הבטחתי ולכן אקיים.....

ronenb75

New member
הפטרול?

תשמע... אין מה להגיד..... שהח'ברה בניסן ישבו והחליטו שהם רוצים לבנות רכב שטח - הם כנראה עשו משהו מאוד נכון.... על מה ששמעת על הפטרול נכון, וסביר להניח שלא מספיק. זה רכב שחי ונושם את השטח. הוא בנוי ככה שלא חסכו בו על כלום (פרט אולי לנעילות, למרות שהדיפ המוגבל הסטנדרטי נחשב טוב מאוד בפטרול, לפחות בתחילת חייו של הרכב). השילדה, המתלים, המנוע, המכלולים - הכל בנוי להלכה! לי אישית יש את הדגם שנחשב הכי "hard core" - מנוע דיזל 4.2 ליטר, ללא טורבו, ללא אביזרים - אין חלונות חשמל, אין נעילה מרכזית, אין חימום בתחת של הנהג ואין 8 רמקולים. מה יש? מכונת שטח שנוסעת כמו עגלה עם סוסה, עושה רעש כמו סמי ממוצע וכששמים אותה על ראשון LOW, אין שום דבר שיעצור אותה. המנוע בסיסי ביותר, ללא הזרקות, ללא מחשבים וללא כלום - רק מנוע ומנוע. זה למה הרכב יכול לשחות במים מעל מכסה המנוע וכל עוד אתה נותן לו אוויר נקי (שנורקל) - הוא ימשיך לנסוע. אצלנו אומנם זה הרכב המרכזי של המשפחה (אני בכלל רואה אותו רק בסופ"שים, האישה נוסעת איתו ביום יום), אבל זה לא רכב מפנק. אומנם הוא מאוד גבוה ומסיבי - ויש בזה יתרון, אבל המושבים לא מאוד מפנקים, המנוע מאוד רועש, המתלים בנויים לשטח ופחות לכביש וצמיגי בוץ לא עוזרים גם הם ברעש. מבחינת צריכת דלק, הוא לא מאוד חסכוני, משהו כמו 7-8 לליטר, אבל לא ניתן לצפות ליותר ממנוע "טיפש" בנפח כזה ומרכב במשקל 2 טון. לגודל יש המון פעמים יתרון - יש לו זוית גישה ועזיבה יפות, ומרווח גחון לא רע. שלי מוגבה 2 אינט'ש ולכן קיבלתי עוד קצת בתחתית ולכן אני יכול לעבור בקלות יחסית מכשולים שעלולים קצת להרתיע את הקטנים יותר. אבל כשהוא נתקע - כדאי מאוד שתהיה איתך עוד משאית (פטרול, לאנד קרוזר וכו') בקבוצה, כי אף אחד אחר לא יוציא אותך.... בסה"כ, אני מת על הרכב הזה. הוא נחשב אחד הטובים שיש בשטח. דגם ה-GQ נחשב עוד יותר מטורף, אבל ה-GU (שלי) קיבל ירושה לא רעה מה-GQ פלוס נוחות נוספת ומבנה שקצת מזכיר גם רכב שנוסע על הכביש ולא סתם קופסה קשיחה. אפילו האישה, שבהתחלה נרתעה גם מנהיגה בצד השני וגם מהגודל של הדבר הזה - היום מתה עליו ומאוד נהנית "מעליונות" בכביש והרגשת בטחון (למרות שכאן אין את הטירוף שיש בישראל על הכבישים, העסק כאן רגוע הרבה יותר), פלוס העובדה שמקדימה יש BullBar של TGM במשקל 100 ק"ג בערך.

ronenb75

New member
ובכן.....

זה מועדון Nissan 4WD Club Victoria...... מה שאומר שרוב האנשים יהיו עם ניסנים. אבל כן, השולטים כאן זה הניסנים (המון פטרולים, שכאן הרבה יותר זולים מהארץ) והטויוטות לנדקרוזרים - כולם בד"כ עם מנועים מאוד גדולים. שלי לדוגמא זה הדגם של ה-דיזל 4.2 ללא טורבו - המנוע שנחשב הכי טוב שניסן אי-פעם ייצרה. נוסע כמו עגלה אבל בהילוכי כוח שום דבר לא עוצר אותו. את הדגם שלי בכלל לא ניתן להשיג היום ביד שנייה כי מי שיש לו אחת - מחזיק בה עד שהיא מתה (מה שבגדול לא קורה לפני המיליון ק"מ).

../images/Emo88.gif סחטיין על התמונות.

