק מאדמותיה בתמורה להפרדה פיזית טוטאלית הכוללת את פלשתינאי ישראל. 5. ישראל לעולם לא תמנע מכל אזרח שיחפוץ לקיים את פולחנו, נהפוך הוא! ישראל מונעת מישראלים/יהודים מלקיים את פולחנם עפ"י דרכם (נאמני הר הבית). אכן הגיע הזמן שתתאפשר חופש דת מוחלטת, כאשר אחד שיפריע לפולחנו של השני, ייפגע בעצמו. אכן ממשלת ישראל תדע בעתיד כיצד להביא למצב בו יהיה חופש דת ופולחן, בכפוף להסדרים בטחוניים. הפלשתינים פגעו בקדשי ישראל (קבר יוסף), נו מה? פרצה מלחמה???? כועסים מעט ומבליגים. לא ניתן להגן על קדשי דת באמצעות מלחמה! זה יהרוס הרבה יותר מהסיבה שבגללה פרצה. צא מזה! לא תהיה מלחמה כוללת בשום תנאי. 6. ישראל לא עשתה שום טעויות מול הפלשתינית, פרט לטעות הראשונית שמהווה את התפיסה המעוותת כי טרוריסט יחסל טרוריסטים. ויתורים מובילים לשלום. זה נגמר!!! שכח מזה! העם בעט באידיאולוגיה הזאת בכל כוחו!!! די. לא יהיו עוד וויתורים אלא בתמורה להסכם קבע המבוסס על הפרדה פיזית מלאה. לעולם לא תמצאנה 61 אצבעות בכנסת שתורמנה בעד וויתורים מפליגים ולעולם בתנאים הנוכחחים לא יסתפקו הפלשתינים בפחות מ- הכל. 7. ישראל והפלשתינים קיבלו את דוחות מיטשל וטאנט וישראל עדיין ממתינה שעראפת יאות לבצע את חלקו במה שכבר הסכים. השלב הראשון: "הפסקת אש והסתה פלשתינית ללא תנאים". ללא תנאים!!!!!!!! כאשר עראפת לא מפסיק את האש ללא תנאים כפי שהסכים בקבלתו את דו"ח מיטשל (שהגיע לעולם עקב בקשתו הוא), הוא בעצם מפר (שוב) הסכם!!! מה הטעם בהידברות עם אחד כזה שאתה מגיע עימו להסכם ואח"כ באופן שיטתי הוא מפר אותו? כדי להפסיק את האש אפשר להידבר גם בטלפון..."הלו! תפסיק בבקשה את האש". הרי עפ"י דו"ח מיטשל עראפת לא צריך לקבל שום תמורה בעד הסכמתו להפסיק את האש. אפשר להפסיק את האש אם רק רוצים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מצידי, שיקח עראפת את הנשק שקיבל מאיתנו וייחסל אחד אחד כל פעיל חמאס. זוכר מה אמר רבין כאשר הסכים לתת לעראפת נשק "בלי בג"ץ ובלי בצלם...". הפסקת הירי על גילו מוכיחה כי באמצעות מאמץ כן, ניתן להפסיק את האש. באשר ל"שוללי ההסכם": היום רובנו ב 2 הצדדים שוללים הסכם!!!!! הרי מה הטעם בהסכם שיופר כמו כל קודמיו? ומישהו מאמין כי נתפתה לשלם בעבור הסכם שכזה...רק מוח מעוות יכול להגיד כן להסכם, כאשר ברור כי ההסכם ישאר "רק" הסכם". הבעיה העיקרית היא תנאי השטח!!!! עד שתנאי השטח לא ישתנו, אין טעם להסכם! עלינו להמתין למותו/חיסולו/ניטרולו של עראפת, להמתין לתוצאות של קרבות הדמים על ירושת משרת הראיס, נבחן את תנאי השטח החדשים ונקבל החלטות בהתאם. בנתיים עלינו לדאוג לבעיות הדמוגרפיות מבפנים ולשקוד על תכנית לטרינספורם של פלשתינאי ישראל אל תחום הרשות הפלשתינית בהסכמה (רצוי), או שלא בהסכמה. דווקא האמריקאים לימדו אותנו כי התקפה חריפה בעורף האויב יש בה כדי להפסיק מלחמה, להפסיק את תופעת המתאבדים (קאמיקאזות), לחסוך בחיי אדם (בחישוב כללי) ובסופו של דבר להביא גם שלום!!!!!!!! אני מעדיף ללמוד מאלו שהצליחו! ואתה?

רלוונטי

New member
אינטגרציה ומיד!

מכוון שאוהב אתה דוגמאות מארהב (שהצליחה לתענתך) אינטגרציה מוחלטת של בתי הספר לבנים ושחורים (שנעקפה בכוח ונגד רצונם של 68 אחוז מהעם)ולא טרנספר היה אחד מהמובילים שבהחלטות שהביאו אותם להצלחה אליה אתה מדבר. לגבי כל השאר מזמן לא נתקלתי בכל כך הרבה שטויות המוצגות בתור עובדות!

resh0

New member
פרט, הסבר ונמק.

