הבטחות ב'

חייקין

New member
השואה בין דאגת משהב"ט לנכיו

לדאגת החוגים החרדיים ל"לקוחותיהם". אגף השיקום מממן אחזקת רכב רפואי, רק 75% מעלותו, עפ"י הצהרת האגף, אך למעשה חורגת האחזקה מכך, וודאי שתחרוג בשנה הקרובה עוד יותר, כיון שהאחריות על כלי רכב מסתיימת כעבור שלוש שנים, ושנה וחצי תהא מלוא האחזקה מוטלת על כתפנו הדלה, כולל תקלות שכוסו עד היום על חשבבון החברה! חרדים שיש להם ילדים רבים מקבלים אספקה שוטפת לפי דרישתם, של מזון מגוון, מארגונים וולונטרים. יש לציין כאן כי גם נכי צה"ל או כל אדם, יכולים לגשת לבתי תמחוי ולאכול שם כדי שובעם. אז ישאר מספיק כסף לכסות חלק מן החסר להחזקת הרכב
אודי

חייקין

New member
הבטחות ארגון נכי צה"ל ואגף השיקום

שניתנו במהלך השנים 1998 ועד שנת 2000, לא קוימו עד היום, והן הסיבה לירידת איכות החיים של רבים מבין הנכים שחרפו נפשם בקרב, ובשל תרומתם למדינה במיטב שנותיהם, נעצר קידומם, נמנע מהם היכולת ללמוד, לעבוד, להתקדם ולהשפיע על עתידם, והם הפכו לכלי משחק בידי הארגון והאגף. אעביר עתה ארבע הבטחות של יו"ר הארגון הקודם. הבטחה של היו"ר הנוכחי. הבטחה של סגן מנהל האגף. כל ההבטחות אינן שוות את הניר עליו נכתבו! והול נמשך בעוד בכירי האגף וראשי הארגון צוחקים עלינו! אודי

חייקין

New member
הבטחות הבטחות

מוץ מודיע כי היו"ר הקודם "מכר" אותנו. אך עד היום לא עשה מוץ דבר וחצי דבר לפתור הבעיה!

חייקין

New member
הבטחת אגף השיקום משנת 2000

הבטחה שמעולם לא קוימה. אין ספק שועד עובדי האגף דואג להצמדה ותוספות למשכורות העובדים, ועל כך יבורך, כי רבים מהם עושים מלאכת קודש... אך מי ידאג לנו במצבנו הביש, שנקלענו אליו כי ביקשנו להתנדב ולהגן על המולדת בגופנו?

עָנת

New member
משתלם להיות חרדי../images/Emo8.gif

אודי,ההומור שלך,מוצא חן בעיניי
אודי,שאלה קטנה: אני מבינה אינך יכול לעבוד
מה עם לימודים
אודי,בכל רע יש גם טוב!

חייקין

New member
באשר ללימודים

אני נאלץ לשכב רוב שעות היום על כורסא מיוחדת (קניתי אותה על חשבוני ולאחר הנחה עלתה 7200 ש"ח) על מזרון נגד פצעי לחץ (קניתי על חשבוני) מול עמדת מחשב שבנו במיוחד עבור שאוכל לכתוב בשכיבה (העמדה על חשבוני). אני מחובר רוב שעות היום וכל הלילה למיכל חמצן נוזלי (לקח לאגף שלושה חדשים ולחץ חזק מאד לאשר קנית הציוד היקר! כמובן שלא יכולתי להרשות לעצמי להמתין וקבלתי חמצן על חשבוני הרבה קודם). אני זקוק לסביבה נקיה מאבק (קניתי מסננים על חשבוני) וממוזגת (שילמו רק מחצית עלות המזגן). מכיון שעד הצבא למדתי ארכאולוגיה, אמנות וכאמור שנתיים ראשונות של רפואה, כולל עבודה התנדבותית במד"א ובבית החולים שערי צדק, הרי זה פחות או יותר מה שיש לי, ומאז השכלתי עצמי ע"י קריאה כאשר יכולתי לאחוז בספר ולאחר באינטרנט. על לימודים סדירים אין מה לדבר, מאז 1978 איני יכול לעשות כל מאמץ פיזי... אין לי ספק שאלמלא פציעתי הייתי היום פרופסור כמו רבים מקרובי, או מנכ"ל או קצין בכיר במיל' או כל דבר שניתן לעשות עם בריאות תקינה, ולא רק שלא הייתי נאלץ לקבל את תגמול הנצרך, שרק משמו ברור כי מדובר בזלזול בכבודי כלוחם במערכות ישראל שנפצעתי בקרב...אלא הייתי מרויח שכר נאות ומכובד, שאגף השיקום מונע ממני! אודי

