הבושה

הבושה ../images/Emo31.gif

הבוקר במעריב, תמונת קברו של חלאת המין האנושי שרצח באכזריות את אשתו ואת ילדיהם בני השלוש וה- 6 שבועות, כש....זר ממשטרת רעננה על קברו. שוטרי משטרת רעננה, אם בחרתם להניח זר רשמי על קברו של הרוצח הנאלח - אתם לא ראויים בעיני - מוסרית, אתית וחברתית - לשאת בתפקידיכם. הייתי חייבת לומר את זה. התנצלות ממשטרת רעננה בפני תושבי ותושבות העיר, תהיה במקומה.

לא לשפוט - בושה

חנה הכרתי את שניהם וגם לי היה קשה עם זה, שאלתי את אחד מהמלווים מדוע הלך, והוא השיב הבן אדם נתן המון והיתי חייב להפרד. לא הסכמתי, אולם במחשבה שניה, הרי ברור שזה היה טירוף - פשוט אין אפשרות אחרת, עם כל הקושי , לדעתי זה נועד רק אמו ואחותו האומללים! האמיני לי בתחנת המשטרה ברעננה, כמו בכל המקומות, הכאב בלתי נסבל. וכאשר פגשתי בהפנינג שערכה תמי, באתי לומר לו שאני חשה צורך לחבק ולנחם על מה שעובר עליהם ותשובתו היתה כמה אנו זקוקים לזה. אי אפשר לדרוש לוגיקה במקרה זה - זה בלתי נתפס.

נשמט מפקד משטרת רעננה

בסערת הרגשות , בפיסקה השניה פגשתי את מפקד משטרת רעננה ובאתי לומר לו...

שרה, יש הבדל בין להיפרד - לזר רשמי

אני לא "שופטת" את הכאב האישי של השוטרים - או כל רגש אחר, או הפתעה, שאין ספק שרצח מחריד כזה מעורר בכולנו ובפרט באנשים שהכירו את המשפחה. הנחת זר רשמי היא הוספת חטא על פשע. אין שום "תום לב" או "רגש" שמצדיק זאת - מדובר בעובדי מדינה שהניחו את הזר בשמך ובשמי, מעצם היותם העובדים "שלנו". אני לא רוצה אפילו להתחיל לחשוב מה הסמלים העומדים מאחורי הזר הזה, כי זה עושה לי עור ברווז.

הנחת הזר

חנה, אינני מתווכחת עם תחושתך - אולם הזר הוא רק של המשטרה ואני מקווה שהונח למען האם והבת - המשרתת במשטרה - למת זה לא נותן אולם למשפחתו שנותרה לבדה, ורק למענה אני מוכנה לראות את הזר של המשטרה. לא אהבתי את "מהיותם עובדים שלנו", את היית מקבל ומעסיקה עובדים בתנאים שונים לחלוטין - אין לי ספק!!! נכון זו הכללה, אבל למען אותם שוטרים שנותנים יומם וליל לעבודה (בחגים ובאירועים של מידע חבלני אין חופשות, עבודה לאורך שעות - כי אין כח אדם - ולפגוש את המשפחה (לא לבלות ...) מתי? נכון יש ויש אבל הם לא "עובדים שלנו"....

ועוד דבר

עובדי מדינה ועובדי ציבור, ממומנים מהכיס הציבורי וחלה עליהם חובת ייצוג גבוהה מאוד - בייחוד במקרים כאלו. הם עובדים שלך ושלי ולמעננו, משהו שמשטרת ישראל נוטה לשכוח יותר מדי פעמים בכל הנוגע לאלימות במשפחה (ובנושאים נוספים, לצערי). למיצער, מגיעם אלי הרבה מאוד מקרים כאלו בתוקף עבודתי הציבורית עם נשים. הזר הזה הוא לא סתם חרפה בעיני ולמרות שהחריד אותי - ודאי שלא הפתיע אותי. הוא מייצג תרבות עבודה בנושאים אלו.

ATAF151

New member
צודקת ב 100%

גם מרגיז לראות את הסביבה של בית משפחת הרוצח בחשמונאים 25 מוצפת במודעות אבל על "מותו הטרגי". אגב, חוקרי המשטרה קבעו באופן חד משמעי שהוא אכן היה הרוצח.

Jab2

New member
מודעות האבל ניתלו תחת כל עץ רענן בסביבה

ואפילו בתוך תחנות אוטובוס
אני גרה באזור ומרגישה בושה לעבור ליד המודעות הבולטות כל כך. מבחינתי היו קוברים אותו באישון לילה, ללא מלווים. כמו עכברוש היו צריכים לקבור אותו. היצור הזה לקח חיים של שלשה נשמות, ביניהן של תינוקת שלא הספיקה לחיות. לא השאיר למשפחת בכר זכר מהילה, הילדה שלהם. במקום זה, תולים מודעות אבל עליו כאילו היה כאחד האדם. היכן אנו חיים.

Liat R

New member
איש עדיין אינו יודע את שקרה שם

למה לשפוט כל כך מהר.

כפי שעטאף ציין

זהות היורה ברורה. ובנימה אירונית משהו: מאחר ואני מניחה שאפילו במדינות בהן קיים עונש מוות - הוא לא חל על בני 3 או בני 6 שבועות, וודאי שלא מותר לביצוע ע"י מי שלוקחים את החוק לידיים, אני מניחה שהמניע ישאר חסר משמעות לקביעת עמדותנו על הנושא. לא בכדי רק האשה והילדים זכו ללווייה רשמית והקבורה נעשתה בשתי ערים נפרדות - אני מניחה שלו היה ספק, ובהתחשב ברצון הניכר של המשטרה לנרמל את הארוע (הזֵר הרשמי?), היו טקסי הקבורה מאורגנים אחרת. בואו לא ניתמם - ההיתממות ויצירת "עמדת צדק" ("עוד לא יודעים מה היה שם" וכו') היא אחד מכליה הציניים והאכזריים של החברה להדחיק אלימות במשפחה, בבחינת "הדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות". עוד ידובר בכך רבות בקרוב, שכן בעוד חודש (25.11) זהו יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים. במקררה זה פורסמו בתקשורת ממצאי המז"פ לגבי זהות היורה, כך שבמידת הספק - אין ספק.