ארה"ב היא המדינה שביצעה את הטיהור האתני ואת הטרנספרים הגדולים בהסטוריה!!!! אבל... הם לא היו ערבים, הם היו "סתם" אינדיינים. זה לא נחשב אצל השמאלני "הנאור"... שטויות? גם השיכור אומר: "אני בשליטה".... אילו היית קורא את הודעותי כאשר אתה פיכח, וודאי היית נוכח לדעת שלעולם לא אגיד כאלו מילים על אחד שאני מתייחס להודעתו. או שהייתי מסביר מדוע לדעתי ה"עובדות" אותן הוא מציג הן שגויות, או שלא הייתי מתייחס כלל. אם אתה רוצה להגיב על הודעותי, עשה זאת בצורה מכובדת. אם לא, אעדיף שלא תגיב. תן למכובדים יותר לעשות את המלאכה במקומך.

nightbird

New member
דן, אין הבדל עקרוני

בין מה שאתה אומר למה שאני אומר. אני רוצה שלום בדיוק כמוך, והייתי שמח אילו המשא ומתן אכן היה מוביל לשלום או למשהו שלפחות נראה כמו שלום. לצערי זה לא המצב וכל הדרכים הריאליות בכיוון זה כבר מוצו. הפרטנר למשא ומתן אינו בשל מבחינת המנטליות הלאומית שלו. אין טעם להיאחז במשהו שנכשל ולגרום עוד ועוד נזק והרג, כפי שקורה עכשיו. אני יודע שזה יישמע לך כמו משפט מהספר "1984", אבל לפעמים זה נכון שרק מלחמה מובילה לשלום, פשוט כי היא משנה את המציאות בשטח ויוצרת תנאים אחרים. יש דוגמאות רבות בהיסטוריה - ארה"ב יצאה למלחמה בגרמניה, הכריעה אותה והביאה לשלום באירופה. מצרים יצאה למלחמה בישראל ב-73, ואף שהובסה מבחינה צבאית הביאה לזעזוע ולתהליך מדיני שבסופו קיבלה את סיני. כרגע אנחנו במבוי סתום. כל מה שניסינו מבחינה מדינית נכשל. אין לנו ענין לשלוט על עם אחר, אני מסכים איתך שזה מיותר ומזיק, אך גם אם נבצע עכשיו בריחה חד-צדדית כפי שמציעים ההיסטרים, ימשיכו הפלשתינים להעלות דרישות ולמצוא תירוצים להתקפות ולאלימות. כואב לומר, אך רק מלחמה תשנה עכשיו את המציאות התקועה הזאת.

מלחמה כברירת מחדל אחרונה

חבל מאוד שהתסריט מוביל למלחמה, מאחר והצד האחד עדין אינו מבין את דרישותיו של האחר ואינו מוכן בשום פנים ואופן להתפשר. אחרי המלחמה, אחרי הקזת דם חפים מפשע, נגיע שוב לשולחן הדיונים ואולי בעמדה נחותה יותר. למעט שלילה מוחלטת של זכות השיבה, שקבלתה תביא כליה על מדינת ישראל, ניתן לותר בתחומים רבים. בנושא הגבולות, ההתנחלויות, מתן רצף טריטוריאלי, מתן שליטה בינלאומית על המקומות הקדושים ופיקוח בינלאומי ("עם שניים") על גבולות ההפרדה. חובה עלינו לעשות הכל, שאם תכפה עלינו מלחמה, נדע שלא יכולנו למנוע אותה

gallb

New member
לדעתי אתה מופרע נפשי !!!

לדעתי אתה מופרע נפשית!!! אם יש לך ילדים אולי תשלח אותם לכבוש את השטחים הכבושים כבר !!! לא מתו מספיק ילדים צעירים ולא הוקרבו מספיק קורבנות בדרך הטיפשית והמפלצתית שלך!!! אנשים כמוך רק גורמים למצב להיות יותר ויותר גרוע... ובגלל אנשים כמוך אני מחפשת דרך לברוח מהמדינה הזאת ולהציל את חיי שלושת בניי שלא יגדלו בחברה מעוותת כמותך!!!

שרוף

New member
אז אם התכוונת לכבוש

הוא לא מופרע הוא האמא של ההפרעה הנפשית . אבל בואי נעזוב את המופרעים נפשית ונחזור אליך. אני אישית מאמין שאת בטוח תעזבי את המדינה.אין לי אפילו צל קטן של ספק. רק שזה לא בגלל מופרעים כמוני או בגלל השטחים שכבר מזמן אינם כבושים. זה בגלל שאין לך אמונה ושורשים והפחד שלך מפני מוות במדינה האוכלת יושביה הזאת הוא חזק. זכותך לעזוב אבל אל תפילי את התיק על אחרים קחי אחריות ותתמודדי עם המציאות שלך עצמך.

resh0

New member
והוא לא ה"מופרע" היחיד! תשמעי:

גם אני מופרע נפשית!!! יש לי ילדים, נראה לך שאשלח אותם להיות שוטרים?? ממש רעיון מפלצתי! לא מתו מספיק ילדים צעירים במלחמה כנגד הפשע??? אנשים שחושבים שצריכה להיות משטרה רק גורמים למצב להיות גרוע יותר... בגלל אנשים כאלו אני מחפש דרך לברוח מהמדינה הזאת ולהציל את חיי ילדי שלא יגדלו במדינה מעוותת בא נלחמים בפשע, אלא שיגדלו במדינה מתוקנת בא הפשע הוא השלטון!!!! בבקשה, רחמי על הילדים שלך! הם זקוקים לחינוך ראוי יותר.

למעלה