הבטחה שקרית?

limori

New member
ציפי, ומה קורה אם הישארות שלי

בחדר עם ילד בן שנה וחצי אפילו ל - 10 דקות גורמת לי ולבן זוגי להירדם? אנחנו קמים מוקדם בבוקר אני טיפוס שאוהב לישון וכל הזדמנות נעצמות לי העיניים. אז אם הילד קורא לי ואם זכרוני אינו מטעני הילד של חגית מסתובב במיטה ולא קורא לה ובסופו של דבר נירדם. מה רע בכך?

ציפי ג

New member
אז לגבי ההבטחה כבר אמרתי

שילד בגיל הזה לא מבין מה זה אמא עוד מעט תחזור, כך שלדעתי זה לא משנה אם היא תגדי לו גם שהיא עומדת לעוף. ולגבי השינה, היא אומרת שלפעמים הוא בוכה ללא הפסקה -בדקתי. ואם את נרדמת לידו, עוד יותר טוב. את איתו, ועושה משהו שאת כנראה מאוד צריכה אותו - ישנה.

דסי אשר

New member
ידעתי שהוספתי עוד(ארוך)

זרדים לדיון, ואולי תבער מדורה קטנה או גדולה. ראשית בעולם המושגים שלי(וגם של בעלי מקצוע) פעוט בן שנה וחצי אינו תינוק, זה שאנחנו מתיחסים אליו כאל תינוק -זה שלנו. בעולם האסוציאטיבי שלי, והוא שלי בלבד(זאת אומרת לא מן הספרים), תינוק הופך לפעוט ברגע שהוא הולך, בממוצע בסביבות גיל שנה. נכון שיש שמקדימים/ומאחרים. אבל השינוי שעובר התינוק שלמד ללכת, הוא הרבה מעבר לעצם היכולת המוטורית החדשה. הוא פתאום רואה את העולם לא מגובה הרצפה, וראים את ההתרגשות העצומה של התינוק שהפך להיות "ילד" הולך". בשפת המקצוע מדברים על " אבני דרך בהתפתחות" אני חושבת שהמעבר מזחילה להליכה מהווה שינוי אדיר ומשמעותי עבור הקטנים. אבל, זו תפיסת עולם. זה לא מדע מדויק. במשרד העבודה והרווחה, לצורך תשלום במעונות ולבנית קבוצות, קובעים שעד גיל 13 חודש זה תינוק, אח"כ זה פעוט. לגבי מה שכתבת על הילדים שלך, שהם הולכים לבד לשתות, זה בדיוק מה שהשגת, שרק אם הם צמאים באמת, אז הם שותים מים, בלי להרוויח "רווח משני" בשפת המקצוענים -של הפעלת ההורה. אני בהחלט מסכימה עם מה שלימורי כתבה על התהליך שעברה עם רועי. לגבי ילד שרוצה לשתות בזמן השינה, אין יותר פשוט מלהניח לו בקבוק במטה או על מדף צמוד לסורגים של המטה(ניתן לקנות), והילד עצמאי לשתות מתי שרוצה, מתי שצמא. במשפחתון שלי, מי שרוצה, הולך לישון עם הבקבוק לידו, יש שמתעוררים , שותים ונרדמים, יש לא מתעוררים ולא שותים, ויש אחד, שנראה שכאילו שותה מתוך שינה, - פוקח עיניים, מתישב(אין עם מי לדבר, אי אפשר להרגיע, גם אמו בבית רואה זאת), והא שותה מהבקבוק, ומיד שוב נרדם. על השאלה האם הם זקוקים לנו כאשר הם קוראים לנו- שוב, זה לא מדע מדויק, הם לא יכולים לענות לנו ברמה של גדולים, אני מקבלת את מה שלימור כותבת -ענין של הרגל. ההורים שאני עובדת אתם, בכל אופן הלקוחות של המחזור החמוד האחרון- הורים , אנשים שונים זה מזה, - ברור להם מתי הילד באמת זקוק להםכאשר הוא חולה, ואז יש הרבה השכמות , הרבה על הידים = רגרסיה ברורה ולגיטימית, מאד קשה להיות חולה, לבין הרגלים שהילד מנסה למשוך, אחרי שהמחלה פגה, כי זה מאד נחמד להיות אצל אמא על הידיים( אבל לאמא לא תמיד יש כוח, ומצב החרום נגמר...).בטח נמשיך, דסי

ציפי ג

New member
תינוק מהו?