Citizen Y

New member
גם לפסיכופט מגיעה קבורה מכובדת

גם אם נטרפה דעתו של אדם זה לא אומר שמשטרת ישראל (כן, כגוף רשמי) לא צריכה להעניק לו את הכבוד הראוי לו על פועלו בשרותיה בעודו שפוי. הנחת זר רשמי לא נוגדת לרגשות סלידה שאני בטוח שאותם מניחי הזר חשים בקשר למעשה ביצע. רגע אחד של חוסר שפיות לא שולל מאדם את הזכות להיקבר בכבוד ולא מוחק את כל הטוב שאולי עשה טרם המעשה.

ATAF151

New member
זה כן שולל את זכותו

רצח אישה, ילד בן 3 ותינוקת בת 6 שבועות כן שולל את זכותו לזר ממשטרת ישראל וכן מוחק את מה שעשה טרם המעשה. אם יש לו רגעים של חוסר שפיות, בבקשה שיתאבד, אבל שלא יעז להרוג אחרים. אולי נניח גם זר על קברו של היטלר כי נמצא שהוא עשה משהו חיובי בטרם עלה לשלטון?

Citizen Y

New member
אדם יכול להימצא גם לא אחראי למעשיו

אז מי אנחנו שנשפוט? זה נושא כל כך עמוק ומסובך... אפשר גם להגיד שהזר הונח לזכר האדם שהכירו ולא האדם שביצע את הרצח בטענה שלפחות מבחינם לא היה עצמו. הנחת זר רשמי היא פעולה אוטומתית שלטעמי לא שולחת מסר פסול כלשהו, אי הנחת הזר דווקא כן

nesi happy

New member
חבל לחרוץ דינים, עדיין לא פורסם מה היה באמת

המעשה מזעזע ברמות קשות אבל עד שלא נדע רישמית מה היה עדיין יש צל של ספק שהיה שם משהו אחר מרצח והתאבדות. הבן אדם לא נראה מתאים לטיפוס המטורף, אין שום מכתב ואין שום עדות, צריך לחקור ברצינות לפני ששופטים.

ארזS

New member
תגובה ראשונה שלי למקרה המזעזע הזה.

הכרתי אישית חלק מבני משפחות פישר ובכר. מאש יום חמישי בבוקר אינני מוצא מנוח לנפשי. מן הסתם אתם שמים לב שכמעט ואינני כותב בפורום בימים האחרונים. קראתי את כל התגובות בשרשור העצוב הזה ואבקש להגיב על כמה דברים. ראשית לגבי הזר : זה מנהג שלא נעשה למען המת אלא למען בני המשפחה האומללים שנעשו. כמעט כל בני משפ' פישר שרתו במשטרת רעננה ולכן המשטרה ואנשיה משתתפים בצער הכבד והניחו זר. עם כל הצער והזעם - לא הזר הוא מה שצריך לזעזע במקרה המזעזע הזה. גם מודעות האבל וגם כל המבקרים שבאים לבית משפחת פישר עושים זאת כניחום אבלים וכהשתתפות ביגון הכבד של המשפחה. בני המשפחה המסכנים שנשארו לשבת שבעה סבלו וסובלים גם ככה. הם לא אשמים בטרגדיה הנוראית. לא צריך להיות יפי נפש ולהתלונן על מודעות אבל או על זרים. ובינתיים גם אין מסקנות מחקירת המקרה. לכן זה לא ראוי לקבוע מסקנות כשאין מסקנות. אין בכוונתי להמשיך לדון במקרה המזעזע. רציתי רק להגיב בכמה מילים. תודה.

ארזS

New member
כמה תיקונים***

מרוב צער שכחתי לבדוק את התגובה לפני משלוח כפי שאני נוהג, להלן כמה תיקונים : בשורה השניה : מאז יום חמישי בשורה השישית : למען בני המשפחה האומללים שנשארו.

ארז, לא הייתי באה בטענה לו הונח זר

שכתוב עליו "מחבריך לעבודה". זר רשמי מטעם התחנה הוא סמל. במקרה זה לגיבוי והלגיטימציה שניתנו לרוצח הנאלח הזה על ידי לא פחות ולא יותר ממשטרת ישראל. ואם יש מקום שצריכה להיות בו מידת ההתחשבות והצינעה - הרי שזה בפרסום המודעות (שלא ראיתי בעיני - עקפתי בשאט נפש את האיזור), שהן פוגעניות מעצם פרסומן. זהו סוג של קהות וחוסר רגישות של משפחת הרוצח, שאין לי מילים להביע את תחושתי לגביו. אני מקווה שהיתה לשוטרים לפחות הרגישות והאתיקה להוריד את המדים - המייצגים את המדינה - בטרם ניגשו לבית משפחת הרוצח. ליבי על בני המשפחה, כי ממש לא נעים שהבן שלהם רצח אשה ושני פעוטות, בדם קר) אבל אשמח אם יסירו את המודעות ואת הסרט מהזר של המשטרה, כפי שראוי שיהיה. מי שצריך להתחשב בהם הם משפחת הקורבנות, לא משפחת הרוצח.

למעלה