הבטחות צריך לקיים - עוגת ערמונים ו

akavishon

New member
הבטחות צריך לקיים - עוגת ערמונים ו

ומוס שוקולד: למוס השוקולד: 200 מל"ל שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד חלב 2 כפות קירש 2 חלמונים לבסיס: 3 בייצים תוכן של חצי מקל וניל 1/2 כוס סוכר קורט מלח 1/2 כוס קמח כף אבקת קקאו 2 כפות חלב 2 כפות שמן לקרם ערמונים: 3/4 כוס מחית ערמונים 1/4 כוס אבקת סוכר 4 כפות רום כוס וחצי שמנת 2 כפיות ג'לטין להרטבת הבסיס: 4 כפות שרי לקישוט: כוס מחית ערמונים מעט סוכר וניל רום אופן ההכנה: להכין את המוס יום לפני הרכבת העוגה: להרתיח רבע כוס שמנת, להוסיף את השוקולד ולהמיס להוסיף את הקירש ולהביא לטמפרטורה של 32 מעלות צסלזיוס. להקציץ את החלמונים לתערובת תפוחה ולהוסיף לתערובת השוקולד. להקציף את שאר השמנת ולקפל את התערובת. לצקת לרינג בקוטר 15 ס"מ ולהקפיא. לחמם את התנור לחום של 200 מעלות. להקציץ את הביצים, סוכר, וניל ומלח לערבב את הקמח והקקאו ולשפוך באיטיות לבלילה. לחמם את השמן והחלב לחום של 52 מעלות ולשפוך לבלילה לשפוך את הבלילה לרינג בקוטר של 22 ס"מ ולאפות בין 12-15 דקות. לצנן את ההבסיס ולפרוס לשניים. להכנת מוס הערמונים: לערבב היטב את כל החומרים למעט השמנת להקציף את השמנת ולפזר מעליה את הג'לטין לקפל אל תערובת הערמונים. להרכבת העוגה: להוציא את מוס השוקלד ולמקם במרכז הבסיס להניח שקף על הרינג ולצקת את קרם הערמונים על העוגה ולהקפיא. להכנת הקישוט: לערבב את כל החומרים ובעזרת מכשיר מיוחד לקישוט עוגות לסדר את הקישוט על העוגה. אפשר להניח גם דובדבן משומר על העוגה. הערות שלי: 1. אני הכנתי את מוס השוקולד ברינג של 22 ולכן הכפלתי את כמויות המוס 2. את העוגה אפיתי ברינג 28 ולכן לא פרסתי אותה לשניים (הכמות הבסיסית היא לשני בסיסים) 3. קניתי אצל מר קייק קופסת שימורים של מחית ערמונים לא מתוקה, אז הוספתי עוד סוכר לפי הטעם 4. את הקישוט למעלה הכנתי עם המכשיר להכנת פירה שיש לקנות באיקאה. פשוט אטמתי את הצדדים שלו בעזרת שקף כדי שהתערובת תצא רק מלמטה. אפשר להכין את העוגה עם כשרה לפסח על ידי שימוש בבסיס על בסיס אגוזים או שקדים טחונים.
 

akavishon

New member
עוד הערה

את הג'לטין המסתי במעט מים ולא פיזרתי ישירות על הקצפת
 
וואוו, ושאלות...

לכמה זמן מקפיאים את העוגה לפני שלב הקישוט? אחרי הקישוט ניתן להעביר למקרר? אתה חושב שהעוגה תשרוד שעה וחצי נסיעה (בתוך ציידנית)? יש גם קרם ערמונים ממותק? המון תודה על העזרה וחג שמח
 

akavishon

New member
אז ככה... את העוגה מקפיאים עד שהקרם

קופא ואז אפשר לקשט. פשוט הקישוט הוא יחסית כבד, אז כדי שהוא לא ישקע, כדאי להקפיא מספיק זמן. אם את נוסעת עם העוגה בתוך תבנית, ולא צריכה להגיש אותה מיד - לפי דעתי היא תשרוד. לי היא שרדה שעה נסיעה לא בתוך צידנית, בשעות אחר הצהרים. אבל ברגע שאת מגיעה, להחזיר להקפאה על מנת שהעוגה תתיצב לה. יחסית, אין הרבה ג'לטין בעוגה כך שמה שמייצב אותה, זאת ההקפאה. וכן, יש לקנות שפורפרות של קרם ערמונים ממותק. אני ראיתי אצל מר קייק. חג שמח ומהצלחה.
 
מתכון: עוגת ערמונים ומוס שוקולד

מתכון: עוגת ערמונים ומוס שוקולד רכיבים: למוס השוקולד: 200 מיל' שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד חלב 2 כפות קירש 2 חלמונים לבסיס: 3 ביצים תוכן של חצי מקל וניל 1/2 כוס סוכר קורט מלח 1/2 כוס קמח כף אבקת קקאו 2 כפות חלב 2 כפות שמן לקרם ערמונים: 3/4 כוס מחית ערמונים 1/4 כוס אבקת סוכר 4 כפות רום כוס וחצי שמנת 2 כפיות ג'לטין להרטבת הבסיס: 4 כפות שרי לקישוט: כוס מחית ערמונים מעט סוכר וניל רום אופן הכנה: להכין את המוס יום לפני הרכבת העוגה: להרתיח רבע כוס שמנת, להוסיף את השוקולד ולהמיס להוסיף את הקירש ולהביא לטמפרטורה של 32 מעלות צסלזיוס. להקציץ את החלמונים לתערובת תפוחה ולהוסיף לתערובת השוקולד. להקציף את שאר השמנת ולקפל את התערובת. לצקת לרינג בקוטר 15 ס"מ ולהקפיא. לחמם את התנור לחום של 200 מעלות. להקציץ את הביצים, סוכר, וניל ומלח לערבב את הקמח והקקאו ולשפוך באיטיות לבלילה. לחמם את השמן והחלב לחום של 52 מעלות ולשפוך לבלילה לשפוך את הבלילה לרינג בקוטר של 22 ס"מ ולאפות בין 12-15 דקות. לצנן את ההבסיס ולפרוס לשניים. להכנת מוס הערמונים: לערבב היטב את כל החומרים למעט השמנת להקציף את השמנת ולפזר מעליה את הג'לטין לקפל אל תערובת הערמונים. להרכבת העוגה: להוציא את מוס השוקלד ולמקם במרכז הבסיס להניח שקף על הרינג ולצקת את קרם הערמונים על העוגה ולהקפיא. להכנת הקישוט: לערבב את כל החומרים ובעזרת מכשיר מיוחד לקישוט עוגות לסדר את הקישוט על העוגה. אפשר להניח גם דובדבן משומר על העוגה. הערות: akavishon: 1. את הג'לטין המסתי במעט מים ולא פיזרתי ישירות על הקצפת 2. אני הכנתי את מוס השוקולד ברינג של 22 ולכן הכפלתי את כמויות המוס 3. את העוגה אפיתי ברינג 28 ולכן לא פרסתי אותה לשניים (הכמות הבסיסית היא לשני בסיסים) 4. קניתי אצל מר קייק קופסת שימורים של מחית ערמונים לא מתוקה, אז הוספתי עוד סוכר לפי הטעם 5. את הקישוט למעלה הכנתי עם המכשיר להכנת פירה שיש לקנות באיקאה. פשוט אטמתי את הצדדים שלו בעזרת שקף כדי שהתערובת תצא רק מלמטה. אפשר להכין את העוגה עם כשרה לפסח על ידי שימוש בבסיס על בסיס אגוזים או שקדים טחונים. מקור המתכון: akavishon הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה