והנה המשך הסיפור
אחרי החתונה היה עוד יותר קשה. אישתי (לשעבר...) קינאה בכלי הנגינה, והרגישה שאולי אם תילחם בהם תחזור אהבתי אליה ותיעור. המורות בבית הספר שלה (בית יעקב ליטאי כמובן) הזדעזעו לראות אותי בבין הזמנים בבית הספר "אורגנית" בגאולה "מה, הוא לא לומד?" ריננו והוסיפו את המילה שמהלכת אימים על כל אברך בן תורה ואשתו "מה, הוא עובד?! ממש ככה? ע-ו-ב-ד?" כשעזבתי את הבית, עוד לפני שחזרתי בשאלה. הדבר הראשון שעשיתי כאדם חופשי מקהילה ודיעות קדומות היה ללכת ללמוד פסנתר. המורה (שרה מנדל החמודה מבר אילן) היתה סקפטית בקשר ליכולותי להתקבל לאקדמיה למוסיקה בגיל 24. "לא הגיוני" היא אמרה. והוסיפה "מאוחר מדי להתחיל בגיל כזה". אחרי חודש כשניגנתי את "הפסנתר המשווה" ישר והפוך היא הפסיקה להיות סקפטית. התאמנתי שבע שעות ביום, הקשבתי לקול המוסיקה לפני תכנית קבועה מראש. צמחו לי כנפיים. הייתי מאושר. זה לא הפריע לי לשמוח כשהקדימו לי את הגיוס. אחרי הכל? בתוכי היה עדיין הבוז ל"כלייזמר" ול"בעל מנגן" התגייסתי, ולאחר השחרור הלכתי ללמוד מחשבים... מוסיקה? מאוחר מדי. עשרים ושבע? לא גיל להתחיל שוב... אי שם באמצע בסתם יום אחד הלכתי, סתם כדי לגוון את השעמום המחשבי, לרקוד סלסה. היתה שם להקה חיה. עם כלי נגינה אמיתיים. חצוצרות, קלידים, בס, כלי הקשה, הכל... בכל שבוע ישבי שם מהופנט. עקבתי בנשימה עצורה אחרי כל כלי. עד מהרה ידעתי בדיוק מה מנגן כל אחד, ויכולתי לחקות בדיוק כל זמר. נכון. הם שרו בספרדית. זה לא הפריע לי. התסכול המוסיקלי של שלושים שנה יצא החוצה בטירוף. הופעתי לעצמי בכל הזדמנות, ובפעם ההיא, אחרי שכל הקהל הלך הביתה, ורק אני נשארתי מסרב לעזוב את הקסם, שמע אותי בעל המועדון ונדהם מהטירוף ומרמת החיקוי. הוא הציע לנגנים לראות אותי, ומשסיברו הללו, הציע לי הופעה פרטית בכל יום שני - אחרי שכולם הולכים הביתה... וככה בכל יום שני, עם רדת החושך על המועדון, היה רונן סוחב שני מקרופונים, מחבר למערכת הגברה, ואני הייתי מתפוצץ על הבמה. שרתי בספרדית שהמצאתי במקום, חיקיתי זמרים קובנים וחזנים פולנים, שילבתי את אריאל זילבר עם ארתורו גונזאלס וגרשון קלצקין. הייתי אש להבה. אחרי שלושה חודשים היו אחרי שלוש-עשרה (!) נגנים נלהבים כולם אנשי הי-טק, רואי חשבון וסטודנטים. גיליתי מה פירוש "חדר חזרות". ואם אני אספר לכם שכשהייתי עושה עיבוד חדש היה לי קצף על השפתיים מרוב התלהבות - תדעו שזו אינה מטאפורה, אלא תיאור חי ומדוייק. כשפיטרו אותי כחלק מהתמוטטות עולם ההי-טק, כבר הייתי בן 31. הפעם כבר לא פיספסתי את ההזדמנות. התחלתי ללמד ילדים לדפוק על פחים - בתור פרנסה. וחבשתי את ספסלי "בית הספר רימון למוסיקה בת זמנינו" בתור השכלה. הנשמה שלי, סוף סוף, באיחור של שלושים שנה אמרה את שלה. באיחור קריטי ומעצבן הצליחה הנפש שלי לנער מעליה את שרידי הבוז הישיבתי. את שרידי הפולניות והבני-ברקיות. ולפרנס את עצמה במזון שהיתה צריכה כל חייה - מוסיקה. **** לספר לכם שיש סוף טוב לסיפור? לא ממש... בן שלושים וחמש, תפרן וחסר פרוטה, גר אצל ההורים, רץ מארוע לארוע כדי לנגן מוסיקה רדודה שאני שונא. מקלל את השנים שהחמצתי בלי ללמוד תווים, בלי לדעת הרמוניה, בלי להתרגל להרגלי נגינה מסודרים. מנגן בכלי הקשה - הכלי הכי מבוזה בתזמורת. שר בלהקות סלסה מגניבות אבל מפסידות כסף, בקיצור "א סאך מלוכעס, מיט א וועיניק ברוכעס" כמו שסבתא שלי אומרת... אבל עכשיו, ממש בימים האלו קיבלתי לידיים להקת סלסה חצי-חובבת. ואני, תאמינו או לא, אני אלי צויק מ"בית דוד" - זה שבקושי שרד את השנתיים שלו ב"רימון" - יושב וכותב תווים לחצוצרה-סקסופון-טנור-אלט-חליל-בס-קלידים-קונגס-טימבלס-בונגוס-שלושה-זמרים יורק דם על כל תיבה, מתייעץ ובודק שבע פעמים כל סימן חזרה או וולטה, שוב מקלל את יואל רוזנבליט ואת ההחלטה האומללה ההיא, אבל הרגע הזה, אח.... הרגע הזה, הפעם הזו בשבוע... השעתים האלו... בו אני מניף את היד, ושנים עשר איש פוצחים בנגינה של המוסיקה שאני עיבדתי, מתוך התווים שאני כתבתי? בשביל הרגע הזה היה שווה הכל. אושר צרוף! גן עדן בעולם הזה, הנה לכם ליטאים מדוכאים וחמוצי פנים. הא לך אמא פולניה ומסרסת, הא לך יואל רוזנבליט! אני סוג של מנצח! ובשתי המשמעויות... **** זהו. מצטער שהלאתי אתכם. אתם בכלל לא מכירים אותי, וגם לא טרחתי לעבור על זה ולתקן שגיאות. פשוט יצא לי ככה, כמו מין הקאה כזו. התפרץ לי. אז זהו. זה בערך, ואתם? תסיקו מזה מה שאתם רוצים... בוקר טוב!