הבושה

מדובר באנושיות ולא ב"אנושיות"?

תגובה רציונלית, אה? לאכזבתך - באלימות במשפחה - ניתוח סציולוגי ומגדרי ("המסרים הפמיניסטיים שלי") הוא ההסבר התקף לחלק מהדינמיקות. גדולים משנינו כבר חקרו את זה. אין לי ספק שהשוטרים אינם בעד אלימות, וודאי שלא ביודעין, אבל כבני אדם וכארגון שוביניסטי - יש להם את הנטיה הסמויה לכבס את חטאי דומיהם. ככה זה בעולם. גם לי יש נטיה לכבס חטאי נשים. וזה מה שמסובב את העולם, לצערי. לא הגלוי - אלא הסמוי. אצל כולנו.

ארזS

New member
ארגון שוביניסטי, אה ?

גם כל השוטרות והמתנדבות הן שוביניסטיות, אה ?

lomeshane

New member
כוונתך היתה לא לשפוט את המשפחה של הרוצח ?

גם לדעתי הם אנשים אומללים שסובלים ויסבלו עד סוף חייהם. אין מקום לבוא אליהם בטענות. הם לא הרוצחים.

ארזS

New member
התגובה של yahoo456

היא אחת התגובות הכי שפויות בשרשור האומלל הזה, בנוסף לתגובות של תמי.

אתה מעלה כאן מדד מעניין לשפיות

דווקא בשרשור שבו טבח גבר שני תינוקות ואשה בסיטואציה של "אי שפיות". האם אי השפיות שלו דומה לזו שלנו? סתם תמהתי. כמה רחוק יכולה ללכת מכבסת הקולגות?

ארזS

New member
אין כל קשר של קולגות

את סתם מגזימה ואינני רוצה להשתמש במילים שיגרמו לך להגיב שאני מגיב לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

ATAF151

New member
אני כן הייתי בא בטענות אם היה זר מחבריו

מה פתאום להניח זר על קברו של אדם שרצח את אשתו, את בנו בן ה 3 ואת התינוקת שלו בת 6 שבועות. אדם לא שפוי יכול לפעמים להתאבד, אבל אדם שרצח גם את משפחתו זה אדם רשע שחושב שחיי משפחתו זה נכס פרטי שלו ואם הוא לא יחיה אז יש לו זכות להרוג אותם. גם אם היו לו שנים בהם הוא היה נחמד עם חבריו לעבודה, מעשה כזה בהחלט מבטל את כל אותן שנים.

Jab2

New member
גם אצלנו במשפחה מכירים את הרוצח

אפילו באופן אישי ומזה שנים רבות מאוד. היו באיש צדדים לא נעימים ולצערי אנחנו מכירים דברים אחרים ממה שהצטייר בתקשורת. אבל נעזוב את זה, מי שמכיר אותו במשפחה ביקש שלא לדבר על כך. מפריעה לי נימת ה"למען בני המשפחה האומללים". כתבתי גם למטה לאחד מהטרולים: ידע כל יצור רע שבא לקטול חיי אדם, חיי עוברית בת 6 שבועות וחיי ילד שהביא רק שמחה, כי לא יתנו מנוח למשפחתו הוא והוא יקבר קבורת חיה. בהחלט חשוב שתדע שתליית מודעות אבל זו לגיטימציה לרצח הבא. גם אם בתת המודע. יפי נפש? להיפך, אני חשה שאתה טומן את הראש באדמה. לא עצוב לי על משפחת פישר אלא על משפחת בכר שהיצור החליט למחוק כל זכר לבתם. ואיני מבינה כיצד אפשר לבוא ל"ניחום אבלים"! למשפחות מחבלים מותר להקים סוכת אבלים? לא. אז מדוע למפשחת פישר מותר? ואגב ארז, החקירה בהחלט העלתה מימצאים מה קרה שם, אפשר לקרוא אותן בכל עיתון. אני באופן אישי מתקשה בקריאת ממצאי החקירה כיוון שהם קשים מאוד. מדובר ביצור, לא באדם.

ארזS

New member
תגובה

אני לא בא להגן על הרוצח. באף מילה שכתבתי לא היתה הגנה על הרוצח ועל מה שעשה. אבל כן, אני חוזר שוב : בני משפחתו אומללים ולמודי סבל. אני לא טומן שום ראש בשום אדמה ובדברים שכתבתי ועוד אכתוב אין טמינת ראש באדמה. אני פשוט מדבר מהראש ולא מהבטן, שגם אצלי מתהפכת כבר כמה ימים. וכן, אפשר בהחלט לבוא ולנחם את בני משפחת פישר. הם אבלים ויש מצווה לנחם אבלים. ולמרות שאינני מבין את הקשר לסוכות אבלים במשפחות המחבלים, אני דווקא זוכר סוכות אבלים במשפחות האלה...