אנחנו את הטיולים שלנו מתעדים בטילס ווידאו ומעלים לאירוח בגוגל (שירות אירוח בחינם....) http://4x4israel.googlepages.com אמנם כאן אין לנו ניסאן פטרול ואת המרחבים של אוסטרליה, אבל יש טרופר ומספיק שבילים לטייל בהם לפחות כמה שנים מבלי לחזור על שום מסלול פעמיים.... וכשנגמרים השבילים בא"י יש לנו את ירדן....

noki4

New member
רונן איזה יופי, תודיע לנו שבוע לפני הטיול הבא

שנבוא גם

dikli28

New member
הי סמי

זאת לא תחרות "של מי השטח טוב יותר"..... אחרי הכל - זאת תחרות לא הוגנת. זה בערך כמו שמישהו יגיד לך שהוא מטייל בגראנד קניון ואתה תגיד לו שיש לך את נחל צין.... אני יודע מה יש בישראל, אני יודע איך נראה השטח בישראל. עיקר האיזור שאני טיילתי בו (רכוב ולא רכוב) היה הרמה, גליל מערבי, גליל תחתון והבקעה. מעט פחות (יותר בצבא כמובן) בנגב או במדבר יהודה. מדבר זה לא הקטע שלי ונוכח העובדה שהיום אתה לא יכול להשאיר רכב בחניון במדבר כדי ללכת 500 מטר לבריכה או לתצפית בלי שתגלה שהיה רכב - זה נחשב אצלי עד שעזבתי "איזור צבאי סגור". את ישראל עזבתי מהרבה סיבות, ואף אחת מהם משום שלא היה לי יפה בישראל - היה דווקא אחלה. אני צפוני במקור וכזה נשארתי כל חיי, אז ירוק לא היה חסר. כן היה חסר קצת מרחב. או יותר נכון היה חסר שלא על כל מקום שאפשר להגיע אליו עם רכב 4 על 4 של כוסיות, יהיו עוד 640 נובורשים שקנו את האופנה האחרונה כדי לעשות דוואווינים בשכונה ותוך כדי שהם עושים את זה הם הורסים כל חלקה טובה שעוד נשארה. ושוב, זאת באמת לא תחרות הוגנת. בסביבה שאני חי בה, מרחק של 20 דקות עד שעתיים נסיעה, אתה יכול להכנס לשטח ולא לצאת ימים. מהסיבה הזו, פרט למקומות מאוד מאוד פופלריים, סביר להניח שאתה תהיה לבד (עם הקבוצה שלך כמובן - לא יוצאים לשטח לבד, גם לא בישראל) ולא תגלה שקיות של במבה בכל פינה, ולא רק משום שאין במבה באוסטרליה (לשמחתי כי רבה). טיולי מדבר כאן זה באמת סיפור אחר. זה טיולים שאתה יוצא אליהם מוכן לשלושה שבועות לפחות של קיום עצמי, עם רכבים שעל גבי ה-2 טון שלהם אתה מוסיף עוד 2 טון של ציוד, מים ודלק - ועם המשאית הזו אתה יוצא תוך כדי שאתה יודע שאם משהו קורה - כדאי מאוד שתדע מה לעשות, כי אתה לבד. וכמובן לא יוצאים ללא טלפון לוויני אחד לכל שני רכבים. יש לי כמה תמונות באלבום ב-google, אבל חשבתי שלאנשים יהיה יותר כל לראות כאן.... הרעיון היה (ואת תרצו, אשמח לשתף גם בעתיד) להראות לכם נופים קצת שונים, מהקצה השני של העולם. והיות וכולם כאן אוהבים שטח ורכבי שטח - אוסטרליה היא מלכת השטח. על זה אין עוררין....

עדיין! חולק על דעתך!

וזאת משום שכתוב בתורה, על ארץ ישראל שהיא הארץ שמובטחת לעם ישראל. כך שזאת ארצינו הקטנה והמתוקה, עם הטוב ועם הרע שבה. אישית אני חושב שאין בעולם מקום כמו ארץ ישראל. גם אילת, גם חרמון, בקיצור יש בה הכל! אישית אני יכול לספר לך מעבודתי הקודמת כמנהל הפצה בקבוצת כלמוביל, ויכול לספר לך שלא מעט יצרני משאיות בעולם מביאים כל דגם חדש אבטיפוס לישראל, ונותנים למשאית לעשות קו אילת צפון, ע``מ לבדוק אותה בכל מזג אויר, ביום אחד גם דרום גם צפון, אישית הייתה לי הצעת עבודה בזמנו בקניה, לא מתפתה ולא מדבר אלי. דעתי היא שאין על ארץ ישראל! יש בה הכל מכל כל. אמנם אתה צודק שיש לחלק מהישראלים חוסר תרבות, אך עדיין אין בזה בשביל לפסול את הכלל. גם בחו``ל יש חסרונות, לכל ארץ בחו``ל אפשר למצוא את הפגמים. במחילה מכבודך, לא הייתי מתפתה לרגע לעזוב את ארצינו הקטנטונת והמדהימה. ארץ הבחירה.

