הבטחתי ולכן אקיים...

אגב שמעתי בקשר לזה סיפור

על סנסיי שלמה דוד (המורה של אמיר-סן מקורינדו אייקידו) שנפל במדרגות בעודו מחזיק תינוק... והתכדר עם התינוק ושניהם יצאו ללא פגע. אריאל... סתם נזכר במורה מגניב...

amir_aikido

New member
אני לא זוכר את הסיפור

אם כי אני בפירוש זוכר לא מעט אימוני גלגול עם כריות גדולות ביד שאני כ"ותיק" אמור להחזיק כמו תינוק ביד ולשמור עליהן ללא פגע במהלך הגלגול. ואולי המקור לרעיון הוא אמיתי ... אני אשאל אותו על זה אם אזכור. בקשר ללמוד גלגולים, אני דווקא מסכים עם אייקי-פריק, אני חושב שההתקדמות בלמוד גלגולים ונפילות על הרצפה תהיה איטית בהרבה מההתקדמות על מזרון. ואני זוכר שאחרי כשנתיים של אמוני גלגולים ונפילת על מזרון נפלתי והתגלגלתי באופן חופשי על הרצפה, כולל מעל מכשולים, ולכל היותר הייתי מרגיש שפשוף קל. עוד דבר, מבחינה טכנית אני דווקא חושב שלבלימה יש חשיבות גם כשאתה נופל על רצפה ולא רק על מזרון, וזה בולט בעקר בבלימה לפנים בה הידיים הן האמצעי העיקרי להגן על הראש ושדווקא אותה הזדמנו לי יותר מדי פעמים לבצע בחוץ (כשאני צועד על קרש שנשבר למשל). אני מאמין שאני לא היחיד שמכיר אנשים שעפו מאופנוע נוסע ויצאו בגלגול בלי נזק (שפשוף לא נחשב) והם לומדים רק על מזרון. איקי-פריק, נפילה במדרגות בלי נזק קלה יותר משנדמה לך, שוב, מניסיון לא מתוכנן
פשוט נופלים נפילה רגילה (במקרה זה בלי הבלימה) ומשאירים את הגוף רפוי שיחליק למטה, המדרגות עושות לך מסאז קל אבל שטח החיכוך מספיק גדול שלא יהיה נזק. שים לב, אני לא מדבר כאן על גלגול אלא על נפילה לאחור, גלגול ונפילה לפנים יהיו הרבה יותר קשים
ומכיוון שטרם נאלצתי לבדוק פתרון, אני אשאיר את זה לעתיד
אימונים ... אמיר

למעלה