הביקור אצל נויפלד

../images/Emo108.gifחומצה פולית

אני מתכננת להיכנס להריון בחודשים הקרובים ואת החומצה הפולית התחלתי לקבל רק בחודשיים האחרונים ולא נאמר לי שצריך לחכות שנה -/+ לפני הכניסה להריון. מיכל

שירי281

New member
לאבא של אפי המודאג...

אני לוקחת חומצה פולית כבר המון זמן, יותר משנתיים. לפני שעוד חשבתי על הריון ולפני שהכרתי את בעלי. אסיק פוליד 5 מ"ג בינתיים. מאמינה כשממש נתכנן את ההריון אתחיל לקחת משהו אחר, כי יש כל מיני סוגים. זה באמת חשוב כמו שאתה מציין ועוזר לנו השנים. שירי.

hashy

New member
חומצה פולית מומלצת לכל האפילפטים

בלי קשר להיריון [גם לגברים]. יש בה משהו שגורם לרגיעה של ההתקפים. לשירי - קצת מוזר לי מה שנויפללד אמרה לך כי לי הנוירולוגית והגניקולוג אמרו שאין לקחת את הקלונקס בזמן ההריון ולכן אני עוברת עכשיו ללמיקטל. לפי מה שהנוירולוגית אמרה לי תמיד עדיף להתייעץ גם עם גניקולוג לגבי התרופות כי תפקידם הוא לדאוג לעוברים ולאו דווקא ליולדת. בכל אופן, כשהוא בדק בספר התרופות שלו זה מה שהוא אמר. אלא מהי, לפי מה שכתוב באתר שחיים צרף אין ממש אינפורמציה על העניין. אני בהחלט מצטרפת לה המלצה לבדוק את העניין במרכז הטטרוגני ומוסיפה להתייעץ גם עם הגניקולוג. אני אשאל את הגניקולוג שלי בהזדמנות הראשונה ואודיע פה בפורום. בהצלחה הילה

שירי281

New member
הביקור אצל נויפלד

הגעתי לתור שקבעו לשעה 9:30, נכנסנו בעלי ואני בערך ב11:30.. משהו כזה.. אני כבר רגילה. זה תמיד כך; בביה"ח. ללכת אליה באופן פרטי הבייתה אין לי כסף, אז אני מתפשרת על ביה"ח. לא נורא, נויפלד מאד נחמדה ומקדישה זמן גם שם. לפני 4 חודשים הייתי אצלה עם טיפול של טופמקס 400, למיקטל 50 ופריזיום. היא החליטה להוריד לי לגמרי את הלמיקטל והפריזיום וכך עשינו. בהצלחה גמורה. ללא התקפים, גדולים או קטנים. (ההתקף הגדול האחרון היה ביוני) לדעתה הלמיקטל החמיר לי את המצב במיוחד את הפטיט מאל וגם בזמן המחזור ומאז באמת לא היו לי שום "קפיצות" לפני ובזמן המחזור. נויפלד לא התלהבה כמוני מארבעת חודשי השקט והחליטה שעדיין אשאר עם הגלולות, ואחזור אליה עוד שלושה חודשים. אני נוטלת קלונקס גם, ד"א והיא אמרה שאין איתו בעיות עם הריון. עם הטופמקס לא ידוע עדייןאם עושה בעיות בזמן ההריון כמו שאנחנו יודעים. אולי אהיה בעתיד שפן נסיונות...אז בינתיים אין הריון, נחכה עוד קצת, רק נישאנו. תחזיקו לי אצבעות עם השקט של ההתקפים;מאחלת לכולם אותו דבר ורק בריאות ושקט. (לימור לא שכחתי אותך אם את קוראת, אכתוב לך, נשיקות) שלכם, שירי.

qt1

New member
מידע טרטוגני...../images/Emo142.gif

חיים, העלה בזמנו אתר ובו מידע טרטוגני, אני ממליצה להתקשר ולברר על התרופות פשוט כי אין 100% ולכן הריון עם אפילפסיה מלווה בד"כ בסקירת מערכות ולעיתים בבדיקות נוספות, אבל חשוב לדעת לגבי התרופות. כמו-כן אישה עם אפילפסיה זכאית לבדיקות שאישה בלי אפילפסיה לא זכאית להן, כדאי לברר את הנושא. הדברים נכתבים בגדר המלצה
, שיהיה בהצלחה.

../images/Emo108.gif התקשרתי או יותר נכון

הנאורולוגית שלי התקשרה למרכז בהדסה בקשר לתרופת הלמיטקל ותשובתם היתה כי ניתן לקחת אותה בזמן הריון. מיכל

חייםלוי

Member
מנהל
תבדקי היטב את עניין התרופות וההריון

אני מכיר מישהי שלקחה קלונקס באישור נוירולוג והילד נולד עם פגם. בזמן ההריון, לעתיד לבוא, כדאי מאוד לעשות בדיקות מקיפות על כל גוף העובר ולא רק במקומות שבהם הרופאים חושבים שעלול להיות פגם. כדאי גם לעשות בדיקות במקומות פרטיים בנוסף לאלה הנעשות בבתי החולים על מנת לכסות את כל האפשרויות. גם אם זה יקר זה שווה.

שירי281

New member
קלונקס - לחיים

חיים שלום, האם היא לקחה רק קלונקס בזמן ההריון?כיצד היא יודעת שזה מהקלונקס? שלשום פרופ' נויפלד אמרה לי בוודאות שאפשר לקחת קלונקס בזמן ההריון. אם היא לקחה רק קלונקס בזמן ההריון, אז אני אבין שהפגם מהכדור הנ"ל. אנא יידע אותי בעניין. האם יש לך קישור על קלונקס והריון? תודה, שירי.

חייםלוי

Member
מנהל
נראה לה די בודאות שהקלונקס

הוא הגורם. שנינו כמובן לא רופאים וצריכים להתייחס בזהירות. בינתיים תקראי את הלינק הזה. גם פה יש אזהרה. תרדי למטה עד שתגיעי ל pregnancy

למעלה