הבטחתי תרגום - TO VUNO , ההר

the greek

New member
הבטחתי תרגום - TO VUNO , ההר

לא ידעתי מה לתרגם, אז נזכרתי להבטחתי לבחור בשם חיים איבגי את תרגום השיר TO VUNO שכתב אואגאלוס פראגאס Ευάγγελος Πρέκας והלחין לוקאס דאראלאס Λουκάς Νταράλας ( כמובן כמובן אביו של .. וכו' - נושא בפני עצמו). ולדעתי הביצוע הכי טוב של השיר הוא של מארינלה MARINELLA, אבל כל אחד וטעמו. תהנו ושבוע טוב, והמון תודה על העידוד, בבקשה ההר - TO VUNO Θ' ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό ν' ακούγεται στην ερημιά ο πόνος μου με την πενιά Με το βουνό θα γίνω φίλος και με τα πεύκα συντροφιά κι όταν θα κλαίω και πονώ θ' αναστενάζει το βουνό Απάνω στο βουνό θα μείνω κι από τον κόσμο μακριά θα κλαίω μόνος θα πονώ και θα μ' ακούει το βουνό THA ANEVO KE THA TRAGUDISO STO PIO PSILOTERO VUNO NA KUIETE STIN ERIMIA O PONOS MU ME TIN PENIA ME TO VUNO THA GINO FILOS KE ME TA PEVKA SINDROFIA KI'OTAN THA KLEO KE PONO THA ANASTENAZI TO VUNO APANO STO VUNO THA MINO KE APO TON KOSMO MAKRIA THA KLEO MONOS THA PONO KE THA MAKUI TO VUNO אני יעלה וישיר בהר הכי גבוה שהשממה תשמע את כאבי עם הניגון עם ההר אני יתחבר והעצים יארחו לי חברה וכאשר אבכה ואכאב ההר ייאנח בהר אני יישאר והתרחק מן העולם אני יבכה ואכאב לבד וההר יקשיב לי

Yasoo

New member
יפה יפה ....ניחוח אהבה../images/Emo140.gif../images/Emo23.gif

amnonos

New member
כל הכבוד לתרגום - האם זה נכון....

שדלאראס לא רצה לשיר את השיר שמזוהה עם אבא שלו כי לא רצה שום קשר איתו ?

F a d i

New member
תודה רבה איש ../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

עבודה מצויינת ושיר גדול שבוע טוב...!

the greek

New member
אמת לאמיתה, אבל

בשנה שעברה דאלאראס נתן 7 הופעות במועדון (כרגיל שכחתי את שמו) בפלאקא. בהופעה זו שהיתה מאוד מיוחדת מכיוון שהוא הקדיש חלק גדול מאוד לשירים של פעם - והכוונה היא לשירים בעיקר של קאזאנדזידיס, הוא גם שר את TO VUNO , לכל מי שהיה שם, או יותר נכון לאמר לרוב האנשים זה אמר משהו, אולי איזו שהיא סגירת מעגל עם אביו (לא סליחה), לאחר שהוא שר את השיר כככל הקהל קם על רגליו (וזה קשה מאוד במקום צפוך זה) ןמחה כפיים דקות ארוכות. בכלל בהןפעה זו הוא נתן לעצמו קצת להתפרע ולחזור לשורשים, הוא שר שם שירים שאפילו אני לא האמנתי שיצאו פעם מפיו. קשה לי לדבר אל איכות השירים הביצועים והנשמה שלו (דאלאראס) כי אני מזמן כבר לא נטרלי בנושא זה. דרך אגב, ההופעה יצא דיסק, אין לי מושג אם גם השיר הזה נמצא בו, כי כמובן ההופעה ערכה כמעט 4 שעות !!! איזה כיף

ThaGaPa

New member
עוד תרגום-גורל

O GRAMMENO גורל שר- יורגוס דאלאראס לקוח מהטלויזיה-התכנית בריזה רמבטיקו- תרגום אתי אשקלוני שים לב לגורלך ותהיה זהיר במהלכך בחיים בזמן שאתה ישן איש אחד עושה הסטוריה ואדם אחר על חייך מהמר לכולם יש "כתוב" ושמו גורל אף אחד מאתנו אינו יכול להתחמק ממנו לפי כל התאוריות רכבות ואניות אינן מספיקות כדי לברוח ממנו לכן כל אחד נאבק עם גורלו כפי שהוא יודע ויכול מאז הייתי ילד היו לי חלומות וליבי בער כל מה שתתן עבור האהבה אינו מספיק ודע לך שאין בעדו תמורה לכן תן ולך אל תפספס את ההזדמנות ואל תשכח להתחשב גם ברגשות שלך לכולנו יש "כתוב" ושמו גורל.. יותר מאוחר אחפש את המקור או שיש מתנדבים???

Yasoo

New member
"לכולם יש "כתוב" ושמו גורל" אאחחחח

כמה שזה נכון... "ואל תשכח להתחשב גם ברגשות שלך" כמה פעמים לא עשינו זאת?? תודה לך יקירתינו - על תרגום ניפלא ומרגש

ThaGaPa

New member
עוד לא מצאתי את המילים של גורל

אבל במקום זה יש מאות שירים אחרים באתר הבא

ThaGaPa

New member
אתר גדול -עדינה../images/Emo59.gif

יש אפילו תרגומים לאנגלית- מילה למילה כזה אבל חוסך הרבה זמן

ThaGaPa

New member
פעם אחרונה

חלק מהשירים מתורגמים בצורה מקצועית ולא כמו שאמרתי קודם בקישור הבא

ThaGaPa

New member
pepromeno Destiny

פאדי..לה זה השיר רק שקוראים לו קצת אחרת Πεπρωμένο Destiny Lyrics: Vasilhs Dhmhtriou Music: Vasilhs Dhmhtriou singers: George Dalaras Στο πεπρωμένο σου να δίνεις σημασία και να προσέχεις πως βαδίζεις στη ζωή όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία και κάποιος παίζει τη δική σου την ψυχή Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο και κανένας δεν μπορεί να τ' αποφύγει δεν υπάρχει θεωρία ούτε τρένα ούτε πλοία κι ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί από παιδί στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές Για την αγάπη όσα κι αν δίνεις είναι λίγα και να το ξέρεις πως δεν έχει ανταμοιβή δώστα και φύγε και μη χάνεις ευκαιρία στο περιθώριο μη βάζεις την ψυχή Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο και κανένας δεν μπορεί να τ' αποφύγει δεν υπάρχει θεωρία ούτε τρένα ούτε πλοία κι ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί από παιδί στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές

F a d i

New member
תודה עדינה....

שיר גדול ומולץ לכולם (במיוחד שיש פה מילותיו ותרגומן!)

למעלה