כישראל היה בגילו של איתי חשבתי שהוא ענק. קודם כל הוא הבין, וכמו שאמרת הלך, ובדק כל דבר, ועמד על דעתו, וכו´ וכו´. מילד לילד, גיל הבגרות הלך ועלה. מילד לילד ראיתי שהעובדה שהוא מבין מילולית את המילים שלי, עדיין לא אומר שהוא השכיל להבין את מה שעומד מאחוריהם. דרך אגב, אני לא אומרת שחייבים לשבת על יד ילד כדי שהוא ירדם. יש ילד שזה טוב לו, ויש ילד שזה רע לו. יש הורה שזה מתאים לו ויש הורה שלא. אבל כל אחד צריך לשבת ולבדוק את הילד שלו, מול היכולות שלו, ולו להסתכל על הלוח ולהגיד - היום בני בן שנה וחצי ומהיום אני לא יושבת לידו כשהוא צריך אותי, כי הגיע הגיל. כמו שהשכילו הרבה הורים להבין שגמילה מחיתולים לא נעשית בגיל צעיר בצורה טובה, הגם שזה אפשרי - ועובדה כאשר היו חיתולים מבד רב התינוקות נגמלו צעירים, וכמו שיש הורים שבשל המושכלה הזו לא גומלים את ילדיהם בגיל המופלג של 3, ולא בגלל חוסר היכולת של הילד, אלא בגלל חוסר הבשלות של ההורים, כך גם בעניני שינה. לדעתי לא צריך לדחוף את הילד להרדם לבד, כי זה נח לנו, ומצד שני, צריך להיות ער לשלב בו הילד בשל להרדם לבד, ולא לפספס אותה כי ככה התרגלנו.

תינוק הופך לפעוט מרגע שלמד ללכת????

הוא עבר שיניו מוטורי מדהים - זה כן! הוא מסוגל עכשיו לבצע הרבה דברים - כן! הוא מתרגש? - בוודאי! אבל האם זה גרם לו לשנוי כה דרמטי בהתפתחות הנפשית??? - לא נראה לי! מרגע שתינוק התחיל ללכת אז הוא כבר לא זקוק לנו כשהוא קורא לנו???? אז למה הוא זקוק? הוא זקוק לפינוק רק כשהוא חולה??? (ושלא לבר על כל המקרים בהם הגוף הקטן מתמודד עם משהו ואנחנו בכלל לא יודעים!) מרגע שילד למד ללכת אין לו יותר פחדים? חששות? הוא כבר אז תמיד בטוח שאמא תחזור? הוא לא מפחד מאנשים זרים? יש להם הרבה סיבות לקרוא לנו, מלבד מחלה!. הם קוראים לנו כי הם זקוקים לנו. ואם יובל צריך הלילה את היד שלי כדי להרדם - הוא יקבל אותה! ואני לא רואה בו ילד ש"למד להפעיל את הורין". כשהוא יהיה מוכן לפרידה, (ויש לילות כאלה) אני אתן לו. בשמחה. אגב, אחד הקשיים הגדולים של ילד שמפותח מאד מבחינה מוטורית ומלולית (ואני רואה את על יובל) הוא העובדה שאנשים חושבים שהוא גם מפותח רגשית כמו ילד גדול יותר וזה ממש לא נכון!

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif וגם - אני לא חושבת שהעיקר

כאן הוא ההגדרה, האם המדובר בתינוק, בפעוט או בילד. אין קו גבול ברור שמבחין ביניהם, כל תינוק והתפתחותו, כל תינוק וצרכיו. אני רוצה לומר, שמעבר ליכולת ההרדמות או ההרגעה העצמית, שהולכת ומתפתחת עם הגיל (ואשר לטעמי, האצה שלה טרם זמנה משרתת רק את צרכי ההורים, ולא את צרכי הילד), יש גם צורך טבעי בקרבה, שעולה או פוחת בתקופות מסויימות או בעקבות ארועים מסויימים. אם שירה - שגם כשהיתה תינוקת רכה, ולמעשה, ממש מאז שנולדה, ידעה להרדם לבד מצויין - תבקש ממני לשבת לידה וללטף אותה או לשוחח איתה עד שתרדם, אני אשתדל לעשות זאת עבורה, כי אני אמא שלה, וזו אחת הסיבות שאני שם. אז נכון שלעומר זה כמעו שלא קורה, ולשירה זה קורה לעתים רחוקות, ולאורי, מטבע הדברים, זה קורה מדי ערב, אבל נראה לי שתפקידנו כהורים הוא לתת להם את תשומת הלב והמגע הדרושים להם על פי צרכיהם - הם יגדלו מתוכם בעצמם, ועדיין לא ראיתי את הסטודנט שרצה שאמא תבוא להרדים אותו במעונות...

