הבטחתי ולכן אקיים

הבטחתי ולכן אקיים

עוד רשמים על התחרות. ראשית אדגיש שבתור טרימרית ראשי עם נסיון קצר יחסית אני בטוחה שלא אוכל להסביר לכם את כל המהלכים שעשינו והשיקולים שעשו הטקטיקנים. שנית היו 4 מקצים וכבר ביום הראשון לא זכרתי כל מה שעשינו בכל אחד מהם אז בטח לא אוכל לפרט מה היה בכל הארבעה. אז רק בקוים כלליים: תאורטית אני יודעת את השיקולים איפה הכי כדאי לזנק לפי כיוון הרוח בקו הזינוק אבל מעשית, עם כל הסירות מסביב, הלכנו לפי מה שקרה בשטח והשתדלנו לתפוס "אויר נקי". בסה"כ היו לנו זינוקים לא רעים ואחד ממש טוב ביום שישי כשלכמה דקות היינו ממש בקו אחד עם כל הראשונים וזה גם היה השיוט הכי מהיר. באחד מהמקצים הימרנו על גלס עומק כמעט לבדנו עם מכות רוח יפות, והסתבר אח"כ שזו היתה טעות כי קרוב לחוף היו מכות וחילופים יותר טובים ושם גם היו כל המתחרים שלנו שהשיגו יתרון. מזה למדנו שעדיף להשאר עם כל הפליט כי מה לעשות איתם אנחנו מתחרים והימורים הם הימורים... בכל פעם שזיהיתי את HP WAY ראיתי שהם הלכו הכי קרוב לחוף וכנראה בצדק. אחד מכם אמר לי כבר שתמיד יש יתרון ליד החוף בצפוניות. ביום שישי אורי היה הטקטיקן באזימוט ובשבת הוא היה באופק ואיתן נשא בתפקיד. לא אפרט יותר על כך רק אומר לכם שההבדל ביניהם עצום! בשישי עשיתי כמה טעויות עם הראשי דווקא במקצה הכי מהיר שלנו, אז היתה עוצמת הרוח הכי גבוהה בתחרות. איבדתי ריכוז כמה פעמים כשהטיימינג שלי היה גרוע במכות רוח. באחת הפעמים כשהיינו צריכים לפנות דרך הייתי עסוקה בתיאום הטרוולר ורק בשניה האחרונה הצלחתי לשחרר את מיתר הראשי לפינוי. כולם צורחים "מים" בהיסטריה כאילו שאנחנו לא יודעים מי מפנה למי. די הצחיק אותי הצעקות האלה, בסה"כ התחרות השניה שלי בחיים, אבל מסתבר שהרבה שייטים לא יודעים חוקי דרך וזה מאוד עצוב. היתה גם התנגשות בתחרות (כך שמעתי). היו גם כמה מנועיות שהסתובבו במגרש התחרות והרימו גלים מפריעים. לפי הבנתי הדלה בטקטיקה אני חושבת שניסינו לעשות כמה שפחות סיבובים ומהפכים כי ברמה שלנו אנחנו עדיין מפסידים שם הרבה מהמהירות. בכל זאת היו כמה סיבובים ומהפכים ממש טובים (להוציא את אותו מהפך שקרענו ספינקר). ההרמות והורדות ספינקר עבדו ממש יפה, והעליות לרוח ליד המצוף מגבית לקדמית היו מעולות. החלוץ נפתח, הספינקר יורד ותוך שניות ספורות אנחנו בקדמית חדה מפרשים מתוחים למקסימום וכולם עוברים לאיזון. ממש יפה. שם גם בטח ספגתי את רוב המכות והחבלות בגוף שאין לי מושג מתי וממה... האדרנלין בהחלט היה גבוה ולא הרגשתי כלום חוץ מהתלהבות מהעבודה שלי. דווקא במקצה האחרון בשבת הייתי בשיא הריכוז והאנרגיה כאילו שהיא רק נבנתה ועלתה כל האליפות הזו. סוף סוף יכולתי לומר שאני מרגישה את המכות והשינויים ומגיבה בהתאם. החברים לצוות כל הזמן שאלו אותי אם אני רוצה החלפה ולא הסכמתי לוותר על אף טרימינג, שמחה לעבוד הרבה ורצוף. יומיים מאומצים עם הרבה סיפוק וכייף. היה מקסים לראות את כל הסירות בים בשלל הצבעים והסוגים. לדעתי הארגון היה יפה גם עם האסון שקרה והכבוד שניתן לו.
- עוד מתחרים, שתפו אותנו בחוויותיכם.

