הביזיון בפרסום

guyharnoi

New member
הביזיון בפרסום

אני רוצה לספר לכם על חווייה לא כל כך נעימה שחוויתי השבוע בתור צרכן. אולי חלקכם ראה את את הכתבה של נורית קדוש במעריב ביום ו'. כתבת צרכנות מסוג אלו שגורמים לך לחשוב שזה מזל שישנם עיתונאים אשר דואגים לנו, הצרכנים, ומציגים את המחירים ברשתות הקמעוניות הגדולות כך שלנו, הצרכנים הנבונים יהיה קל יותר לבחור באיזו רשת לרכוש את סל הקניות שלנו. רצה הגורל ובאותו יום חזרתי מקניות ברשת שופרסל דיל, רשת אשר דאגה למתג את עצמה כרשת זולה ואיכותית. אותי, לפחות, הפרסום קנה במקרה הזה. משום שערכתי קניה גדולה, ולהפתעתי ראיתי את סל המוצרים שבכתבה, לא התאצלתי וערכתי השוואה קטנה בין המחירים שפורסמו בעיתון לבין אלו שבקבלת הקנייה. הרי התוצאות: 2. מיץ תירוש כרמל : מעריב - 14.89 אני שילמתי - 15.89 1. יין מרלו סלקטד: מעריב - 17.99 אני שילמתי - 24.99 5. סנו רהיט ספריי: מעריב 9.99 אני שילמתי - 24.99 3. דג הנסיכה: מעריב - 14.90 אני שילמתי - 29.99 4. מצות 2.5 ק"ג: מעריב - 22.99 אני שילמתי - 33.99 6. גפילטע פיש : מעריב - 9.99 אני שילמתי - 26.79 7. שמן קנולה: מעריב - 9.99 אני שילמתי - 13.99 מה המסקנה, אתם ודאי שואלים? 1. אל תאמינו למה שאתם קוראים באותן כתבות צרכנות (לפחות לאלו שהגברת נורית קדוש כותבת למען המפרסמים) 2. שופרסל דיל מטעה את הצרכנים שלה בפעם השנייה בתוך מספר חודשים 3. היו צרכנים נבונים - תמיד תשוו את מחירי החנות למחירים שמפורסמים אם עוד מישהו נפגע מהרשת הזו אשמח לשמוע.

אני אפילו לא טורחת לקרוא כתבות כאלה

כי פעם פירסמו איזה מכשיר חשמלי בידיעות אחרונות בסק כזה ואמרו שהכי זול לקנות את זה באיזה חנות נדמה לי בבת ים. אז במקרה הזדמנתי לקרבת מקום והלכתי לחנות הזו והמחיר היה הרבה יותר גבוה. אמרתי להם שבעיתון היה כתוב שאצלם זה עולה ככה וככה... אמרו לי : לכי תיקני בעיתון... אז מאז הפסקתי לבדוק כאלה דברים. אני הולכת לכל מיני חנויות לפי איך שמתחשק לי. אני מכירה את המחירים של כל המוצרים שאני צורכת. אני מיד יודעת אם בחנות שאני נמצאת באותו הרגע זה יותר זול או פחות זול. ואם כבר דיברת על סופר דיל - אז מכיוון שבדקתי פיזית, תדעי לך שההזרוע כבש שם הכי זול. 47 שקלים. והלימונענע שאני צורכת קבוע גם הכי זול 2 שקל פחות ממרכול זול אחר... וגם הקפה השחור של עלית יצא הכי זול. אבל השמן לא. בקיצור, לבדוק פיזית. לא להאמין לשום עיתון וגם לא לכתבות באינטרנט.

דווידו

New member
השבוע יתפרסמו שלושה תחקירים בנושא

ביום שישי במעריב הרשת הכי זולה היתה אומנם סופרסל דיל בידיעות היתה מגה בול והיום ישראל היום יש גם תחקיר שאומר שרמי לוי הכי זולה אז באמתתלוי איזה רשת משלמת לעיתון הכי הרבה בקשר למחירים הסופרסל דיל אני גם בדקתי וקיבלתי ביכלל מחירים אחרים גם מהעיתון וגם מכותב התלונה בראש השירשור אז כניראה שבאותה הרשת המחירים מישתנים מסניף לסניף אז יכול להות שהבדיקה נעשתה בסניף הסופרסל דיל הכי זול בארץ

ומה זה יעזור../images/Emo35.gif

הרי רוב האנשים ימשיכו תמיד ללכת לקנות במקומות שהם רגילים לקנות בהם. יהיה טיפשי אם מישהו יחשוב לסוע רחוק כדי לקנות משהו יותר זול. כי הדלק גם עולה כסף ואתמול הוא עלה בהרבה כסף....
אז מישהו יעשה פרסומת זולה לאיזה רשת, אני אמחק וזה סוף הסיפור. בינתיים יוצא לנו לדון בענין שהוא דיי חשוב לדעתי. הרגלי הקניות שלנו.

דווידו

New member
ואם יזכרת את מחירי הדלק ../images/Emo73.gif

מישהו יכול להסביר לי למה דווקא עכשיו ערב החג שכל עם ישראל מתכונן לצאת לטיולים עולה מחיר הדלק מעל ל8% אותו דבר כתבתי ערב ראש השנה עת המחירים עלואז אל מעל ל5% נכון מחירי הדלק עולים בהתאם לעלית או ירידת מחיר הנפט בעולם ומחיר ה$ אך קצת יתחשבות בבקשה אנא

פפו

New member
גם לשקר צריך לדעת

אני קניתי בשופר סל ביג שאמור להיות יותר יקר שמן קנולה ב11.49

דווידו

New member
זה מראה שבכל עיר זה אחרת

בידיוק לפני שעה קניתי קנולה בסופרסל ביג באשקלון ב10 שקלים בידיוק דבר אחר ,פפו אצלנו הביג הוא יותר זול מהדיל ,ובהרבה

זה בדוק שחנויות של אותה רשת

באזורים שונים, יש להם מחירים שונים. הכי נדהמתי לפני כחודשיים כשהזדמנתי במקרה לשכונת דניה בחיפה ביום שישי אחרי הצהרים וחיפשנו מקום פתוח לקנות כמה דברים קטנים של הרגע האחרון. מכיוון שאנחנו לא מכירים את הסביבה ולא ידענו היכן יש חנויות, ראינו חנות של טיב טעם והחלטנו שזה מספיק טוב בשביל לחם וחלב ועוד איזה כמה דברים פשוטים. אכן חנות יפה מאד ויש חניה. חנות קטנה יחסית לרשת. אבל כשנכנסנו לא האמנתי למחירים. ממש ממש יקר. אני מכירה את המחירים של טיב טעם באשדו והם ממש שונים משל אלו בדניה בחיפה. חשבתי לעצמי שמה הפלא הרי בדניה אמורים לגור העשירים והרשת יודעת את זה ובטח מנצלת את זה.

למעלה