הבטחתי... ולכן אקיים...

הבטחתי... ולכן אקיים...

אז הנה סיפור השבירה שלי לא יודעת עדיין מה בדיוק היה לי שם, אבל קרה מה שקרה, ומה שבטוח הוא שזה היה מיותר לגמרי. וכך זה היה: אז כבר אמרתי לא פעם שבמחזור ממש בא לי לעשן, ופעמים כאילה עברו בשלום, ובשלישי... מה היה? מה ניהיה ? אין לי מושג. הרגשתי שבא לי לעשן, ידעתי שאני לא אמות אם לא אעשן ואפילו לא אשתגע. באותה הקלות של "לקחת", היתה הקלות של "לא לקחת", והנה בחרתי לקחת. הייתי בטוחה שבסיגריה שאחריה אעמוד שוב מול אותה הקלות שבהחלטה, ואכן כך היה. ואמרתי לעצמי: "איזה יופי, אני בכלל לא נתפסת לזה. סוף סוף אני מעשנת כי בא לי, ולא בגלל שאני מכורה"... מצחיק... אה? כמובן שעשיתי את זה לבד בסתר כי כשרק אני יודעת ששברתי, אז קל יותר להדחיק ולהכחיש אחרכך. אני לא רוצה להגיד כמה עשנתי בשבוע הזה, אבל בשלב מסויים כבר הכנסתי שותפים לסוד. הקטע המצחיק הוא שהייתי יושבת עם בנאדם, ואני עדיין בתודעה "לא מעשנת", מצאתי את עצמי מעשנת ואומרת... "כשעישנתי הייתי..." חחחחחחחחח וכך מנסה לשכנע את עצמי שמה שאני עושה עכשיו זה לא "מעשנת"... ושביום שלמחרת לא אעשן כאילו כלום. אז הקלות הזו, היא תחושה מטעה. עברו להם כמה ימים טובים שבהם נישנשתי סיגריות וכשהבנתי ששוב אני מעבדת שליטה והן מתחילות להביס אותי, התחלתי לעבוד על עצמי מחדש. כן כן, כאילו מהתחלה, רק חכמה יותר. הפעם הזו אני יודעת שהקלות מטעה. אני שוב מזכירה משהו שאמרתי, אם הייתי מעשנת 2-3 סיגריות ביום לא הייתי מפסיקה לעשן. אולי זה אפשרי, אין לי מושג. מה שבטוח הוא שזה קשה. קל יותר להיות חד משמעי ולעשות דברים בגדול: לא לעשן בגדול, או לעשן בגדול. כך לא צריך לעסוק כל הזמן במחשבה על מידה וגבול הטעם הטוב. לא צריך לחשוב מתי כן, ומתי לא. לא יודעת. בכל אופן, זה הסיפור וכך היה. עדיין לא יודעת מה בדיוק היה שם, תחושת הקלות מטעה.

תודה שכתבת.... ../images/Emo13.gif

זה ממש מחזק אותי כרגע ואני ממש טירונית רק 26.5 שעות בדיוק נטולת החברה הטובה והמזיקה ביותר שנטשתי.

זולו60

New member
אני זקוקה לסיפור כזה

כל פעם מחדש. הרי אנחנו יודעים שכל נגמל עובר מעידות כאלה, וההפנמה שאסור לעשן ולו סיגריה אחת היא אפשרית אבל קשה. ולכן טוב לשמוע כל פעם מחדש שלעשן "רק" סיגריה אחת זה לשחק באש. יפה שאת חזרת לתהליך הגמילה כי יש הרבה אחרים שאחרי הסיגריה האחת כביכול ממשיכים לעשן לתקופה מסויימת ואז מתחילים שוב בתהליך נגמילה מהתחלה. ומי כמונו יודע לכמה כוחות זקוקים הנגמלים בהתחלת התהליך. אז שיהיה בהצלחה, ובלי אשליות.

פורמה

New member
ואני הייתי זקוקה לתגובה הזאת

אני חושבת שאם הייתי יורדת על עצמי בקטע של השבירה אז באמת היה לי קשה לחזור לדרך הישר. הייתי מרגישה שזהו זה. נשברתי. אבל במקום זה הסתכלתי על זה כחלק מהתהליך וההבנה שלו, והאמת..? כבר שכחתי שזה קרה. כאילו כלום. ואני אפילו לא מתחרטת כי יצאתי חכמה יותר. אני מקווה גם שכל מי שאי פעם "נפל" הפיק מזה תועלת והחכים. יום צח לכולנו!!!

חני חן

New member
היי פורמייקה

יופי שחזרת זה רק מעיד על זה שהשפיות גברה בסוף על האי שפיות זמנית. לי גם לקח 3 פעמים, כל פעם סיגריה עד שהצליח לי בסוף. וכמו שכתבתי כבר פעם, יש לי חברה שבמשך שנה שלמה כל חודש חודשיים בערך חזרה לעשן אבל בטירוף שבוע, ושוב מפסיקה. בסוף זה הצליח לה והיא כבר כמעט שנתיים לא מעשנת. ויכול להיות שאנחנו שכנות אני גרה קרוב לעזריאלי.

../images/Emo24.gifפורמוש../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

תגעגעתי אלייך.... כל הכבוד לך שחזרת להפסיק לעשן אני כל כך גאההה בך!!!!!! בטח נורא קשה.... תספרי עוד....נו..... הסיפור שלך ממש בא בזמן תדעי לך שאני קוראת אותו כל יום כמה וכמה פעמיים ומפנימה אותו. תודה שסיפרת לנו ושיתפת אותנו. את יודעת שמכל נפילה באה העליה את כעת תעלי על הדרך והכל יהיה בסדר. מותר לנו ליפול, מותר לנו לכאוב מותר לנו לבכות, מותר לנו, מותר לנו, מותר לנו.....

פורמה

New member
וואלה, אז הנה יצא משהו טוב

האמת היא שזה לא קשה. אבל תאמיני לי שלא כדאי לך לבדוק... אם הייתי עוטפת את עצמי ברגשות אשמה ואכזבה, קרוב לודאי שעוד הייתי מעשנת. הייתי מרגישה שהרסתי הכל. ובגלל שלא הבאתי את עצמי לקרקעית אז קל לי להמשיך פחות או יותר מאיפה שהפסקתי. יחד עם זה, לא כדאי להיות יותר מידי סלחן כדי לא לתת לגיטימציה לדבר כזה לקרות שוב, כי זה סוחף. בדקתי. נ.ב. גם אני התגעגעתי לעצמי...
קושקוש, הלוואי שזה יעזור, אבל אל תתפתי. זה לא שווה, ולא נחוץ. תאמיני לי.

פורמה

New member
טוב, אני מקווה ש

אני לא אהיה מהיויואים... בכל אופן, לא חושבת שנכון להגדיר את מה שקרה כאי שפיות. ממש לא. אלא סתם קלות דעת, או יהירות. שוב אני נזכרת עד כמה נכון זה שאדם לא לומד או לא סומך על נסיונם של אחרים. הוא חייב לראות בעצמו כדי להבין. כך היה כשהתחלתי לעשן, וכך היה גם בשבירה. הרגשתי שאני כבר לא תלויה במקל המעושן הזה ושהשגתי את המטרה. (...והייתי חייבת לוודא שזה נכון...
) טוב זהו. היה. עבר. אגב, אני גרה ליד דיזנגוף סנטר, כשחושבים על זה ששעצם בארץ קטנה שכזו כולנו שכנים, אז אנחנו יותר... שיהיה לך יום נפלא

למעלה