הפטרול?
תשמע... אין מה להגיד..... שהח'ברה בניסן ישבו והחליטו שהם רוצים לבנות רכב שטח - הם כנראה עשו משהו מאוד נכון.... על מה ששמעת על הפטרול נכון, וסביר להניח שלא מספיק. זה רכב שחי ונושם את השטח. הוא בנוי ככה שלא חסכו בו על כלום (פרט אולי לנעילות, למרות שהדיפ המוגבל הסטנדרטי נחשב טוב מאוד בפטרול, לפחות בתחילת חייו של הרכב). השילדה, המתלים, המנוע, המכלולים - הכל בנוי להלכה! לי אישית יש את הדגם שנחשב הכי "hard core" - מנוע דיזל 4.2 ליטר, ללא טורבו, ללא אביזרים - אין חלונות חשמל, אין נעילה מרכזית, אין חימום בתחת של הנהג ואין 8 רמקולים. מה יש? מכונת שטח שנוסעת כמו עגלה עם סוסה, עושה רעש כמו סמי ממוצע וכששמים אותה על ראשון LOW, אין שום דבר שיעצור אותה. המנוע בסיסי ביותר, ללא הזרקות, ללא מחשבים וללא כלום - רק מנוע ומנוע. זה למה הרכב יכול לשחות במים מעל מכסה המנוע וכל עוד אתה נותן לו אוויר נקי (שנורקל) - הוא ימשיך לנסוע. אצלנו אומנם זה הרכב המרכזי של המשפחה (אני בכלל רואה אותו רק בסופ"שים, האישה נוסעת איתו ביום יום), אבל זה לא רכב מפנק. אומנם הוא מאוד גבוה ומסיבי - ויש בזה יתרון, אבל המושבים לא מאוד מפנקים, המנוע מאוד רועש, המתלים בנויים לשטח ופחות לכביש וצמיגי בוץ לא עוזרים גם הם ברעש. מבחינת צריכת דלק, הוא לא מאוד חסכוני, משהו כמו 7-8 לליטר, אבל לא ניתן לצפות ליותר ממנוע "טיפש" בנפח כזה ומרכב במשקל 2 טון. לגודל יש המון פעמים יתרון - יש לו זוית גישה ועזיבה יפות, ומרווח גחון לא רע. שלי מוגבה 2 אינט'ש ולכן קיבלתי עוד קצת בתחתית ולכן אני יכול לעבור בקלות יחסית מכשולים שעלולים קצת להרתיע את הקטנים יותר. אבל כשהוא נתקע - כדאי מאוד שתהיה איתך עוד משאית (פטרול, לאנד קרוזר וכו') בקבוצה, כי אף אחד אחר לא יוציא אותך.... בסה"כ, אני מת על הרכב הזה. הוא נחשב אחד הטובים שיש בשטח. דגם ה-GQ נחשב עוד יותר מטורף, אבל ה-GU (שלי) קיבל ירושה לא רעה מה-GQ פלוס נוחות נוספת ומבנה שקצת מזכיר גם רכב שנוסע על הכביש ולא סתם קופסה קשיחה. אפילו האישה, שבהתחלה נרתעה גם מנהיגה בצד השני וגם מהגודל של הדבר הזה - היום מתה עליו ומאוד נהנית "מעליונות" בכביש והרגשת בטחון (למרות שכאן אין את הטירוף שיש בישראל על הכבישים, העסק כאן רגוע הרבה יותר), פלוס העובדה שמקדימה יש BullBar של TGM במשקל 100 ק"ג בערך.