הבטחה בלינוקס

cmaand

New member
הבטחה בלינוקס

מצטער שאני פותח כל כך הרבה נושאים אבל זה בגלל שכל דבר זה משהו שונה ושעוד חודש מישהו יחפש על הנושא הזה הוא לא יתקל בנושאים לא קשורים... אז ככה יש איזשהו FIREWALL או משהו נגד האקרים וחדירות ? כי אני דיי פרנואיד ואני רוצה להיות תמיד בטוח שאני מוגן וירוסים... מה קורה עם זה למשל שאני מקבל באימייל בלינוקס וירוס קטלני ביותר שכמה שהבנתי אין וירוסים ללינוקס אז זה לא ישפיע אלי ? בתודה cmand.

beitar

New member
תשובה:

יש פיירוואלים, ואפילו מובנים במערכת.... השאלה היא האם אתה יודע לעבוד איתם ? האם אתה יודע מה זה פיירוואל ואיך משתמשים בו ? אני ממליץ לך לקרוא חומר מקצועי בנושא... כמה מילים בנושא לא יתנו מענה של ממש ! וירוסים ולינוקס: וירוס שנוצר ויועד לחלונות, לא משפיע על לינוקס, וזה כולל את כל הוירוסים הנפוצים שפוגעים באאוטלוק למשל.... מצד שני, תיאורטית יכולים להיות וירוסים ללינוקס, שימוש נבון וחכם, יעשה את העבודה, ממש כמו בחלונות, אלא שכן המצב טוב יותר, וקל יותר להמנע מוירוסים... מה עוד שקשה יותר להחביא וירוסים קטלניים, בגלל שיטת הקוד הפתוח ובגלל השיטת הרשאות שבא עובדים במערכת לינוקס (וכאן זה תלוי בהרגלי השימוש שלך כמשתמש עם פרווילגיות מוגבלות, כלומר לא כ ROOT).

cmaand

New member
הבעיה היא

אין לי מושג בגרוש איך משתמשים בפיירואל הדבר הכי קרוב זה שהשתמשתי בזון אלארם

beitar

New member
אז אוליי כדאי שתתחיל ללמוד.

אם אתה מאלו שמפחדים מנושאי אבטחת המידע, אתה חייב ללמוד קצת לעומק את הנושא..... אין דרך קצרה.

פיירוול על רגל אחת

בקטע של פיירול, יש כמה תוכנות לאנשים "יוצאי ווינדואז", אבל האחרונה שבדקתי - היה לא באג או שניים קטנים אבל מעצבנים. אתה צריך להבין לפחות מה זה IP adress, ומה זה port: תוכנת פיירוול בעצם עוברת על כל התקשורת של המחשב שלך, ובודקת האם מותר לשלוח חבילה (ip packet) שמגיעה ממחשב X למחשב Y (source IP address -> destination IP address) ומיועדת להכנס דרך נמל אשדוד (port). זה, על דרך המשל. במילים יותר ספציפיות, אתה מגדיר חוקים. דוגמא בסיסית מאד: אם זה יוצא מהמחשב שלך -> אל כל מחשב אחר, דרך פורט 80 - זה בסדר, אם זה יוצא מכל מחשב אחר -> אל המחשב שלך, דרך פורט 80 - זה בסדר, אחרת - תחסום ותזכור - אם משהו מגיע על רגל אחת - זה אומר שהוא צולע

ezaton

New member
אפשר להוסיף עוד

סינון לפי תוכן, תכיפות, דגלים של הפאקט, לא חסר. Ez

cmaand

New member
איפה אני משיג פיירוואל טוב ובלי

ממש להסתבך.. משהו שיהיה פחות או יותר קל ובלי באגים וכל מיני כאלה
cmand.

mavor

New member
אתה יכול

להישתמש ב BASTILLECHOOSER התקנה פשוטה (RPM) ושני מצבים מתחיל ומיתקדם תישתמש במתחיל בהתחלה ואחר כך תעבור למיתקדם אני אישית מעוד מרוצה נדב

ezaton

New member
אני חייב להסכים עם הכותבים לפני

שלימוד על רגל אחת פירושו צליעה. כשעסקינן בהגנה על המערכת שלך (וזה יתחיל ככה ויעבור בטח מתישהו להגנה על משהו יותר מורכב) אני חושב שכדאי בכל זאת ללכת על לימוד קצת יותר עמוק של הפיירוול... ידע=כוח, ועבודה טובה=הגנה. אם אין שירותים פתוחים (שאינם צריכים להיות פתוחים), אתה לא עובד כ root, ויש לך ססמא טובה עבור המשתמש, אין לך הרבה מה לחשוש בכל מקרה. הפיירוול שמותקן על לינוקס משמש בד"כ להגנה על הרשת ש*מאחורי* המכונה. נראה לי שכדאי לך ללכת על לימוד של הפיירוול למטרות ידע, תוך כדי ישום על המכונה שלך. אבל זאת דעתי... Ez

למעלה