Alex33

New member
אכן תמונות מצויינות, מרגישים את

ה ACTION ,וגם מגוונות מאד.

soso_sami

New member
איזה כיף

מעניין מי זה ההוא שרמז לך תמיד לקחת גאלס חוף בצפוניות בארץ עד חיפה, בטח אלון סלומון. זה הוגן שיש שיתוף מידע בין מתחרים?! אני מניח שזה נפלא ונכון לעשות! נשמע שאת מתחילה פלירט מעניין עם השייט התחרותי ששונה מאוד משייט תענוגות ואינו עומד בסתירה אליו. אין ספק שזה תורם לרמת המפרשנות והימאות של כל שייט ושייט והלוואי והיו יותר כאלה. חבל שישנם כאלה המזלזלים בנושא ומתיחסים לתחרויות כאל עוד חלטורה ולא לומדים את חוקי השייט או את חוקי פינוי הדרך או מה עושים איך למה ומתי אבל... אני בטוח שככל שיהיו יותר תחרויות הם יתמעטו. מצטרף לבקשה שלך לקרוא עוד חוויות

בת ים

New member
אין ספק שמדובר בנסיון

ועוד נסיון ועוד... ויש לי הרגשה שנסיון אצלך זה רק עניין של זמן

הבהרה

למה תמיד צריך להסביר את הכוונות???
אם השתמע מדברי על איזושהי העדפה לטקטיקה של אורי או איתן, לא לכך התכוונתי. לכל אחד מהם נסיון רב בתחרויות ותארים ואליפויות. שניהם מעולים! התכוונתי שהם מאוד שונים בדרך העבודה עם הצוות ובאוירה שהם משרים בסירה.

בת ים

New member
לא לדאוג../images/Emo6.gif

הכוונה הייתה ברורה. וגם די סביר שכל טקטיקן יהיה שונה מחברו באופן ההתנהגות והביצוע.

לא ספורטיבי

לא ספורטיבי לחוות דעה באופן שעשית. את מחווה דעה מעורפלת בעלת אופי של השמצה (ה"מפלילה" את שניהם), לאחר מכן את חוזרת בך תוך כדי השמצה נוספת, ועדיין לא ברורה כוונתך מה זה צריך להיות? כדאי להתרכז בשייט ולא בפוליטיקות. רחל

בת ים

New member
מאיפה זה בא?../images/Emo12.gif

השמצה? אני מתפלא מאד על התגובה הזו! נילה כתבה כאן על חוויותיה מהתחרות באופן סוביקטיבי ואהוב כמו תמיד. כמעט היחידה היחידה שטרחה לכתוב ולהציג כאן תמונות ולשתף אותנו בחוויותיה מימי התחרות. פוליטיקה? השמצות?? נראה לי שהתבלבלת בפורום.

לא התבלבלתי

עריכת השוואות בפורום לגבי כישורים ואוירה שיוצרים שני מדריכים במועדון בו מפליגה נילה אינו הוגן. מכיוון שחוות דעתה אינה מפרטת לטובת מי הפער - נמנעת גם התגוננות המבוקר. בין דעה זו שלי לבין תרומתה הכללית של נילה לפורום הקשר רופף. רחל

Alex33

New member
אני הבנתי- בעיקר לאחר ההבהרה- ש..

היא מתכוונת לכך שהם שונים,ולא הייתה לה כוונה ל"דרג" אותם , האחד טוב יותר מהשני...למה לא לקבל את ההבהרה ולהמשיך הלאה..?? לו היכרת מעט את נילה, (כנראה את לא , אבל זה בסדר יהיו עוד מפגשים ואת "נראת לי"- הגם שאיננו מכירים - לא מאלה שמסתתרות מאחורי אנונימיות של "המדיה") היית מבינה מיד למה היא התכוונה ולמה לא..ודאי לא כיוונה לפגוע בעמיתים ובמורים שלה... אז נעבור הלאה...??
..וניתן לים להוציא רק את הטוב שבנו...

