הבורג

הבורג

בדיוק סיימתי לראות בפעם ה-מי יודע כמה- את FIRST CONTACT, וכל פעם מחדש נהנה ממנו יותר ויותר. המון בדיחות קטנות על עצמם מפוזרות בפנים ותמיד מגלים אחת חדשה. בכל מקרה, לא לגבי זה רציתי לשאול או לעורר דיון. מה שכן: האם אי פעם דובר, סופר או אפילו הוצג מאיפה ה'בורג' התחילו? ממה הכל התחיל? מאמין שאם איפשהו זה דובר אז לבטח זה היה בVOYAGER. ואם לא, אז זה עשוי להיות סרט מדע בידיוני מצויין המתקשר בעקיפין לעולם הSTAR TREK.

TOMPARIS

New member
אין מקור רישמי אחיד לזה

בstartrek.com הם יצרו סרטון בן שלושה חלקים לפני כמה חודשים שבו הם מספרים על הבורג בהקשר של כל סדרות מס"ב. הוא נמצא בקישור הבא. סיפור ההתחלה של הבורג מעולם לא הופיע באף אחד מהסדרות או הסרטים, למרות שיש כאלה שרומזים על הקשר לסיום של הסרט הראשון.

sysiphus

New member
אין "קשר שתיקה" בנוגע לסרט הראשון..

לסרט הראשון ולבורג אין כל קשר ישיר או מתוכנן. בסרט מצוין כי וויאג'ר 6 הגיעה, לאחר שעברה דרך חור תולעת ויצאה בצד השני של הגלקסיה, לפלנטה המיושבת ע"י מכונות חיות, שראו בה כדגם פרימיטיבי ביותר של משהו מעברם הרחוק. הם הטמיעו בוויאג'ר 6 בינה מלאכותית והפכו אותה ליצור חי, שמטרתו כעת יצירת קשר עם בוראו... לאחר שנוצרו הבורג עלה הרעיון הלא-קאנוני כי וויאג'ר הגיעה למעשה לפלנטה המיושבת ע"י בורג, או אפילו לעולם הבית שלהם, וכי הם תכנתו אותה לבצע זאת. לרעיון זה, נחמד ככל שיהיה, אין סימוכין קאנוני כלשהו.

itaym02

New member
טריוויה - מקורו של הסרט הראשון

או, יותר נכון הרעיון הוא בפרק Star Trek TOS - 2x03 - The Changeling

sysiphus

New member
האמת...

הסרט הראשון תוכנן להיות סדרת טלוויזיה במקור. ב-1975-1976 עלה כבר הרעיון, בעקבות הפופולאריות העצומה של הסדרה המקורית בשידורים חוזרים, לסדרת-בת שתעקוב בשנית אחר הרפתקאות האנטרפרייז, מעין גלגול אב-טיפוסי ל"מסע בין כוכבים: הדור הבא". הסדרה נקראה "מסע בין כוכבים: שלב 2" (Star Trek: Phase 2). עם תחילת הפקת הפיילוט לסדרה הזו ב-1977, יצא לאקרנים "מלחמת הכוכבים" הראשון של ג'ורג' לוקאס ושינה את המפה ההוליוודית מקצה לקצה, וכך הפך הפיילוט לסדרת הבת הראשונה של "מסע בין כוכבים" לסרט הקולנוע הראשון שלהם. סדרת הבת תיאלץ לחכות ל-1986 בכדי להיוולד.

קשה לי להאמין לסיפור הזה

אם באמת הסרט יצא בעקבות מלחמת הכוכבים, אז היתי מצפה לשהוא ידמה יותר אליו - בכוונה שאם לST הראשון ברובו היה דגש נרחב על העלילה, SW נתן דגש נרחב על האקשן והאפקטים. ולכן אם הST הראשון רצה לרכב על הצלחתו של 'אחיו לוקאס' הוא היה מנסה יותר להידמות אליו.

sysiphus

New member
מה זותומרת

זה לא סיפור. זו אמת היסטורית... חפש באינטרנט "Star Trek: Phase 2" ותמצא איזכורים רבים.

