הבית החדש...

הבית החדש...

ובכן רכשתי היום טרריום 30X30X30 של EXO-TERRA ,זה השני כבר. את הראשון רכשתי לפני חודש בערך ,אחד לכרכן ואחד לקינג (שניהם בני כמה חודשים) . אני ממש מרוצה מהם ,לדעתי עדיפים בהרבה מהרגילים עם דלתות ההזזה והרשתות מתכת .כאן הדלתות נפתחות החוצה ,עם נעילה . כמו כן מלמטה יש סף מסביב שמגביה את התחתית כך נוח לשים כבל חימום מבחוץ .אגב בראשון הדבקתי כבל חימום למטה ובחדש קניתי מעין מדבקה של אותה חברה ,מוצר שנקרא HIT WAVE ,שהוא בעצם מדבקה בקוטר של חצי טרריום עם סלילי חימום שטוחים ,זה נראה לי נוח מאוד ,כמובן שבדקתי את נושא הטמפרטורה ובינתיים הכל נראה לי תקין ,קצת מפריע לי שזה תופס כמחצית מהקרקעית אך יש מספיק גובה לטרריום ולכן פיזרתי גזעים שטוחים שמשמשים גם כמסתור תחתון וגם כהגבהה לאזור קריר יותר . בהנחה שאני מאכיל בקצב טוב (לא מפטם בכוח כמובן) לכמה זמן או עד לאיזה גדלים שיגיעו הכרכן והקינג ,הטרריומים יספיקו ? אני ניחשתי שלשנתיים בשקט , מה דעתכם ?

על הדרך -הנה החברים הוותיקים

אקווריום 1.20X40X60 ציקלידים מלאווים בעיקר ,גם סקאטפגוסים וכדומה ,בעבר היו גם שני צלופחי אש בתוך מסתור אך שניהם מתו
לצערי . את הרהיט אני עיצבתי אצל נגר ,הוא מאוד מרשים בשל גובהו (1 מטר) ,כולל את המכסה העליון .

naja

New member
לדעתי הטרריומים יספיקו לשנה וקצת.

קינגים וכרכנים שמואכלים באופן סדיר וללא תרדמת חורף, עשויים להגיע בתוך שנה לאורך של 60-80 ס"מ. טרריום של 30 ס"מ יספיק להם בערך עד אשר הם יגיעו לגודל הזה. אני ממליץ לכל מי שמגדל נחשים צעירים, בשנה-שנתיים הראשונות לגדל אותם בטרריומים מפלסטיק, הכי זולים שאפשר. חבל להשקיע כסף בטרריום שיכיל את הנחש לתקופה קצרה.

באופן כללי אני מסכים איתך ,אבל...

יש אילוצים ; אין לי איפה להחביא אותם ובמקום שהם יושבים פלסטיקים לא יראו טוב ולא יהיו נוחים לשימוש (המיקום על מדף די גבוה ) . למדתי שקל מאוד למכור טרריום כזה או אחר דרך הלוחות באתרים שונים ואני משוכנע שבבוא העת ,אוכל למכור אותם במחיר טוב, ההפרש למה שקניתי שווה לדעתי ,בתור השקעה . מלבד זאת יש לי אפשרות להזדכות עליהם בחנות ,בלא הרבה פחות ולשדרג לגדולים יותר (בעתיד כשיהיו בייבים אני יוכל לעשות עסקים מעניינים עם ציוד
.

nevs

New member
נראה מצויין..

נראה ממש יפה, ואני בטוח שאפשר להעביר כמה שעות טובות בצפייה שתי הילדונים כאשר הם פעילים אה?! חחח אשמח לראות תמונות ממוקדות וקרובות יותר לש הקלי סטרייפ שלך, ממה שאני זוכר הוא פרט מדהים. תודה נבו

בכיף אפילו ../images/Emo9.gif

תודה ,אכן לא משעמם אף פעם- כרכן אפור (ערס למדי)פעיל בטירוף וחזיר אמיתי והקינג שהוא משלושת הנחשים שלי וכל זעמן אחר שפגשתי-הנוח ביותר שיש ! פשוט חבר אמיתי ,הוא לעולם לא יורד לי מהיד ,רק כשאני מוריד אותו בכוח ותמיד עולה לי לידיים מיד כשאני תופס אותו ,גם אם לפעמים נראה שהוא קצת לחוץ בהתחלה ,לעולם הוא לא השתין עלי (מה שכל קינג/מילק בייבי שהיו לי עשו לא פעם) ,פשוט נחש מדהים באופיו (וכמובן ביופיו).

etay983

New member
צר לי לפגוע אולי בתחושת האידיליה

שעולה מתיאור מערכת היחסים שלך ושל הנחש, אך ההגדרה "חבר אמיתי" ושאר התיאורים מתארות, אני חושש ,יותר משאת המציאות, את המתרחש בתוך ראשך. הנחש לא רואה אותך כ"חבר" מיותר לציין, ואני בספק רב אם הסיבות שגורמות לו להיות כל כך נינוח כפי שעולה מתאורך אכן נובעות מסיבה גבוהה יותר חוץ מההסבר שהנחש פשוט נינוח יחסית ואינו מפחד ממך במיוחד. כמו כן מיותר לציין שאין קשר של אינטרקציה בין הנחש לבינך, ולתאר את העניינים כמו שתיארת אותם זה אולי יפה מאד מנחם ומספק אך זהו אינו תיאור מהימן של המציאות.