AVI359

New member
חייקין

אודי שלום רב אני עוקב זמן רב אחר כתבותיך בכל פורום בו אתה כותב,ברור כי הינך אדם נבון וברור כי פציעתך קשה ובמצב זה אין כמעט ציוד רפואי שלא יאושר לך.מצד שני אתה מתלונן כי קיימים קשיים רבים גם בנושא ציוד רפואי וגם בנושאים אחרים.שאלתי היא האם נוצר באיזה שהוא מקום קצר בינך ובין המטפלים בך באגף השיקום? כידוע טוב שם טוב משמן טוב,יתכן כי תיקון אותו קצר יפתור בעיות רבות.אני חייב להודות שמשהוא לא ניראה סביר בכל הענין, אתה חייב לשחזר ולראות היכן התקלה ולתקנה ואם לחוץ בעזרת גוף שלישי. בברכה אבי

חייקין

New member
אבי שלום

תודה רבה לך על מכתבך. לצערי הרב קבלתי את הרושם, ועד היום רק קיבלתי הוכחות שזה לא רק רושם, שתפקידם של עובדי האגף למנוע ממני עזרה עד כמה שניתן, בלי להסתכן בתביעה משפטית או שערוריה. מכמה פגישות עם הרופא המחוזי לא יצא מאומה. משבע כורסאות שהחלפתי מאז 1984 (אני חיב לשכב גם רוב שעות היום, וקונה כורסאת שכיבה כדי לא להשאר במיטה, והבאתי אישורים רפואיים) ממנו רק אחת (באופן יוצא מן הכלל עפ"י הגדרתם), למסנני אויר דרשו וקבלו אישורים רפואיים מארבעה רופאים שונים, ולא שילמו. דרשתי מנוף להרמת מיכל החמצן הנוזלי הכבד לרכב וכרגיל, נאלצתי לשלם 5000 ש"ח מכיסי. הרשימה ארוכה כאורך הגלות... בבית הלוחם סרבו לטפל בי טיפול הידרותרפי, כתבו לרופא המחוזי ושלחו לי העתק, כיון שחוששים לטפל בנכה צמוד לבלון חמצן! בקשתי טיפולים בבי"ח קרוב כשלוש דקות מביתי, שם הסכימו לטפל בי, התעקשו לשלוח אותי לטיפולים הנמצאים שעה נסיעה מביתי! כאשר כתבתי לראש האגף, קבלתי תשובה שקרית, כאילו סרבתי לקבל את הטיפולים בבית הלוחם. מובן שיש בידי העתק מכת בית הלוחם בו מצוין סרובם לטפל בי, ולא בשל כיעורי
לבקשתי לעזור לי בתשלום חובות נעניתי כי נעזרתי בעבר לתשלום חובות, להד"ם! בקיצור, חבל על הזמן... אודי

AVI359

New member
נכות 100%

אודי שלום רב כידוע כל הפגיעות ביחד לא מגיעות ל 100% .אם כך אני מבין שהינך מוכר לפחות על סעיף ליקוי אחד ב 100% ומן הסתם סעיפי ליקוי נוספים. אם לא מדובר בצנעת הפרט האם הינך יכול לכתוב על איזה סעיף הינך מוכר ב 100% .בו ננסה לפרק את "הפלונטר" לאט לאט.מנסיוני מתברר שאנשי אגף השיקום מפרשים את ההוראות והחוזרים הרפואיים כאוות נפשם ולא תמיד הענין חוקי.דע לך שאינך הנכה הראשון בעל 100% שהכרתי שמצבו היה קשה ורק לאחרונה פתרנו בחיפה מצב קשה לנכה מהעדה הבדואית בעל 100% נכות ומכאן שהדבר אפשרי.אפשרות נוספת שהעלה חברנו דן ארבל שתשלח את הפרוטוקול הרפואי שלך אלינו בפקס 04-8510838 רשום עליו מס טל שלך ותקבל לביתך רשימת זכויותיך אך כמובן נושא זה נתון לשיקולך האישי.לסיום,אם הגיעו לירח יתכן ואפשר לפתור את ענינך. בברכה אבי

