הבטחתי חדשות ממני
אז הנה זה מגיע...
יתכן וההודעה תהיה ארוכה... הגעתי לליון לפני חודש וקצת. אני גרה בבית הספר, בדירה עם שותפות, האחת אירית והשנייה ספרדייה. בכיוון השני של הבניין יש עוד 2 אסיסטנטים לשפות, רוסייה ואמריקאי, וכניראה שיהיה שם גם איטלקי עוד חודש. הבניין בו אני גרה נבנה ב- 1500 והפרקט בדירה כל כך ישן ששומעים כל צעד שמישהו עושה... הספקנו כבר לעבור בעיות בצנרת של המטבח ושל השירותים... מקווה שכרגע הכל תקין ולא יהיו עוד הפתעות... העבודה פה סבבה, יוצא לי ללמד. בדרך כלל אני מעבירה קורסים של תגבור לקבוצות קטנות של תלמידים (1-5) ופעם בשבוע אני מעבירה שיעור של 30 דקות לכיתה שלמה (10) תלמידים. מה שכן השבועות האחרונים היו מטורפים, השביתה שהיתה השאירה בי, וגם בעיר עצמה, זעזוע... יום אחד הגעתי לאחד מבתי הספר בהם אני עובדת (יש לי 3 כאלו) והשער של בית הספר היה נעול כרגיל, מה שקורה זה שבדרך כלל הם נועלים את השער ונותנים רק לסגל להכנס בזמן השיעורים, אבל המנהל היה בחוץ ואמר לי שהוא לא פותח לי את השער, לא הבנתי למה, עד שראיתי חבורה של נערים מתקרבת לשער ומתחילה לנער אותו ולצעוק ולזרוק דברים לתוך בית הספר כמו ביצים וזכוכיות ודברים שהם הדליקו. היו גם חלק מתלמידי בית הספר בחוץ, אבל הם לא היו שותפים לכל הבלגן הזה, הן חיכו שיפתחו להם את השער לבית הספר... המפגינים האלו (הם כניראה היו שייכים או יותר נכון ניצלו את שביתת הטיכוניסטים) לבשו כולם צעיפים על הפנים, אבל לא סתם צעיפים, צעיפים עם דגל החמאס, מה שהפך את הסיטואציה ליותר מפחידה. יום למחרת שמעתי הרבה רעש מהחלון של הבית (בבוקר) מתברר שאותם ה"מפגינים" או חבורה אחרת שלהם החליטה להפגין בשערי בית הספר בו אני גרה. עכשיו בית הספר הזה הוא שונה, אין שער ברזל, יש שער של כניסה לבניין (כמו באירופה, דלת עץ ענקית) והם שברו את המנגנון של הדלת. ככה שבמשך שבועיים בערך הכניסה לבית הספר לא היתה בשימוש בשעות אחר הצהרים... יום למחרת היתה הפגנה גדולה בצרפת, וכן גם בליון (לאחר מכן הבנתי שבליון היה הכי הרבה בלגן) הבוקר התחיל בהפגנה מתחת לבית הספר וגם היה קר אז נשארתי בבית (זה היה ביום החופשי שלי) ואז בצהרים התקשרה אלי משפחה שלפעמים מארחת אותי לקבלת שבת ושאלה אותי אם הכל אצלי בסדר וביקשה ממני להשאר בבית ולא לצאת היום. אז כמה מהדברים שקראו באותו היום בליון: 1. חוץ מההפגנה עצמה היו שוב כאלו שניצלו את העובדה שיש הפגנה והחלו לשבור כל דבר שעמד בדרכם, תחנות אוטובוס, פחים, חנויות - שברו ושדדו את החנות של לוי ויטון בעיר ועוד חנויות יקרות אחרות, המוכרים לא ידעו מה לעשות וברחו מהחנויות. 2. היה אוטו עם אישה ליד בית הספר בו אני גרה, אנשים עלו לה על האוטו וניסו לשבור לה את השמשה, וכשראו שהם לא מצליחים הם ניסו להצית את הרכב. 3. המנהלת של בית הספר סיפרה לי שתלמיד שלה לשעבר היה ברחוב המרכזי בעיר (אני גרה ממש במרכז העיר) ושם איימו עליו שאם הוא לא נותן את כל מה שיש לו הם יהרגו אותו (עם סכין). ומפה הסיפורים והדברים שקרו עוד גדולים... עכשיו יש בכל העיר משטרה, ואמרו פה בביתי הספר שאם השביתה הזאת לא תגמר הם יסגרו את בתי הספר עד סוף השנה (בגלל הנזקים, לאחד מבתי הספר בו אני עובדת המפגינים הצליחו להכנס שנה שעברה והם השחיטו את כל הרכוש של בית הספר) טוב אבל לא כל החייים פה זה שביתה... ויש עוד חיים מעבר, אז מה אני עושה עם עצמי במשך הזמן שאני לא עובדת, שזה בעצם רוב הזמן פה... מצאתי 2 קבוצות כדורעף, האחת מקצועית והשנייה של המורים של בית הספר. המקצועית משחקת פה בליגה הלאומית - אבל מבחינת רמה היא ברמה של ליגת העל בארץ... וכל הבנות שם בגילי ואני ממש נהנת איתן. בקבוצה השנייה יש כל מיני רמות וזה יותר בשביל הכיף, ככה שזה בדיוק בשבילי, שם אני עושה שטויות ובאימונים האחרים אני לוקחת את האימון ברצינות. חוץ מזה אני רצה פה עם האסיסטנט האמריקאי (לא מובן לי איך אבל אני עומדת בקצב ריצה שלו!) ואנחנו מטיילים פה הרבה, בעיר ובמוזאונים או בכלל בחנויות, ויוצאים בערבים. האנדו... ואו בהתחלה היה לי קשה עם הדיאטה, ואני לא אשקר עדיין קשה לי. יש פה הרבה גבינות עזים אבל רובן שמנות, ככה שגם בזה צריך לשים לב. פסטה ואורז שנכנסים לי הביתה הם רק חיטה מלאה או אינטגרלים, אבל הבעיה היא עם הבשר - העוף. העוף פה מאוד יקר! ובגלל זה אני לא תמיד קונה... למדתי פטנט והתחלתי לקנות דגים קפואים, שיותר זולים, ואותם אני מכינה, אבל לא טעים לי לאכול כל יום דג... אז הכנתי לעצמי גם מג'דרה והקפאתי אותה ככה שיש לי גם עדשים, ומחר שאני אחזור הביתה אני אכין גם פשטידה להקפאה. קיבלתי מחזור לפני שבועיים בערך. שבוע לפני המחזור כאב לי הגב, ואז זה עבר והייתי בטוחה שזה מה שזואילי תמיד מדברת עליו, שהגוף לא שוכח, טוב כניראה שבמקרה שלי גם המחזור לא שוכח...
והמחזור הגיע בכל מקרה. אבל הפעם לא הרגשתי אותו, לא כאב לי כלום, הרגשתי כמו אישה נורמלית שמקבלת מחזור... ואז יומיים אחרי המחזור הגיעו כאבים בבטן ובגב, ושלשולים.... שדיברתי עם אמא שלי היא אמרה שהכאבים האלו יותר נשמעים לה ככאבים של התקררות מאשר כאבים של מחזור, מקווה שהיא צודקת... נגמרו לי פה המשככים (כי לא באתי עם כאלו, שכחתי אותם בבית ובמקרה היו לי כמה בתיק) והלכתי לחפש בבית מרקחת, הדבר היחיד שנתנו לי זה נורפן, אז אמרתי להם יפה תודה והלכתי, זה לא חזק מספיק, אני אביא מהארץ חודש הבא או שאני אלך פה לגניקולוג החודש שיביא לי מרשם... אז זהו, אלו החדשות מפי קיקונה... מצטערת שלא כתבתי קודם, אבל היו הרבה התרחשויות..
אז הנה זה מגיע...