דסי אשר

New member
הם צריכים אותנו

ןגם אנחנו צריכים אותם. לפעמים, כאשר אני מביאה דוגמאות ( שיש בהן משום הכוונה להסביר) הן מובנות כתורה נוקשה, כמושג מאד מוגדר. יכול להיות תינוק בן שמונה חודשים , שכבר הולך, ועובר את השינוי המדהים שיש איתו גם שינוי ועלית מדרגה נפשית, זהBUILT IN במהות השינוי -אבל ברור שלפני תינוק. יש דברים , שכנראה קשה להסביר אותם, שלא ניתן אולי, כי הם קשורים לתפיסות עולם, ולא ניתן לומר על אם זו שהיא אם לא רגישה לצרכי הילד, ולאם האחרת שהיא כן. הדברים ברורים לי, על פי תפיסתי, כמו לעוד כמה וכמה הורים, כמו שהורים רבים, אנשים חושבים, רגישים, המשקיעים מחשבה ומעורבות לא פחותה בגידול ילדיהם, שחושבים אחרת לגמרי דסי

כרמית מ.

New member
מתינוק לפעוט

אני חושבת שזה תהליך שבאמת קורה בסביבות גיל שנה - עם או בלי קשר להליכה (יש תינוקות שמתחילים ללכת מוקדם, יש פעוטות שמתחילים ללכת מאוחר). כבר כתבתי פעם, שימי הולדת הם לכאורה תאריך שרירותי, אבל לפחות בשנתיים שחלפו, ואצל הילדים שלי, סמוך מאד ליומולדת היתה ממש קפיצת מדרגה התפתחותית - גם רגשית. לדעתי, יש הבדל בין תינוק לפעוט - ברמת ההבנה, וביכולת ההתמודדות עם רגשות ומצבים שונים, ולכן גם בדרישות (שלו ושל הסביבה) כמו שיש הבדל בין פעוט וילד, בין מתבגר ובוגר... השינוי לא מתרחש ביום אחד, ויכול להתרחש בזמנים שונים עבור היבטים שונים (ילד מסוים יכול להתמודד טוב עם העובדה שאמא הולכת, אבל לא מסוגל עדיין לישון לילה שלם, למשל). אני חושבת, שאח צעיר, במיוחד אם הפרש הגילים קטן, צפוי להשאר "קטן" יותר זמן. יש שילוב גורמים בעניין, אבל אני מסתכלת על אחייניות שלי, שיש ביניהן הפרש של שנתיים, והגדולה בגיל 4 כבר היתה אחראית לעצמה ולאחותה (במגרש המשחקים, למשל), אבל גם בגיל 6 (כשאחותה בת 4) היא עדיין התבקשה לקחת אחריות על עצמה ועל אחותה ה"קטנה".... מצד שני, העובדה שתינוק הפך לפעוט או לילד, לא אומרת שהוא זקוק לפחות אהבה, קבלה, אפילו מגע (יש תקופות שפחות ויותר). יש קו דק מאד, וצריך להיות קשובים מאד בשביל להבחין בין צורך של הילד (/פעוט/תינוק) לבין "משחקי שליטה". ולפעמים גם טועים. לפעמים אני מחליטה להענות לבקשה של הילדים שלי למרות שזה לא צורך. למשל, כשהם מבקשים עוד נשיקה ועוד חיבוק לפני השינה - ברור לי, ולפעמים אני גם אומרת להם את זה, שלא מדובר על צורך ממשי, ובכל זאת, בגבולות הסביר, אני שמחה להענות להם. אני לא חושבת שזה רע, לתת לילד להרגיש לפעמים שהוא שולט במציאות ובהוריו, גם אנחנו אוהבים לחוש שליטה בחיינו. מצד שני, אני אשמור על מסגרת גם לחריגה... (אני יודעת שזה נשמע סתירה).

למעלה