הבחירה

הבחירה

היא סגרה את הדלת אחריה, יודעת שלשם לא תחזור יותר... הם הכירו לפני עשרים שנה היא הייתה חיילת, קצת לפני שחרור והוא היה תלמיד ישיבה, תורתו אומנותו היא הוקסמה ממנו ובאיזה אומץ מטופש... הגניבה פתק עם הטלפון שלה.. משהו בעיניים שלו, משהו משך אותה. הוא חזר בשבילה בשאלה, אחרי שנה לאט, לאט היא חינכה אותו וילמדה...תענוגות אהבים, סרטים, בילויים הרבה אמיתות אבל יחד עם האהבה הגדולה באה הטלת הספק שלו. לא שלה היא כבר ידעה שזה הוא שחיכתה לו יום אחד הוא פשוט לא חזר הביתה השאיר לה פתק "נסעתי, את הכל בשבילי, אסור שזה יקרה היה לי נוח יותר, עם אלוהים" שנתיים היא בכתה עליו הייתה באבל לקחתי לך אברך אחד..שאלה את אלוהים, אחד לא יכלת לוותר? שום טלפון, שום מכתב...כלום. פשוט כלום. היא ראתה אותו שוב, שכבר היתה נשואה.. והיא בת ארבעים שנה.. היא זיהתה את העיניים שחוקרות שלו, מבין כל השחורים "סלחו לך"..היא לחשה אחרי שבוע התקשר אליה, "מאוחר מדי, אני יודע.. פחדתי מהאהבה שלי אליך, פחדתי מהחופש, מאפשרות הבחירה" והם נפגשו שוב.. "רק עוד פעם אחת", ביקשה.. אברך, איש תורה.. וכאילו לא עברו עשרים שנה.. למדו שוב, וחקרו, ואהבו.. "אני חוטא איתך", אמר לה "תעלמי מחיי", ביקש והיא הלכה... והדמעות ליוו אותה למכונית.. אחרי שנתיים, בעלה יהרג בתאונת דרכים והיא תפסיק לדבר, ולאכול עונש, חטא היא לא תבין איך פועל אותו אלוהים שהשאיר אותה בלי כלום... בלי אוהב אחד שהעדיף את אלוהים על פניה ואחד, שאותו העדיף אלוהים..

shelly23

New member
ילדה

זה מקסים, כתוב יפה ופותח מקום למחשבה. מעניין אותי אם זה מבוסס על משהו אמיתי - לא שזה ממש משנה, אבל סתם מחשבה שלי. הסוף חזק - בלי אוהב אחד שהעדיף את אלוהים על פניה, ואחד, שאותו העדיף אלוהים. מקסים.

אנגלינה

New member
אני לא בטוחה שאמרתי לך אז

אני רק רציתי להגיד שאת מדהימה הכתיבה שלך יוצאת מהכלל ומיוחדת כל כך........ ורציתי לכתוב לך שיר קטן ומוכר סתם בגלל השם החמוד שלך " הילדה הכי יפה בגן יש לה ענים הכי יפות בגן וצמה הכי יפה בגן ופה הכי יפה בגן וכמה שמביטים בה יותר יודעים שאין מה לדבר והיא הילדה הכי יפה יפה בגן וכשהיא מחייכת גם אני מחייכת וכשהיא עצובה אני לא מבינה איך אפשר להיות עצובה כשאת הילדה הכי יפה בגן :)" את מדהימה יקירה המשיכי לכתוב אוהבת אנגלינה

*קסנדרה

New member
לעתים - הומלץ כהודעה נבחרת

במקום האחר שגם אותו אהבתי אבל זה....... אין מלים. הרעיון נפלא, אמיתי, פשוט אך מורכב. אהבתי מאוד את הקונפליקט שייצרת - הבחירה. הצלחת להעביר לקורא את הקונפליקט הכפול באופן כה ברור ויפה. נפלא !!! קסנדרה

תודה על כל התגובות-ולך קסנדרה...

תודה על ההמלצה. אני חייבת לדעת.. תאטרון? חזרות? מממ...ספרי לי... נשמע מעניין... ואגב, הציטוט שבחרת בכרטיס שלך.. "אני יודע את שאינני יודע"... גם אני עכשיו נמצאת בתהליך החקירה של "דע את עצמך" הסוקרטי.. חבל שהוא לא פה לכוון אותי.. נשיקות. ילדה

*קסנדרה

New member
ברכות להודעה נבחרת והיא מובחרת

לעתים בענין התאטרון אז כך: למדתי השנה (עדיין לא סיימתי) תאטרון ומשחק. יהיה לנו מופע לסיום השנה שיעלה בצוותא בחודש ספטמבר. אני רצה בערבים לחזרות. זהו
בעניין הציטוט של סוקראטס, אני אוהבת את הציטוט הזה, מפני שכך האדם נמצא כל חייו בלמידה. ברגע שנאמר יודע ויודע, נפסיק לשאוף לדעת עוד.... קסנדרה

רותי ב.

New member
סיפור נפלא, וחכם

ומרתק. הנושא, ואיך שטיפלת בנושא, פשוט נהניתי מכל מילה.
איך אומרים תודה בוירטואלית?? :)

למעלה