ronenb75

New member
אתה מוזמן לחלוק על מחרתיים

מסיבה לא ברורה יש לך צורך לשכנע אותי שאתה צודק. שזה נחמד, אבל אני לא מעוניין בשכנוע לכאן או לכאן. מה שמדהים אותי כל פעם מחדש, שאנשים המאמינים באמונה כל שהיא, מרגישים צורך עמוק לספר לכל מי שהאמונה שלו שונה - כמה הוא טועה. אז בוא אבהיר כמה דברים: נולדתי וגדלתי בישראל למשפחה שומרת חוק שמילאה את כל חובותיה למדינה, אחי ואחותי, כמוני, שירתו בצבא בתפקידים לוחמים, אחי ואני גם עשינו קורס קצינים. ביקרתי גם מעט יותר מידי פעמים בלבנון. בהמשך החיים שלנו עשינו מילואים מלוא החופן בעזה, בקעה, שטחים וכל מה שבא. סיימתי את הצבא ומבלי שחתמתי אבטלה יום אחד בחיי, יצאתי לעבוד ובהמשך סיימתי תואר הנדסה בטכניון, וכמובן כל אותה תקופה עבדתי כדי לממן את החיים שלי. בגיל 29 החלטתי שנמאס לי להיות הפרייאר שמחזיק את כל שאר מדינת ישראל. ארץ הבחירה. נמאס לי שבעלי אמונה מחליטים בשבילי איך לחיות. עזבתי את ארץ הבחירה לארץ שבה אני בוחר! אם אתה חושב שאני מנסה לשכנע אותך במשהו - אתה טועה! נהפוך הוא - אני ממליץ לך להשאר במקום בו אתה נמצא. זאת מה שאומרת התורה - לא? פשוט עבורי, איך לומר..... אין איזה ישות נסתרה שקובעת את מהלך החיים, התורה בעיני הוא ספר היסטוריה נחמד עם הרבה פירוטכניקה שאנשים הפכו לקדוש. (אגב, אין בעיני אף ספר קדוש אחר. אין קדוש בעיני באופן כללי.) ולכן אין לי "ארץ בחירה", יש רק את הבחירה שלי. וזאת הבחירה שלי. אתה מוזמן להמשיך להתבוסס לך בשבילי ארץ הבחירה שלך, אני בשלי - רק תעשה לי טובה - אל תתנשא ותגיד לי כמה האמת שלך יותר טובה משלי. אגב, מסתבר שהרבה בני גילי, שהתורה לא מובילה את דרכם (ברוך השם) - מרגישים דומה לי ונוטשים את ארץ הבחירה.... שיהיה לך שבוע נעים וכשר. לי - בטוח שהוא לא יהיה. (כשר)

ממש לא זאת הייתה כוונתי, סליחה שלא

הסברתי כנראה את עצמי נכון, כוונתי הייתה שבארץ ישראל יש את הכל, ושאני לא רואה צורך מבחינתי לעזוב אותה, לא הייתה לי כל כוונה להתנצח איתך, כוונתי הייתה רק לומר את דעתי, בלי שום ניסיון לומר שאתה צודק או טועה, אלא רק לומר שאני אישית מאוד אוהב את ארצינו הקטנטונת, עם כל החסרונות הרבים, מכבד מאוד את בחירתך, אך זו היא בחירתך, שוב מתנצל אם לא הסברתי את עצמי נכון, תמשיך לשלוח תמונות, אני נהנה לראות למרות שזה לא מושך אותי להיות שם, אבל נחמד מאוד לראות. שיהיה בהצלחה בכל אשר תפנה, רועי

ronenb75

New member
מקבל.....

אין ספק שישראל מספקת את כל סוגי הנוף כמעט שקיימים. ואין ספק שיש הרבה סיבות למה לחיות בישראל. אני אישית איבדתי את רובן, ולא בגלל הארץ והנופים, אלא בגלל האנשים. בעיקר האנשים שאנחנו בטימטומנו בחרנו כדי ליצג אותנו. אני מניח שאילולא הם, אולי, רק אולי - היה סכוי למדינה להראות טוב יותר. אבל לעם ישראל זכרון קצר והיום כל אחד דואג לתחת שלו, שלא כמו ההורים והסבים שלנו שניסו לעשות משהו טוב למען המדינה. אך אני מבין את בחירתך. כמו את בחירתי. שבוע טוב לך והרבה בוץ על הגלי....

למעלה