הבינתחומי?

maximn

New member
הבינתחומי?

שלום לכולם, אני חייל שעוד מעט משתחרר. ממוצע בגרויות שלי כולל בונוסים זה 97.8 ועשיתי 5 יח' במתמטיקה וגם באנגלית. בשביל להתקבל לאונ' אני צריך לשפר בגרויות וגם לעשות פסיכו' - זה אומר שאני מפסיד שנה. בהתחלה לא חשבתי על מכללה עד ששמעתי על הבינתחומי ששמעתי שהוא נחשב יותר מהמכללות הרגילות. אז כמה שאלות. איך המקום ועד כמה הוא נחשב כשאני יבוא להתקבל לעבודה? הבנתי שאין מעונות ואין תחבורה ציבורית למקום, במידה ואני גר רחוק, כמה כסף צריך להכין חוץ משחר-לימוד בשביל ללמוד שם?

neko

New member
בתור בוגר המרכז,

אני מרוצה מאד. כל החברים שלי, גם אלו עם הממוצע הנמוך (אחד מהם מתחת ל80) מצאו עבודה בתחום או התחילו תואר שני (כולל אותי), ואני מאד נהנתי שם. שים לב שאפילו אני לא יכול להמליץ על הבינתחומי מעל לאחת מ4 האונ' הנחשבות (את"א, ב"ג, טכניון, עברית), כי הן עדיין יותר נחשבות ותואר מהן יפתח לך יותר דלתות - אבל ברור לי שאין שום סיבה לבזבז שנה בהשלמות בשביל להתקבל לאחת מהן, מפני שיש מספיק חברות גדולות ונחשבות שמגייסות מהבינתחומי (SAP, MERCURY ועוד). זה גם ממש לא משתלם כלכלית - בשנה הראשונה שלך בעבודה תרוויח מספיק לכסות אפילו הלוואה מלאה שתיקח בשביל לשלם את השכ"ל - אני כיסיתי כמעט הכל בשנה ג' תוך כדי משרה חלקית. אחרי שיש לך 3 שנות נסיון בערך, נתוני התואר כבר לא חשובים כמעט בכלל, ורק הנסיון משמעותי למציאת עבודה אחרת. לגבי נסיעות - בעיה קשה. לי יש רכב ואני גר ברמה"ש שזה קרוב, אבל מי שלא ממונע די תקוע. הרבה אנשים לוקחים טרמפים אחד עם השני (תלוי במזל שלך ועד כמה רחוק מהמרכז אתה גר). בעיקרון אם אתה מגיע לתחנה מרכזית הרצליה, יש לך אוטובוס מקומי בכמה שקלים עד המרכז, או שאתה הולך 15-20 דקות (דווקא אופציה נפלאה בסוף יום לימודים מתיש, ד"א). אם אתה בא מרקע כלכלי חלש, נסה להתקבל לתוכנית "קרן-אור" שבה משלמים שכ"ל של כ-4000 ש"ח לשנה, ומקבלים חונכים (סטודנטים מתנדבים) שיעזרו לך.

vinney

Well-known member
אופציה נוספת זאת האוניברסיטה הפתוחה

אומנם הלימודים לא מובנים ואין מסגרת קמפוס כמו במכללות/אוניברסיטאות אחרות, אבל הרמה מאוד גבוהה (הרבה יותר גבוהה מכל המכללות ורוב האוניברסיטאות), לא צריך להשלים לא בגרויות ולא פסיכומטרי, ולא ממש חשוב איפה אתה גר. בנוסף, במקביל תוכל לעבוד במשרה חלקית/מלאה בלי שום בעיה (ותכיר הרבה אנשים עובדים שיעזרו לך למצוא עבודה, זה קיים רק באו"פ). תסתכל במאמרים של הפורום הזה והפורום של האוניברסיטה הפתוחה ליתר הפרטים. אגב, באו"פ אתה יכול ללמוד תוך כדי שירות, אז אם עוד יש לך זמן עד השחרור - נצל אותו.

למעלה