הביזיון הגדול

הביזיון הגדול

בכל ערב שבת כשעה לפני השקיעה מסתערים שליחי האל על שוק מחנה יודה ומציקים לסוחרים שחנויותיהם עדיין פתוחים, הם לא בוחלים בשום דבר, באוזני שמעתי אחד אומר לחבירו "כבה לו את האור" כמו היתה החנות של ספתא שלו, לא די להם לשליחי האל בהשתלטות על השוק ובדרישות הכשרות המטופשות שלהם הם גם משתלטים פיזית על החנות, מתי יקומו סוחרי מחנה יודה באומץ ויפסיקו למכור את נשמתם בעבור פחות משווה פרוטה, ויותר מכך מתי יפסיקו החילונים שדבר אין להם עם הדת לדרוש תעודת כשרות שהם עצמם לא מאמינים בה וע"י כך לחזק את שליחי האל מטעם עצמם. שוק מחנה יודה עשיר בחיילים ושוטרים אולם הללו רואים את כל המעשים הללו ואינם עושים דבר להסרת החרפה.

מייקי 770

New member
כפי שהבנתי אלה הם שליחי הרבנות.

וככאלה הם ממלאים הם תפקידם שעבורו הם מקבלים את משכורתם. אנו מדינה שומרת חוק, וזהו עדיין החוק. --

מייקי 770

New member
כפי שהבנתי אלה הם שליחי הרבנות. -ב.

באם רוצים לפעול למיגור תופעה מסוימת במדינה דמוקרטית- צריכים לפעול לביטול החוק הממסד אותה.

ברור. ברור. אמת. אמת.

אולי אתה טועה? אולי אתה טועה? אסור למסד אותה. אסור למסד אותה. אני הולך לישון. אני הולך לישון. לפני זה כוס תה עם חלב. לפני זה כוס תה עם חלב. אחרי זה מכבי בשידור חוזר. אחרי זה מכבי בשידור חוזר. לא לספר תוצאה לא לספר תוצאה אנא אדוני הושיעה נא. אנא אדוני הושיעה נא.

תודה על ההבהרה

תודה על ההבהרה.

almog4

New member
בניגוד למה ש

בניגוד למה שמפלגות ש"ס ושינוי סוברות בטעות, "חוק שעות עבודה ומנוחה" הוא חוק חילוני אזרחי , שנקבע לטובת העובד, ולא חוק דתי. חוק מקביל קיים במדינות הרווחה הנוספות , שהיינו רוצים מאוד להידמות להן בחקיקה הסוציאלית. החוק בא להגן לא על העשירים בעלי היאכטות בקיסריה (הם לא זקוקים לחוקים שיגנו עליהם), אלא דווקא על הפועלים הפשוטים. על אלה שעובדים במפעלים קשי-יום בירוחם ודימונה, ואפילו על אלה שעובדים בשוק בשביל בעל בית לא נחמד. לפי החוק - יש יום מנוחה (בישראל - נקבע שזה יהיה שבת, שיתחיל משישי אחה"צ), שבו לא יהיו עסקים פתוחים, ולכן לא יהיה ניתן לחייב - אפילו את החלשים בחברה - לעבוד. ואני רוצה לומר לכם, כעובד סוציאלי במקצועי, שש"ס (בלי להבין שום דבר ובלי להתכוון) עשו דבר טוב מבחינה חברתית כשהם החלו לאכוף את החוק. ודווקא תנועת שינוי - בשם חופש הדת כביכול - פוגעת באוכלוסייה החלשה שזקוקה להגנת החוק. (כלומר בקופאיות, באנשי התחזוקה, במנקים, ועוד - שנאלצים לעבוד 7 ימים בשבוע בניגוד לחוק - כדי שלא יפטרו אותם... כשהייתי בברלין - בתחילת השנה - זה מאוד בלט לעיני (הסוציאליות). שם, ביום א', הכל סגור. גם הבנקים, גם הסופר-מרקט, גם חנויות הואפנה, פשוט הכל. ולא בגלל תנועת ש"ס, אלא כי גרמניה כיום היא מדינת רווחה אמיתית. ...כל ההשתפכות הזאת באה - כדי לומר - שהחוק הזה הוא טוב, הוא מוסרי, הוא הגון, וממש לא אמור להיות קשור לכפייה דתית. אני האחרון שאגן על דורשי הדת הכופים, אבל דווקא "חוק שעות העבודה - והמנוחה" נועד להגן ולהקל על האזרחים, (כולל על האנשים קשיי- היום שאין להם יכולת להתנגד) ולא לכפות דת. אגב, אם מישהו מהפורום מקורב למפלגת שינוי.... ספרו להם את זה.

Le Fay

New member
בבי.איי. דוקא הייתי בטוחה שהמציאו

את זה בשביל סטודנטים כמוני, שנוכל גם ללמוד מיכסה מלאה וגם להשתכר 200% בעבודת לילות ושבתות.

למעלה