ארזS

New member
מי מרחם על אכזרים ?

על מה את מדברת ? ואשיב לך בדיוק באותה התשובה : מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים !!! [רק תגידי לי היכן ראית רחמנות על אכזרים].

גור 2

New member
דעתי על העינין הזה

שכדאי שימחק השרשור כולו. קראתי את ההודעות ועצם קיומו של ויכוח (ויכוח!) בעינין מקומם אותי. צריך גם לדעת לשים גבול לדעתנות, לפסקנות ולנחרצות במקרים כאלה, חנה, JAB. אף אחד כאן לא מתכוון להבין את מניעי הבחור ואת הפשע הנורא שעשה. וידוא ההריגה שמוצא לפועל כאן מוסיף חטא שלנו על הפשע שלו. אישית, עצם ידיעת פרטי המקרה כל כך הולם בי שפשוט אין לי מילים. זר משטרה רשמי, אישי...ממש לב העינין. הטריבונל העממי הזה רק פוגע בזכרם של הילה ושני ילדיה הרכים. די!

ארזS

New member
../images/Emo45.gif

ושנשמע רק בשורות טובות. ואיך אומרים במכשירי הקשר הצבאיים והמשטרתיים ? רות - סוף !

מסכימה

הפכתם מחאה לגיטימית על זר רשמי ועל ייצוג במדים בנושא זה, להרבה דברים שלא היו בה. "טריבונל עממי", למשל, היה רק במקום אחד - ולא בפורום. זהו סוג של דמגוגיה שפושה כאן לאחרונה בנושאים שונים. ראה תשובתי בעניין זה לתמי.

ארזS

New member
גם בחלק גדול מהתגובות שאת כותבת

יש דמגוגיה. והבהרה חשובה כדי שלא יובן אחרת חלילה וחס... : אני מתכוון לתגובות, לא למי שכותב [שזאת במקרה או שלא במקרה את].

Jab2

New member
לי דווקא יש מילים והמטרה היא מניעה!

לצערי כל מה שאמרת שאינו לב העניין הוא בהחלט העניין בעיני, וגם אני עדה לדפוס שלא חמק מאיתנו גם הפעם. עד שלא נשנה את היחס לרוצחים ובפרט לבני נוולה כאלה, נמשיך ונשמע לצערי על מקרים נוספים. נכון, איש אינו יודע מהדוע עשה מה שעשה. נכון, איש מאיתנו לא יבין את היצור לעולם. לכן לא ניקח את הדיון למקום זה. אך : טעות היא לטמון ראש בחול ולומר שהדיון פוגע בזכרם של הילה בכר ושני תינוקיה ז"ל. אני מקווה בכך להפריך כמה דיעות קדומות: ניתן ואפשר למנוע הישנות מקרים כאלה! "אפילו רק"
של רצח אשה. ישנם דברים שירתיעו את הרוצח הפוטנציאלי אבל הם לא כל מה שאתה מבקש: הבנה שבשתיקה, הרכנת ראש, ליווי רשמי בלוויה, תליית מודעות אבל במקומות שמעולם לא תלו בהם מודעת אבל - כל זה לא ימנע הישנות מקרים, להיפך. הרוצח (והרוצח הפוטנציאלי) צריך לדעת שיקברו אותו קבורת חיה. שום זר. שום מדים. שום ליווי. לא מודעות אבל. לא שבעה. כלום. הוא ימחק מהעולם בדיוק כמו שהשתמש בכח שניתן לו ומחק את חייהם של שלש נשמות. כואב לי מאוד לראות את מודעות האבל. זה להוסיף חטא על פשע ואני מתנצלת בפנייך, הילה בכר ז"ל יקרה, על שמשפחתו נוהגת כך. אין הסבר. איך יתכן שמשפחה יושבת שבעה על רוצח מנוול? איך יתכן שאין בהלכה איסור כזה? ומדוע לא נכתב במודעות האבל כי הם יושבים שבעה על רוצח? צער עליו יש להביע בחדרי חדרים, לא בפני כל העולם. ולנו יש תפקיד: לא לשתוק ולא לסלוח.

למעלה