הבחור הלא ישראלי שלי

RubberSoul92

New member
התייחסות

בעבור בת זוגו של אחי, הוא "הבחור הלא ישראלי שלי", אך הלא ישראליוּת שלו, המתבטאת במספר היבטי החיים, איננה נתפסת כמשהו שלילי בעיניה, ההיפך הוא הנכון.

וממה היא מתלהבת בדיוק?

או שגם היא מצביעה חד"ש ולא אכפת לה להתבולל עם בחור שיהודתו מוטלת בספק?

&nbsp

lEchoesl

New member
מנסה להבין את ההיגיון שלך, אי אפשר להתלהב ממישהו שיהדותו

מוטלת בספק? וגם לא ברור לי למה את כול הזמן מפקפקת ביהדות של העלייה שלנו.

בואי אני אסביר משהו

אתם העליה היחידה שהביא לפה גויים בכמויות. זאת הסטטיסטיקה מתוקה. בחורה שומרת מצוות לא תתלהב מאחד ששומר על אורח חיים לא יהודי שנהוג במשפחות של עולים מרוסיה. תאמת לא רואה שום סיבה להתלהב ממישהו שמפגין זרות.

beatman

Member
"אנחנו" לא הבאנו כלום

ממשלות ישראל קבעו את חוק השבות והביאו לכאן גויים בכמויות.

lEchoesl

New member

שלא נדבר על זה שדבורל'ה מפספסת את הנקודה: רוב העולים יהודים ורוב הגויים הם יהודים לפי האב. רק למעטים כמעט ואין שום קשר ליהדות.

ivgy1980

New member
העליה "שלנו" רכבה על חוק השבות העקום "שלכם"

הרי, מי שמחזיק בסב יהודי מצד אביו, זכאי לעלות ארצה עפ"י חוק השבות. אז מאז תחילת העליה "שלנו" זרמו הרבה מים בכנרת, אלא שלא קיבלתם שכל ולא שיניתם את חוק השבות האומלל. ואת עוד באה בטענות!! באמת, אחותי, come on....

beatman

Member
מי את שתטילי ספק ביהדות של יהודים ?

יש יהודי ויש גוי, פשוט מאוד.

מה זה משנה? מה ההבדל?

בנוגע ל"פשוט מאוד", אתה יודע כמה ממשלות נפלו בישראל בגלל השאלה "מיהו יהודי"?

בימי בן גוריון ומפא"י

הממשלות כמובן לא "נפלו" - שלטונו של "הזקן" היה איתן ויציב - אבל משברים פרצו לא אחת, הדתיים פרשו מהקואליציה, מה שנחשב לסקנדל ממדרגה ראשונה, וב"ג השקיע את מלוא המאמצים כדי לרצותם.
המשברים פרצו לא אחת בדיוק בסוגיה "מיהו יהודי", אשר, מסתבר, לא כל כך פשוטה כפי שזה נדמה:
[URL]http://www.kotar.co.il/kotarapp/index/Page.aspx?nBookID=95145145&nTocEntryID=95149753&nPageID=95148172[/URL]

לעיון בסוגיה עצמה, די לחפש בגוגל "מיהו יהודי", ולקרוא למשל בויקיפדיה.

למעלה