זאת לא המציאות שהתכוונתי להעביר

אם לא הובנתי כראוי ,הרי חידוד של העובדות :ברור שמבחינת הנחש זה לא אני אישית ,ידוע שנחשים לא נקשרים לבני אדם ובטח לא אישית (תיכף תספר לי שהוא מתנשל פעם בשבועיים...) אני, רואה בו"חבר אמיתי" (צורת ביטוי) משום שהוא כל כך נינוח יחסית ,כפי שהגדרת . מהיכרות עם כמה נחשים מסוגו/דומים לו ,הוא הכי נינוח והכי רגוע שפגשתי (וברור שיש הבדלי אופי בין פרט לפרט) וזה מתבטא בעיקר בהתנהגותו על הידיים....ברצוני גם להבהיר שהוא מעולם לא אמר לי,או רמז, בצורה כזאת או אחרת, שהוא רואה בי חבר . וכשאני יוצא לבלות אני לא לוקח אותו איתי....הא וגם שכחתי ,אני לא מספר לו סודות ....קפיש ? גם אם מחליטים להגיב רק כדי להגיב ולהיות קיימים ,יש להבין קודם את הדברים הנאמרים -לאשורם ואז אם יש משהו אבסורדי אז מילא .....

hot chilly

New member
איזה כיף לך...

הנחש שלי (פיתון בורמזי כמעט בן שנה) כל הזמן בורח כשתופסים אותו, או נושף ומתנפח בעצבים, וגם כשהוא כבר רגוע יחסית ומזדחל לו על היד, מדיי פעם הוא נושף בהרתעה, כדי שאני אבין מי הבוס... יש לו אופי פוזאיסטי חבל על הזמן...אבל בגלל זה אני אוהבת אותו. נחש עם בייצים!

יכול גם לך להיות כיף...

אם תגדלי זעמן כלשהוא, או פיתון מתכדר ,או אפילו בואה . אני מקווה בשבילך שהוא ירגע ,כי כשהוא יגדל (והוא יגדל
) זה יכול להיות לא נעים בכלל . אגב זה האלבינו שראינו בתמונות לפני כחודש ? נחש יפהפה עד כמה שזכור לי.

hot chilly

New member
כן! חשי!

אני לא מבינה למה הוא קריזיונר לפעמים, הנורה שלו מכוסה במכסה פלסטיק שחור שכמעט לא מבצבץ ממנו אור, ויש לו היכן להסתתר.... ממפפפפ
סתם מאנייק כמו כל הגברים

כל הגברים שפגשת....../images/Emo8.gif

בכל אופן נראה לי שפשוט לא צריך לוותר ולהשתדל להחזיק אותו בידיים כמה שיותר פעמים ,כדי שיהיה נינוח ככל האפשר . אם זה לא יעזור והוא ימשיך להיות כך גם בעתיד, לדעתי לא תהיה לך ברירה , אלא להפרד ממנו . ולגבי המניאקים ,אני טוען שאין כזה מושג "גברים מניאקים" , פשוט רובם ינהגו בזילזול וכבמובן מאליו כלפי נשים שהם ישיגו בקלות וללא מאמץ ויהיו כלבלבים מול נשים שיודעות לשחק את המשחק .

רן333

New member
הנה קישור מעניין בנושא האינטראקציה

בין נחשים לבעליהם. הקישור הופיע בהודעה שלי בעבר, אבל חשבתי שהוא יכול להיות מעניין גם בהקשר הנוכחי. בבקשה (נא להעתיק לחלון הדפדפן): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=255&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=554&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=smart&action=3250

kingsnake

New member
מסכים לגמרי.. אבל..

אצלי אני גידלתי את הנחש שלי קינג קלי' בטרריופ פיצפון לאיזה שנה בדיוק שיספיק לו ואז בניתי לו כלוב חדש שהיה ברבה יותר טוב הבעיה שאני עשיתי היא שבניתי לא כלוב שלא יספיק לו לכל החיים וזה ביאס אותי עכשיו אני בונה עוד כלוב שיספיק לו לנצח.. והכלוב הזה ישמשם ל-2 או 3 כרכנים שאני יקבל בקרוב...

למעלה