הבור

Mist2

New member
הבור

סיפור על אדם, אשר נפל לתוך בור עמוק, שלא ראה בדרכו אל ביתו. לאחר מאמצים רבים הצליח האדם לצאת מהבור... למחרת, נפל האדם שוב לאותו בור, הפעם, הוא הצליח לצאת מהבור מהר יותר... למחרת, האדם זכר וידע שהבור נמצא לפניו, אך הוא נפל לתוכו שוב. הוא יצא ממנו במהירות ובקלות... למחרת, האדם עבר מסביב לבור והמשיך לביתו...

קמהדנו

New member
דה ז'ה וו

משהו בטח השתנה במטריקס אני יכול להישבע שקראתי את הסיפור הזה לא מזמן מה מוסר ההשכל?

lost insight

New member
קטעים

גם לי יש דה ז'ה וו מאד חזק... אני מנחש שזה או מהבלוג של מיסט, או מהספר זכירה עצמית, או מודעות יומית של הרב ברג :)

קמהדנו

New member
אפרופו ספר

ראיתי ספר (חדש?) על הסופים, מחקרי-תיעודי, נראה על פניו מאוד מסקרן. הזיכר (זכירה) למשל אצלם הוא ההיזכרות באלוהים בטקס כזה או אחר, ויש כל מיני מסדרים שנבדלים בשיטות הלימוד שלהם. עולם ומלואו! הפתרון במהופך: הקטע הופיע לפני כשבועיים מפי אבי בכר, ואפילו הוספתי טאץ' משלי... כנראה נצטרך להקשיב למשל הזה עוד פעמים רבות לפני שנפסיק ליפול לבורות ולהרגיש (בתוך הבור) כאילו כבר היינו פה פעם?

קמהדנו

New member
בנוסף

לתפקידך כאן להביא מאמרים מאנרג'י (אההם אההם) תקבל גם את הסמכות להמליץ על בלוגים תפוז מעכשיו ייתנו שמונה שקלים חדשים על כל 1000 צפיות!

קמהדנו

New member
איפה אתה?

מועל בתפקידך כמתריע מפני טרולים?

Mist2

New member
שנטי תודה רבה ../images/Emo13.gif

זה שנים רבות שלא ראיתי את המקור אני מכיר את זה בתרגום טיפה שונה...בכל מקרה תודה

Mist2

New member
זה הרעיון של החזרה הנצחית

והחוסר היכולת שלנו לעשות בהתחלה אנו לא רואים את הבור, כי אנו נמצאים בדימיון והזדהות...שינה. וגם כשאנו יודעים שלפנינו בור, ורואים אותו לפנינו אנו נופלים לתוכו שוב ושוב, כי הידיע לבדה לא מספיקה לשנות ולעשות. רק אדם שלמד לעשות, הבין ולמד את עצמו, והגיע למצב ערות מספיק גבוה, יכול לברוח מחוק החזרה הנצחית ובאמת לעשות.

Mist2

New member
קהלת פרק א?' ?פסוק ט

מה-שהיה הוא שיהיה ומה -שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש

באימון אישי

אני משתמש בסיפור הזה על מנת להקנות מדד אפשרי לאנשים לבחון התקדמות בתהליך מודעות (בדרך כלל בהתנהגויות ספציפיות) השתנות של הרגלים הם דרך כלל תהליכים שקשה להבחין בהם אלא אם משווים מודדים אותם ביחס לסקאלה כלשהי ישנם חמישה מצבי תודעה לגבי הבוֹרוֹת שלנו בחיים (הרגלים והתניות) 1. רואה רק תוצאות ולא מבין למה 2. רואה את התוצאות אך מבין בינו לבינו שזה תלוי בו אך חסר את הכלים לנתח ולשנות 3. מנתח, מבין, פועל לשנות - מודע ועדיין בשלב שרואה את התוצאות קורות ואינו יכול להתנגד להתניה (לעיתים ער להתקדמות ולכן שווה נפש למפלה כיוון שמבין שהוא בדרך הנכונה) 4. ער ושולט בהרגל - ההרגל עוצר בטרם הוא מפיק את התוצאות הלא רצויות ומשהו חדש מתרחש במקום 5. ההרגל הישן אינו מתעורר עוד. בדרך כלל ההתייחסות תהיה למשהו ספציפי ולא להרגלים באופן כללי. זה לא האמת שיש את המצבים הללו, התהליך הוא תהליך רציף ואינדיבידואלי, זהו כלי שעוזר להתבוננות, כלי להערכה. יום מבורך.

אינקה

New member
אדם נפל אל תוך ביתו

כעבור כמה זמן ובהיסח דעת הוא מצא את דרכו חזרה אל הבור. וכך שוב ושוב ושוב.

קמהדנו

New member
בלית ברירה

אלבש לרגע את חליפתו של מישהו ששמו התחיל בוו ונגמר בוו אדם דימיין רחוב, בור, הליכה, נפילה, מאמץ, יציאה, היזכרות, זמן ואז פתאום גילה שהוא יושב בסלון ומעולם לא עזב את הבית

אינקה

New member
מה קרה

נמחקה הסיסמה? אני מגבה דברים חשובים בGMAIL. עד שהמנייה של גוגל תתדרדר המידע בטוח.

למעלה