הקילר מס' אחד של כל צמיחה אפשרית

ראשית אני מעריך את היושר שלך ואת האיכפתיות שבאה לידי ביטוי בכתיבת דעתך. אני גם מסכים איתך שבתגובה הראשונה של נילה לא היתה ברורה כוונתה, כלומר היה יכול להתפרש שהיא מתכוונת "לרדת" על מישהו או לעקוץ מישהו אך ממש לא זו הייתה הכוונה. עד כדי כך לא זו הייתה הכוונה שכשאמרתי לנילה שדבריה עלולים להתפרש כאילו היא מותחת ביקורת על מישהו היא בכלל לא הבינה בהתחלה מה אני רוצה ממנה. את כותבת שגם בהבהרה יש השמצה כלפיי אחד מהם, אז אני לא רואה אותה. להפך, אני רואה פרגון ואהבה לשניהם. זה שנכתב שהם שונים בדרך עבודתם
אומר שאחד טוב והשני רע, לומר ששני אנשים שונים בדרך העבודה זו לא השמצה. יכולים להיות שני אנשים שיפעלו בדרכים שונות לחלוטין אפילו הפוכות ושניהם יביאו תוצאות מעולות, זו הייתה הכוונה כאן ויפה הסביר זאת אלכס. אני מבין שכנראה אינך מכירה אישית את נילה כי אחרת סביר להניח שלא היו עולים בראשך החשדות הללו. אני יכול לשתף אותך שגם איתן וגם אלון הם אנשים אולטרא מוערכים על ידי נילה. שמעתי ממנה שעות של סיפורים על שניי האנשים האלה, על מיקצועיותם, אנושיותם, חברותם ואהבתה אליהם. ועכשיו לכותרת תגובתי: הקילר מס' אחד של כל צמיחה אפשרית הוא הסימן הבא: "
" כשאת כותבת "לא התבלבלתי" את סוגרת את עצמך באזור של צדקנות. וכי כיצד היית בטוחה שלא התבלבלת? האם לא הייתה שום אפשרות שאולי חסרים לך פרטים? שאולי הניסוח של נילה היה לא מדויק? שאולי עניין ה"פוליטיקה" זה משהו שאת הוספת במחשבתך לדברים ושלנילה לא היה אפילו בדל ממנו בכוונתה? ואני יכול עוד להוסיף הרבה סימני שאלה שאפרופו הם בדיוק ההפך מסימן הקריאה. "
" הוא הדלת לצמיחה. שלומלום

תיקון טעות

הסימן
שמופיע הוא בטעות. רציתי להדגיש את המילה "לא" וטעיתי בדרך שעשיתי זאת. המשפט הנכון שצריך להיות בתגובה הוא: זה שנכתב שהם שונים בדרך עבודתם לא אומר שאחד טוב והשני רע, לומר ששני אנשים שונים בדרך העבודה זו לא השמצה. יכולים להיות שני אנשים שיפעלו בדרכים שונות לחלוטין אפילו הפוכות ושניהם יביאו תוצאות מעולות, זו הייתה הכוונה כאן ויפה הסביר זאת אלכס שלומלום

פוליטיקות?

ממש לא. אולי הטעות שלי היתה לשתף אתכם בכלל שהיו חילופי טקטיקנים, בסה"כ אנחנו צוותים מתחילים שעברו קורס וזו היתה זכות להתנסות ולהכיר שני אופני עבודה שונים. מבהירה שוב - אוהבת מאוד את איתן ואת אורי ותודה לשניהם על כל מה שלימדו ועוד ילמדו אותי. מוכנה בהחלט להתרכז בשייט.

1יהושפט

New member
תגובה

עם כל הכבוד לנילה אוהבת וסניגורה שלומלום של נילה (שכותב מאוד יפה) לא ניראה לי שהפורם מטרתו לשמש במה לניתוי אישיות והעברת מסרים חינוכיים לקהל המשתתפים

למעלה