הבי-פולק-רוק???

zamibc

New member
הבי-פולק-רוק???

מישהו יכול להמליץ לי על אלבומים של פולק-רוק או פרוג-פולק בעלי נגיעה ברורה של רוק כבד?? או פשוט יצירות פולק-רוק דרמתיות. מה זה כבד? אם ניקח סולם דמיוני של מידת "כבדות" שבו פיירפורט (לצורך העניין) הם 0, גת'רו עם THICK ו-אקוהלנג (נראה לי שזו הדרך המתאימה לכתוב בעברית) הם 5 והסגנון הנבזה של המטאל הוא 10. אז אני מחפש אלבומים או להקות שייצרו מוזיקה בדרגות 4-7 בערך (הרף העליון של "הכבדות" או "הרועשות" אצלי נמצא טיפה מעל הקרימזון המוקדמים). מה זה דרמתי פה אני אסביר הרבה פחות אני רק אתן דוגמא ליצירה שהיא הסמל של היצירות הדרמתיות אצלי (וכל מי ששמע יבין): הסימפוניה ה-9 של דבוז'אק (מהעולם החדש). אני באמת אודה על כל הצעה!

Ayreon

באלבום The Human Equation יש כמה קטעים שמשלבים בין גיטרה אקוסטית, חליל ופאוור קורדס עם דיסטורשן.

zamibc

New member
רועש לי..../images/Emo124.gif../images/Emo10.gif

יש משהו שהוא לא מטאל??? שוב אני חוזר המוקדמם של קרימזון זה ממש הגבול העליון אצלי. בכל מקרה תודה.

giloni

New member
יש לי משהו בשבילך

להקה חדשה. זכיתי לראותם בהופעה בלונדון לפני כשנה ומחצה. אסיד-פולק עם רעש, לפעמים שקט, ובקיצור - משהו שאני מחכה לשמוע תגובות ישראליות עליו וטרם שמעתי. הנה יש לך הזדמנות: Circulus יקי

RedCherry

New member
יצא להם אלבום?

כי אני שמעתי את חלק מהדגימות וממש נהנתי...

RedCherry

New member
לא הבנתי איפה

אני יכול להשיג את האלבום, יש לך מושג אולי? תודה מראש.

giloni

New member
לא הולך

כנס שוב לאתר, רד עד למטה ולחץ על הקישור שבמלה Here מקווה שתצליח יקי

nazgulheir

New member
מה עם Gryphon?

ב-Red Queen to Gryphon Three יש הרבה קטעים עוצמתיים ודרמתיים

RedCherry

New member
כן, אבל צריך ללכת די רחוק

כדי לקרוא להם כבדים. וגם הקטעים הדרמטיים הם לא מפחידים או כבדים הם עדיין די חמודים (תתקן ואתי עם אני טועה, פשוט לא שמעתי את הדיסק הזה כבר המון זמן).

nazgulheir

New member
אתה לא טועה

הבחור ביקש המלצה בסולם של 4-7 כאשר את יתרו של אקוולאנג ות'יק אז א בריק הוא מגדיר כ-5. המלצתי לו על גריפון, שהייתי שם אותם באיזור ה-3.

zamibc

New member
תנו לי כבר משהו שאני לא מכיר...../images/Emo8.gif

את כל המפורסמים אני מכיר... חוצמזה שרד קויין... הוא אלבום נהדר ואחד מהאהובים עליי. אבל ממש ממש לא כבד... בכל מקרה תודה ואם יש המלצות נוספות אני יותר מאשמח לקבלם...

giloni

New member
אציע לך משהו בדרגה 4 בסולם ריכטר

אני מניח ששמעת על Steeleye Span ובכן, אל תצפה למוסיקה מורכבת מדי, אבל אתה בהחלט יכול לצפות לשימוש בגיטארות עם דיסטרשן ובבאס עוצמתי. אם להמליץ על משהו, הרי זה האלבום Parcel of Rogues שיצא ב 1972. אין באלבום הזה תופים, כך שהבאס משמש לצורך העניין כיחידת קצב לכל דבר. הבסיסט - ריק קאמפ, הוא לדעתי אחד מנגני הבאס המוכשרים בסצינת הפולק (וגם בפרוג - תיכף תראה). האלבום הבא שלהם די דומה Bellow the salt ובעיני הטוב שבאלבומיהם. גם שם תשמע גיטרה בדיסטורשן, באס חזק ושירה נהדרת של הסולנית מדי פריור. האלבום הבא שלהם, Now we are six הופק על-ידי לא אחר מאשר איאן אנדרסון, והשפעתו ניכרת בהחלט בצליל של האלבום. יותר רוקי, יותר קצבי - מה גם שעכשיו כבר יש ללהקה מתופף במשרה מלאה, ולא סתם מתופף אלא בחור בשם Nigel Pegrum שמוביל אותי להמלצה הבאה, והאחרונה להפעם: ניג'ל פגרום היה חבר בלהקת Gnidrolog שניגנה פרוג-רוק אפלולי ומיוחד מאד, עם גוונים פולקיים. אם שמעת את Comus הרי שנידרולוג יותר נגישים. אם שמעת את ג'ת'רו, הרי שנידרולוג יותר תוקפניים בצליל שלהם. אני חושב שתאהב את המוסיקה שלהם. הם הוציאו שני אלבומי אולפן In Spite of Harry's Toenail ולאחר מכן Lady Lake. למזלנו, שני האלבומים יצאו באריזה אחת לאחרונה והם נמכרים במחיר חביב בהחלט ב"קצת אחרת". הם הוציאו גם אלבום הופעה אחד, פחות מוצלח, והתפרקו. מדובר בהרכב שלא עשה שימוש בקלידים, כיאה ללהקת פולק-רוק טיפוסית, אבל יש להם כלי נשיפה וגיטרות אקוסטיות וחשמליות עם דיסטורשן כמו שתאהב - מיוחד ויפהפה. בשנת 2000 התאומים היהודים לבית גולדרינג, מנהיגי הלהקה, החליטו לחדש את ימיהם, החזירו את ניג'ל פגרום וצירפו את חברו לסטילאיי ספאן, הבסיסט ריק קאמפ (הנה הקשר לפרוג) והוציאו אלבום בשם Gnosis שרק לפני יומיים זכיתי לשמוע אותו בפעם הראשונה, ולמרות הביקורות הצוננות שהוא קיבל, אני מאד מאד נהנתי ממנו. אז הנה קיבלת כמה שלבים בסולם ריכטר של הפולק האגרסיבי (יחסית, כמובן). צא לדרך ותהנה יקי

zamibc

New member
סוף סוף...

תודה על ההמלצות, אני אשמע את האלבומים של נידרולוג האלה.. אגב את סטילאיי אני מכיר טוב ויש לי די הרבה אלבומים שלהם גם על ויניל וגם בדיסקים. ובנוסף לכל זה ולמען הסר ספק מלבך אני בהחלט מסתפק גם בפולק "רגיל" ו-"רגוע". סתם עניין אותי עם יש להקות ששילבו רוק כבד ופולק. אהה. אני גם חוזר ואומר תודה על ההמלצה על circulus שאמנם לא הסתיימה ההורדה אבל לפי 4 הדגימות שיש שם אני יכול להגיד שבדיוק קלעת לטעמי ואניממש נהניתי, צריך עוד לשמוע את האלבום כולו כה פעמים אבל אני מניח שאני אקנה, האפשר להשיג בארץ? או רק להזמין מחול?.. שוב תודה..

למעלה