דן ארבל

New member
לאבי ידידינו

כמוך גם אני מתרשם שמשהוא אינו תקין בכל מהלך העיניינים שחייקין מספר. להערכתי הנסתר עולה על הגלוי.הבחור כנראה אינו מספר את כל האמת והאם קיימת הכרה מלאה בפגימתו. אני מציע כי תיצור עמו קשר שיעביר את הפרוטוקול הרפואי שלו ע"מ להריצו במחשב ולראות זכאותו. ידוע לנו כי אנשים במצבו מקבלים את כל הסיוע הנדרש ללא כל בעיות ,וכאן כנראה שישנה בעיה.

חייקין

New member
דן ידין עמו../images/Emo13.gif

פתח את האנציקלופדיה "צה"ל בחילו", בכרך הדן בסיירות, ותקרא כיצד תא"ל מיל' דוד אגמון מתאר את נסיבות פציעתי במהלך פעולה נגד מעוז מחבלים בדרום לבנון. מאז הפרוטוקול בו כתוב כי צפוי שמצבי יוחמר, עברו ארבע שנים, ואז התחלתי לצערי להזדקק לחמצן כדי להשאר בחיים. חות דעת רופא הראות קובעת כי עלי לקבל ליווי 24 שעות, בפועל הליווי הוא 8 שעות. איני יודע אם משהו "חשף" את עצמו בפורום יותר ממני... קיימת הכרה מלאה בפציעתי ובכל תוצאותיה... זכאותי היא ככל נכה צה"ל אחר שהוא כמוני 100%, אך אצלי אין זכאות זו מספקת! אודי

חייקין

New member
דרך אגב דן וחברים

מדוע אתם נותנים להבטחות שלא קוימו לעבור בשתיקה? הרי מזמן הבינו בארגון ובאגף שיש בעיה, ופרט ל"הבנה" והבטחות שכנראה לא התכוונו לממשן, לא נעשה דבר. אולי הנכים יתפגרו..
או אולי הכלב שלהם יתפגר...
אודי

עָנת

New member
דן ברוך הבא לפורום../images/Emo142.gif

אני מכירה מספר נכים,שמשרד הביטחון נותן להם אחוזים מזעריים ביחס לנכותם. עיין ערך: R S D . וכמו כן,משרד הביטחון לא תמיד מוכן "להכיר" שאביזר מסוים,הכרחי לתפקוד הנכה
רעיון מצוין, שאודי יעביר הפרוטוקול שלו,לאבי אלברט

חייקין

New member
חשבתי על עוד נקודה כאובה, דן

אכן צדקת, ללא משים, והנסתר עולה על הגלוי, ולעיתים מתגלה חלק מן העלילה על ידי עיתונאים חרוצים, שעינינם הסנסציה, והסנסציה טבעה שהיא נשכחת כעבור זמן קצר, ונכה 100% כמוני, שמאז 1998 מחובר לבלון חמצן נוזלי, ושנאלץ להוציא אלפי שקלים מכיסו לכיסוי הוצאות הנובעות מנכותו המוכרת, ואגף השיקום ממציא תרוצים בגסות וללא כל התחשבות כדי לא לשלם, ולא פותר הבעיות של נכה כמוני, כי אם את בעיות הפקידים, בין גילוי עיתונאי אחד למשנהו... הפתרון העיקרי יהיה שינוי טוטלי של חוק תגמול נצרך, שינוי שהבטיחו לנו שיקרה כבר לפני שש שנים, כדי להשתיקנו. מאז השתנו דברים רבים, אך רק לרעה... אודי

למעלה