מישהי פעם ניסתה להסביר לי...

שסטאר טרק וסטאר וורס הם בעצם מאד דומים, כי בשניהם יש אנשים שטסים בחלליות ונלחמים באויבים. הסרט הראשון אמנם שונה מאד מסטאר וורס, אבל בעיני המפיקים מד"ב = מד"ב.

subatoi

New member
אנשים שטסים בחלליות ונלחמים באויבים

מתאים ל-99% מסרטי המד"ב, לא?

Bajoran Priest

New member
<שולף קטנוניות>

האמת היא שלא נראה לי שזה המצב
יכול להיות אפילו שסרטים שיש בהם חלליות ולחימה באויבים הם מיעוט מבין סרטי המד"ב, אבל באמת שלא בדקתי. שולף מהראש סרטי מד"ב בלי חלליות: 12 הקופים, רובוקופ(1+2+3), שליחות קטלנית(1+2+3), איש ההרס, בחזרה לעתיד(1+2), טיימקופ, האלמנט החמישי, סטארגייט(בסרט לא היו חלליות עדיין!), מטריקס(1+2+3), כוכב הקופים(כמעט), דו"ח מיוחד, פארק היורה(1+2+3). שלא לדבר על כל סרטי הקומיקס המד"ביים: סופרמן(1-4), סופרגירל, באטמן(1-4), ספיידרמן(1+2), ההאלק, Daredevil, אקס-מן(1+2), השופט, צבי הנינג'ה(כמה סרטים היו?), קפטן אמריקה, וזה עוד הס מלהזכיר את סרטי הפנטזיה. אבל לא שאני חושב שהדמיון בין סטאר-טרק לסטאר-וורס הוא לא קלוש

subatoi

New member
זה היה בגדול.

עיגלתי ל-99%... באלמנט החמישי יש חלליות (מוניות עפות, וחללית-טיטניק אחת גדולה. ס"ג - איך רע הגיע לכדה"א בדיוק? בטוסטוס? אבל בלי הקטנוניות, התכוונתי בגדול, למד"ב קלאסי, בסדר? לא תכלס מספרית.

Bajoran Priest

New member
ואני סתם התכוונתי להיות קטנוני../images/Emo13.gif

אבל האמת היא שבאמת לא זכורים לי הרבה סרטי מד"ב שיש להם פוקוס משמעותי על החלל(וספציפית- קרבות חלל) פרט לסטאר-טרק ולסטאר-וורס. (לא שבכל הסרטים של סטאר-טרק יש קרבות חלל)

Bajoran Priest

New member
זה בהנחה שסטאר-וורס זה בכלל מד"ב../images/Emo3.gif

והרי הויכוח בנוגע לסוגיה זו הוא רב ומר.

Bajoran Priest

New member
האמת היא שהסכמתי איתו בסוגיה אחת

והיא שמי שצופה ר-ק בסטאר-טרק, ואפילו יהיו אלה כל סדרות הטרק כולן, ולא קורא או צופה במד"ב אחר חוץ מזה, לא יכול לקרוא לעצמו חובב מד"ב במלוא מובן המילה. זה כמו שמישהו יקרא את כל סדרת חולית, ורק אותה, ויקרא לעצמו חובב מד"ב, או שמישהו יקרא אך ורק את טולקין ויקרא לעצמו חובב פנטזיה. אלא שרוב הטרקים שאני פגשתי, לפחות, אינם כאלה ויש להם רוחב אופקים מד"בי לא מבוטל(בניגוד ל"חובבים-לייט", שראו מתישהו וויאג'ר ב-YES, או חלל עמוק בחינוכית, או את הסדרה המקורית בביפ). וממילא, זה לא קשור לשאלה האם סטאר-טרק היא מד"ב או לא. והיא כן.

subatoi

New member
האמת? לא קראתי את זה עכשיו.

אני מניח שפעם כן, אבל עכשיו לא.

למעלה