הבטריה לא נטענת.

הבטריה לא נטענת.

בתקופה האחרונה הבטריה של המחשב היתה במגרה כי לא הוצאתי את המחשב הנייד מהבית, בגלל שמחר אני רוצה לקחת אותו ללימודים שמתי את הבטריה לטעינה(היא היתה על 40%) והיא נטענה עד 100% ואז שיחקתי עם ההגדרות שאומרות באיזה אחוז של הבטריה במחשב עובר למצב שינה ומודיע שנשאר רק קצת זמן סוללה ומאז יש בעיה, ניתקתי את החשמל מהמחשב והוא עבד כי הבטריה בפנים אבל כשהחזרתי את כבל החשמל הבטריה לא נטענת מחדש ואני יודע לפי זה שהנורה שמעידה על טעינה לא דולקת. מה יכולה להיות הבעיה ואיך אני מסדר אותה????? אפשר לאפס את הגדרות צריכת החשמל? אגב, יש לי XP והבטריה היא של 6 תאים.

bar666xp

New member
בדוק כמה דברים תחילה..

1. שיש חשמל בשקע עליו מחובר המטען {נשמע אידיוטי אבל כבר היו מקרים}. 2. בדוק בלוח בקרה--> הגדרות צריכת חשמל ... POWER METER על כמה אחוז הסוללה {אגב על הדרך סמן V כדי שיופיע בשורת מסימות סמן הסוללה אם הוא לא שם כבר}... בחיבור לחשמל יופיע סמל המחובר לחשמל אם הוא נישאר על סוללה לא מגיע מתח למחשב. 3. בדוק אם יש תוכנה נילוות של היצרן להגדרות טעינה מ% כלשהו. מצורפת תמונה---> אם לא מופיע סמל השקע אין כניסת חשמל למחשב הבעיה במטען ו/או בשקע ו/או.... אם רק לא מסומן הברק על הסוללה הבעיה היא בטעינה יתכן כי הוצאת והחזרת הסוללה יפתור זאת {לזרוק מבט שאין גורמים זרים על הקטבים בסוללה ובמחשב עצמו}.

כל הבדיקות תקינות.

1. יש חשמל. 2.הסוללה על 95% כי אתמול בערב הטענתי אותה, התמונה כמו אצלך רק שלא כתוב CHARGING ואין את הסמל של הברק על כבל הטעינה. 3.יש הגדרות של התראה ששמתי על 10% אבל לא יותר מזה. הוצאתי והכנסתי את הסוללה מספר פעמים וזה לא עזר.

bar666xp

New member
איפה התראה.. בWINDOWS או בתוכנה נילוות?

לדעתי יש לך תוכנה נילוות שמוגדר בה להטעין רק כשהסוללה מתחת לX%... באיזה מחשב מדובר אולי משהו יזכור איפה היא מה היא. בדר"כ הן תחת שמות כמו ADVANCED POWER OPTION וכדומה.... לרוב גם נושאת את שם יצרן המחשב כאילו היא יחודית לחברה.

bar666xp

New member
תנסה להטעין כשהסוללה כשתעמוד על 80% ומטה...

או אפילו 50% ומטה... איזה דגם יש לNEC יותר ממחשב נייד אחד אתה יודע... אגב במהלך הזמן שהסוללה לא היתה במחשב דעגת לרוקן ולהטעין אחת לשנה/חצי שנה? {מומלץ בעיקרון למרות שהיא כבר בת כמה?}. בקיצור בדוק במדריך למשתמש יתכן ואתה לא זוכר/מודע ביכלל כי קיימת תוכנה לניהול צריכת חשמל מתקדם כמו מתי להתחיל טעינה וכו'. ברוב הניידים המעגל בסוללה מונע מסוללה שאינה מתחת ל98-95% להיטען ל100% חזרה לדוגמה... {רק אם יהיה פחות מ98-95% היא תיטען}... יש כל מיניי דברים כאילו קטנים שלפעמים מעלמים מהעיין ולפעמים אף לא מוזכרים במדריך למשתמש... כבר ניתקלתי במעגל שמדווח 100% אם מחברים לטעינה כשהסוללה טעונה ל98% אם מנתקים היא ישר יורדת ל98%.. רק לאחר שיש פחות מ98% הוא מאפשר הטענה ל100%... למה זה ממש אין לי מושג לא רואה מה זה נותן בדיוק.

הדגם: I-SELECT M5610

העניין הוא שמעולם לא היתה הבעיה הזו אז לא נראה לי יש תוכנה לניהול צריכת חשמל אחרת מזו של ה-WIN. המחשב בן שנה וחצי ולא דאגתי לרוקן ולמלא את הסוללה כשהיא לא היתה בשימוש. אנסה לרוקן את הסוללה ואז להטעין.

הבעיה נפתרה, תודה רבה!

פרקתי את הסוללה וכבר ב-87% הצלחתי לטעון, קראתי במדריך של המחשב שצריך כל כמה חודשים לפרוק את הסוללה ואז לטעון אז כרגע אני אפרוק אותה עד משהו כמו 15% ואטעין מחדש. האם 15% זה לא נמוך מדי או נמוך מספיק? ותודה רבה על העזרה.

שאלה בעניין הטענה

הבטריה הגיעה למשהו כמו 3%-5% ואז התחלתי להטעין(עכשיו על 17%) אבל בתחילת ההטענה באיקון שבשורת המשימות היה מין קו אדום על הבטריה, האם זה בגלל שהיא כבר היתה לקראת הסוף?

bar666xp

New member
אתה מדבר על סמל כמו של אין חניה אז כן.

מופיע בדר"כ שניות לפני שהמחשב כבה לפי הזכור לי.

bar666xp

New member
אין בעד מה. אגב זה מסוג הדברים שהם שאלת נסיון

ככל שנחספים יותר ל"תופעות" הללו כך מתחילים לזכור אותן.

אני בטוח שהבעיה בטעינה רק לא יודע מה לעשות.

הבטריה עובדת טוב- מספקת חשמל כמו שצריך. בלי הבטריה אין בעיה. ככה שרק משהו על הטעינה ואולי משהו בהגדרות אבל אני לא יודע מה.

למעלה